Arkadaşlar Diyarbakırda Gazi köşkünü vermeden baraja geçmişim son anda farkettim.Özür dilerim.
Gazi köşkü Atatürk ün Diyarbakır a geldiğinde konakladığı bir köşk.Şuanda içerde özel eşyalar sergilenmekte.
Ahmet bey öncelikle kırıkkaleye hoş geldiniz.
Pazartesi ankara da görüşmeyi bende cok isterim. Saat 13'e kadar müsaitim. sonrası malesef erteleyemeyeceğim ufak bir işim var.
Kısmetse görüşürüz. Seyfettin hocamın veya Bülentin yanında. Şimdilik hoşcakalın.
Adıyamandan Malatya ya doğru yol aldık.
Malatya da Battalgazi ilçesini gezdik.Burada tarihi yerler ve anıtları kitabeleri ile yayınlamayı tercih ettim.Bu arada belediye restorasyon çalışmalarına öncelik verdiği gözlenebiliyor.Tarihe sahip çıktıkları için teşekkür ederim.
Ulucami tipik bir Selcuklu mimarisi.Kapısındaki taş işçiliği dikkat çekiyor.Fakat ilkdefa bu tip bir cami gördüm.Tam ortasında bahçesi var.Sanki Kervansaray modeli uygulanmış.Sanki Suriye Şam da bulunan Emevi camiinin küçük bir modeli.
Daha sonra İmam Zeynel Abidin türbesine gittik.Açıklamasını görsel olarak verdim.Kısaca Yurdumuzun değişik yörelerinde Zeynel Abidin türbesi bulunmakta(kayseri de de var)Sebebi Kerbalada linç edilince bazı uzuvları sevenleri tarafından değişik yörelerde defnedilmiş.
Türbeyi ziyaretimizde baraj gölü üzerinde feribot seferlerini görünce İstanbul aklımıza geldi.