Sevginin Gücü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,612

MK51

Zirve
Yer
Istanbul
Aşağıdaki filmi izlemeden önce metni okuyun...

Katılaşan kalplerimizi yumuşatmaya yarayacağına inanıyorum...
Sevginin, inancın ve bağlılığın yarattığı yücelişin farkına varmak için, yaşanmış çok güzel bir sunum.

Oğlu babasına sorar : "Baba benimle maraton koşmaya var mısın ?"
Kalp sorunları olmasına karşın baba, yine de "Evet, varım" diye yanıtlar. Ve bir maratonu birlikte tamamlarlar.
Baba oğul başka bir çok maratonu daha birlikte koştular. Baba her seferinde oğlunun yeni bir yarış talebini kabul ediyordu.

Oğlu bir gün babasına "Baba, birlikte bir Ironman'a (Triathlon) koşmaya var mısın benimle ?" deyince, baba bu kez de "evet" der ve kabul eder.
(Bilmeyenlere anımsatalım ki Ironman dünyanın en zor triathlon yarışıdır ve üç dayanıklılık sınavından oluşur:
Denizde 3,86 km'lik yüzme, 180,2 km'lik bisiklet ve nihayet 42,195 km'lik bildiğimiz maraton.)

Baba oğul bu zor yarışı birlikte tamamladılar... Nasıl mı ? Link'e tıklayınız:

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=8cf08faca5dd9ea45513

Not: Bu iletiyi benimle paylaşan Funda Özkan'a teşekkür ederim.

Ynt: Sevginin Gücü

Tek kelime ile müthiş duygulanmamak elde değil...

aile bağları toplumsal zincirin en önemli halkası. Ana fikri acısından verdiği mesajda insan olana bişeyler ifade eder günümüzde buna çok ihtiyacımız var... paylaşım için teşekkur ederim

Tüylerim diken diken oldu, ne güzel ne anlamlı bi (gerçek) bu.

Geçip giden bu hayatı en çok ailemizle sevdiklerimizle onlara daha fazla zaman ayırarak geçirmemiz gerek bazı olumsuz olayların gerçekleşmesini bekleyip (keşke) dememek gerek.

Bu gerçeği buraya yansıtanlara teşekkürler.

Sevgi HERŞEYDEN Güçlüdür
Nayil Kabak
Sevgi Dolu Güzel Bir Dünya İçin
Sevgiler Hiç Eksilmesin
Nayil Kabak

mustafa bey sizin sunumlarınızdaki bu diğer videoları büyük bir şaşkınlık içerisinde eşim ve kızım ile izliyorum bazılarında hayret ederken bu videoda yıkıldım olmaz böyle bir şey nasıl bir duygudur bu daha az önce bir kaç dkk önce bir forumda insanın maymundan yaratıldığı işlenmişti ve uğur kalaycı bey tarafından konu kapanıp kilitlenmişti oysa şimdi bu video ile kafam allak bullak oldu bu satırları gözlerim dolu dolu yazıyorum bu nasıl bir sevgidir , bu nasıl bir azimdir , şimdi bu duygu yüklü insan örneklerine sizin atanız nasıl maymun diyebiliriz yoo yoo hayır olmaz asla olamaz lütfen kimse kimseyi kandırmasın heleki böyle teknolojik ve dijital bir çağda , böyle bir hayra vesile olduğunuz için sizi canı gönülden kutluyorum bu gibi kitapların bile alamayacağı manalı görsellerinizi her zaman bekliyoruz emeklerinize sağlık mustafa bey , ayrıca sizin yayınlamış olduğunuz bu videoları ceptelime aktarıyor sevdiklerimle gittiğim yererde tv ye fişi takıp izletiyorum sizin sayenizde sağolun .

işte öğrenmenin yaşı olmadığı gibi daha izlemediğimiz neler neler varmışta haberimiz yokmuş sitemizde haberi olmayanlara bu linki verelim lütfen.
saygılar.

