ozcour
Kamp III
Ynt: Series III 109'' Station Wagon Arazi Vitesi Konumları
kayarken aşağı inip lock pozisyonuna almak gerekiyor malesef
3 ten 2 ye takarken önce vitesi boşa atın, sonra debriyaja basmadan boştayken vites motora gaz verip devirlendirin sonra tekrar 2 ye takmayı deneyin, sanırım sizin aracınızın şanzımanı 1 ve 2 senkromeçsiz, seri2 lerdeki şanzıman gibi olabilir. Series 3 senkromeçli şanzımanı varsa eğer aracınızda bu durumda 2. vites senkromeçlerinde bir problem olabilir, ama bu dediğim gibi kullanmayı deneyin, sonucu bekliyorum.
Selamlar
CatRot' Alıntı:Vites geçişleri gayet güzel fakat yeterince yavaşlamadan 2.vitese geçirmek için debriyaja basıp vitesi ikiye çekmek istediğimde cırrrt diye bir ses çıkıyor. Bunun dışında bir sorun yok bunu da aracın şanzıman yapısına bağlıyorum? Bunun dışında hemen bulmuşken bir soru daha sorayım üstadım ön tekerleklerdeki "lock" işlemlerini yapmadan bu işlemlerin bir geçerliliği var mı? Misal dediğin gibi yolda hızla buda giderken kaymaya başladım sarı vitese bassam tekerlekleri kitlemeden işe yarar mı? Yoksa kayarken aşağı inip önce lock mu yapmam lazım![]()
kayarken aşağı inip lock pozisyonuna almak gerekiyor malesef
3 ten 2 ye takarken önce vitesi boşa atın, sonra debriyaja basmadan boştayken vites motora gaz verip devirlendirin sonra tekrar 2 ye takmayı deneyin, sanırım sizin aracınızın şanzımanı 1 ve 2 senkromeçsiz, seri2 lerdeki şanzıman gibi olabilir. Series 3 senkromeçli şanzımanı varsa eğer aracınızda bu durumda 2. vites senkromeçlerinde bir problem olabilir, ama bu dediğim gibi kullanmayı deneyin, sonucu bekliyorum.
Selamlar