Video çok güzel, bir insanın bu denli azmi karşısında duygulanmamak elde değil, ancak umarım herkes videonun sonundaki İncil ayetini görmüş, bu videonun bu ayetin öğretisi üzerine yapıldığını anlamıştır. Hristiyanlığı yayma çabası içerisinde bulunan misyonerlerin bu şekilde duygu sömürüsü yapıp, hemen peşine sıcak sıcak İncil'den ayetler vererek insanları Hristiyanlığa çekmeye çalıştığı, en azından Hristiyanlığa karşı insanların içinde sempati uyandırmaya çalıştığı unutulmamalıdır. I can do all things through HIM who strengthens me.Philippians 4:13
İngilizcesi olmayan arkadaşlar için özel not : Ayet, bana güç veren O(Tanrı'yı kastediyor)'nunla herşeyi yapabilirim, herşeyi başarabilirim, anlamına geliyor.

Çağdaş bey kardeşim bahsettiğin hıristıyanlar en azından ehli kitap bize göre ,hatta allahın adını anarak kesiklerini bile yiyebiliriz ama ya az önce geldiğim forumda okuduklarım gerçi hemen müdahale edilip kapanmış ama yinede hala okunmaya açık duruyor ve insanın maynundan türediğini işliyordu , bir hıristiyan bir yahudi ile arkadaş olabilirim ama ataist veya atası maymun olan biri ile bir arada bile olmam imkansız , ehli kitap (musevi ve isevi ) size kendi inancını empoze etmeye çalışır siz onu dinlersiniz ,sonrada siz anlatırken o sizi dinler ama gelin görünkü ki inancı hiç olan yaratıcıya kesin karşı olan buna neyi nasıl anlatırsınız . neyse ben konunun formatını değiştirmek istemem zate doğru da değil ama sizde video da biz yabancı dil bilmeyenleri böylece aydınlatmış oldunuz o yazı orada olmasaydı sizde böyle bir konuya değinmezdiniz , ben bu video yu izleyince babama veya aciz ve özürlü insanlara olan sevgim ve hürmetim artar yoksa aksi halde son sözümüz şudur : dinikum veliye din ( benim dinim bana sizin dininiz size ) .

not:
şimdi bana dini tartışmaların forumlarda yasak olduğunu kimsenin hatırlamasına gerek yok ve dini tartışmada yok burada , bunu çok iyi biliyorum fakat videonun sonunda çıkan yazı da işte böyle yabancı dil bilen arkadaşlarımızın dikkatini hemen çekiveriyor , keşke o yazı küçük bir operasyon ile alınsaydı. çokta önemli değil zaten aynı sözü bizde söylüyoruz ( bende allahın yardımı ile bütün herşeyin üstesinden gelebilirim )
aynı yazı örneği dolarların arka yüzünde de yokmu ki "IN GOD WE TRUST" " yani biz allaha güveniyoruz" deniyor orada

Kemal bey haklısınız, fikir olarak doğru şeyler, sizin verdiğiniz "IN GOD WE TRUST" örneği de fikir olarak doğru, Hristiyan, Musevi ve Müslüman için ortak doğru kabul edilebilecek sözlerdir. Ancak, dünyadaki Hristiyan misyonerliği faaliyetleri din uğruna olmaktan çok önceden uzaklaşmış, iktidar, siyaset ve toprak yani güç için misyonerlik yapılmaya başlanmıştır. Haçlı seferleri'nden beri Ortadoğu'da emelleri olan Hristiyan cuntaları, bu videonun sonundaki gibi bilinçaltına farkettirmeden gönderilen mesajlarla, "IN GOD WE TRUST" gibi etkileyici, çekici sloganlarla insanların içinde Hristiyanlığa karşı bir sempati oluşturma telaşı içerisine girmiştir. Bu şekilde içinde Hristiyanlığa karşı bir sempati oluşan kişi Hristiyanlar gibi yaşamaya özenerek, konuşması, beslenme tarzı, giyim tarzını onlara benzetmeye çalışır. Bir ulusun içinde böyle bir sempati oluşturulduğunu düşünürsek;

- Ulusun konuşma şekli: Artık milletimizin çoğu kendi dilinden utanıyor, konuşmada İngilizce kelimeler kullanılıyor - çok cool bi çocuk, yeni trend bu kızım giymezsen out olursun, montumu verirmisin please, thanks canım, Recep in the house, not: Osmanlı'nın son dönemlerindeki Fransızca özentiliğine ne de çok benziyor değil mi ? Yazı dilinde de artık Türkçe'nin yerini ingilizce ve Törqche (yanlış yazdıysam affedin, nasıl yazıldığını tam bilmiyorum) aldı.
- Beslenme tarzı: Mcdonalds'tan, Burger king'den veya herhangi bir hamburgerciden bugüne kadar hiç hamburger yemedim, hiç pizza yemedim, waffle, donut nedir bilmiyorum, diyen varsa yalan söyler. Ama irmik helvası, madımak, çökelek hatta aşure yemedim diyene inanırım.
-Giyim tarzı: Giyim tarzını biraz açayım: haçlı kolyeler, aksesuarlar, haçlı dövmeler,.. Takım elbiseyi katmıyorum, çünkü takım elbise ata rahat binmek üzere tasarlanmış bir Orta Asya giysisidir, bugünkü takım elbiseler bu elbise baz alınarak şekillendirilmiştir. Ama pardösü örnek verilebilir. Bu manzarayı aklınızda canlandırın, Osmanlı'da da son dönemlerinde redingot tarzı elbiseler giyilmeye başlanmıştı.

Görüyormusunuz, böyle ufacık, dikkat bile edilmeyecek, kaale alınmayacak kadar ufak sanılan bilinçaltı mesajları bakın bir ülkeyi ne hale getiriyor ? Diyeceksiniz ki pardösü giymeyelimmi güzel olan şeyi neden almayalım, hamburger ve pizza güzelse neden yemeyelim, bu İncil ayeti güzelse neden almayalım, bu konunun bu psikolojik harp dersleriyle ne ilgisi var :smiley: arkadaşlar, oyuna gelmeyin. Bu şekilde bu güzel bunu alalım, şu güzel şunu alalım diye diye ben Türk'üm demek utanç duyulacak bir söz haline geldi Osmanlı'da. Öyle ki birisi, birisine "Türk müsün ?" diye sorduğunda, "Estağfurullah" denirdi. Herkes dönemin popüler kültürü olan Fransız kültürüne, edebiyatına, diline özeniyor, kendi kültürünü, dilini, yemek, yaşam, giyiniş tarzını hor görerek, aşağılayarak Fransız gibi yaşamaya çalışıyordu. Bugün bakın, yine kültür giysileri giymek aşağılanma sebebi. Şu ana bakın, üstte yazdığım üç maddeye bakın, Osmanlı'nın son nefeslerine ne kadar da benziyoruz değil mi ? Artık meydan savaşları bitti, beyin savaşları başladı. Ve bu savaşta da maalesef karşı taraf, gördüğünüz gibi açık ara önde. Bunu da en güzel, böyle bu videodaki ilgi çekici sloganlarla, Kemal Bey'in örneğindeki gibi "IN GOD WE TRUST" şeklindeki etkileyici, karizmatik sözlerle yapıyorlar. Ve farkettiyseniz gazetelerin sayfa diplerine bir bakın. Bedava İncil, bedava İsa'nın Hayatı belgeseli bilmem kaç DVD hepsi bedava. Bu para nerden geliyor ? Neden bedava dağıtılıyor ? Herkesin alıp okuması, görmesi için mi ? Saygılar.

Güzel bir konu, süper bir bilgi paylaşımı ama yapmamız gereken iş sıfırdan başlamak olsa gerek.
Göz atarsanız sevinirim SAYGILAR.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35792.msg352022#msg352022

Evet söylediğinizde doğruluk payı var, bu memleketi biz mi kurtaracağız ? Haklısınız, tek başına kimse birşey yapamaz :smiley: Ancak Ahmet bu kadar yaparsa, Mehmet bu kadar yaparsa, Ayşe bu kadar yaparsa, bakın üç katına çıkar bütün emeklerin toplamı, ve birileri birşey yapmış olur.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR