Sıfır Duster Teslim Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ttn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,680

ttn

Kamp II
arabayı ilk teslim alırken heyecanla hemen binip gitmek istiyor insan ama teklifim burada madde madde önemli hususları birlikte kaleme alıp bizden sonrakilere faydalı olabilmek..
1- Aracın detaylı kaporta kontrolü ve her açıdan fotoğraflandırılması,
2- Elektriki kumandaların test edilmesi (aynalar,camlar,silecek,far vb.)
3- İç aydınlatma ve koltuk mekanizmaları
4- Arabanın çalıştırılması ve klima ile fan kontlü
5- Gösterge panali ve uyarı ikaz lambaları
6- Direksiyon hareketi
7- Vites geçişleri
8- Radyo/kumanda kolu
9- Merkezi kilitlerin 7km/h hızda otomatik kilitlenmesi (ki bu en önemlisi ;D )
10- Trafik seti

Etiketler
Araç üzerindeki lastiklerin havasına da bakmalı.
Sol ön 36psi idi ben aldığımda.
Yedek lastik havası yüksek bırakılabilir...

ttn' Alıntı:
arabayı ilk teslim alırken heyecanla hemen binip gitmek istiyor insan ama teklifim burada madde madde önemli hususları birlikte kaleme alıp bizden sonrakilere faydalı olabilmek..
1- Aracın detaylı kaporta kontrolü ve her açıdan fotoğraflandırılması,
2- Elektriki kumandaların test edilmesi (aynalar,camlar,silecek,far vb.)
3- İç aydınlatma ve koltuk mekanizmaları
4- Arabanın çalıştırılması ve klima ile fan kontlü
5- Gösterge panali ve uyarı ikaz lambaları
6- Direksiyon hareketi
7- Vites geçişleri
8- Radyo/kumanda kolu
9- Merkezi kilitlerin 7km/h hızda otomatik kilitlenmesi (ki bu en önemlisi ;D )
10- Trafik seti

Sayın ttn, kaygılarınızı anlamakla birlikte zaten garanti kapsamında olan bir araç için bu kadar kontrol biraz fazla ve gereksiz değil mi? 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4.Maddesinin 1. ve 2.fıkraları aynen şöyle:

Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

Bence sahibi olduktan sonra 1sn bile fazla bayide vakit geçirmeden dusterın keyfini çıkarmaya başlayın. Bir problem varsa da 30 gün gayet makul bir süre..

sayın avekaraman sizin uyarılarınızda çok önemli haklısınız ama inanın teslim formuna tam ve eksiksiz aldım diye imza attıktan sonra süreç biraz can sıkıcı olabiliyor.. Daha önce farklı bir şekilde tüketici mahkemesi yollarında tecrübe kazandım ;)

ttn' Alıntı:
sayın avekaraman sizin uyarılarınızda çok önemli haklısınız ama inanın teslim formuna tam ve eksiksiz aldım diye imza attıktan sonra süreç biraz can sıkıcı olabiliyor.. Daha önce farklı bir şekilde tüketici mahkemesi yollarında tecrübe kazandım ;)
Biraz değil çok can sıkıcı oluyor. Benimde General Motors şirketine bağlı Gediizler Otomotivden satın aldığım ayıplı Opel araç için açtığım dava bu şirketlerin yazılı garanti koşullarına uymamaları ve mahkemeye sundukları gerçek dışı deliller nedeniyle ancak beş yıl sonra lehime sonuçlandı. Bu arada mecburen 2. bir araba aldım. Zararın bini bir para...

arkadaşlar ilk önce herkese merhaba demek istiyorum.ben kütahya merkeze veteriner hekim olarak çalışıyorum.önümüzdeki ay aracımı yenileyeceğim ve bir duster almak istiyorum.günlük 200-300 km civarına yol yapıyorum ve köylere hastaya gidiyorum.öğrenmek istediğim bizim ülkenin yolları malum.köy yolları hakeza size sorduğum dusteri fazlaca yol yapan birisi olarak bana tavsiye edermisiniz.internette bir çokbilgi var ben kullanan arkadaşlardan bilgi almak istedim.şimdiden teşekkür ederim.

abdullah bey ben size iyi yada kötü diyemem ama kendimce bişeyler aktarmak istiyorum..
Aralık 2010 dan itibaren duster'ı takibe aldım mart sonu gibide yaptığım araştırmalar sonucu fazlasıyla tüm ihtiyaçlarıma olumlu cevap aldığım için almaya karar verdim. Kararım sonrasında başta kayınpederim(Rot-bals ustası Konya'da),abim(İşi gereği arazide 4x4 araç kullanıyor) ve babam (em.öğrt.) şiddetle karşı çıktılar taki mayısın 10'nu kadar.. arabayı kocaeli ernazdan alır almaz kontağı konya'da kapattım ;D Kayınpederin ilk işi arabayı kanala sokup ön düzeni ve arabanın altını detaylı bir şekilde inceledi ve mahçup ve şaşkın bir ifade ile hayırlı olsun DAMAT 10 numaraymış dedi ;D (birde bir), daha sonra sıra abimde onun işi arazi! anahtarı istemeden verdim (ee nede olsa sıfır araç,toz toprak çamur :-\) dönüşte yine aynı yüz (ikide iki) ;D son olarak babam, dedim ya em.öğretmen sürüşle şekille işi yok saolsun depoyu doldurdu ve sıfır motor ile kmde s.içi 250kr yaktığını görünce olum valla bu araba clio gibi yakıyormuş çok iyi çok iyiii ::smiley: (3 te 3) ;D ;D ;D

Umarım yardımcı olmuşumdur Abdullah bey..

abdullah ince' Alıntı:
arkadaşlar ilk önce herkese merhaba demek istiyorum.ben kütahya merkeze veteriner hekim olarak çalışıyorum.önümüzdeki ay aracımı yenileyeceğim ve bir duster almak istiyorum.günlük 200-300 km civarına yol yapıyorum ve köylere hastaya gidiyorum.öğrenmek istediğim bizim ülkenin yolları malum.köy yolları hakeza size sorduğum dusteri fazlaca yol yapan birisi olarak bana tavsiye edermisiniz.internette bir çokbilgi var ben kullanan arkadaşlardan bilgi almak istedim.şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Abdullah Bey,

Kıymetli arkadaşımız ttn Aralık 2010'dan itibaren takibe almış, ben aralık 2010 dan itibaren arabanın kendisini aldım. ;D

İzlenimlerimizi, kendi çapımızdaki testlerimizi bu foruma yazdık. Zamanla forumu kurcalarsanız biyerlerde denk gelirsiniz.

Sözün özü: Beklentilerinize tam olarak cevap verir. Sizi köy yollarında gayet güzel taşır. Kasislerden frene basmadan, "aman amortisörlere bişey olmasın" diye kaygı duymadan geçebilirsiniz. (Ben öyle yapıyorum da.)

Sizi çetin hava şartlarında yolda bırakmaz. Ufak tefek çamurları pek de tınmaz. (Ümiterkan'ın dağ yollarındaki resimlerine bakın, size bir fikir verir.) Sert off road yapacaksanız (şu profesyoneller gibi çamur-kaya tırmanma, batma vs.) gelmez. Ama siz iş için istediğinize göre, uygundur vesselam.

Şehiriçi yakıtı 100 km.de 7 litre (4x4'ünün) 4x2 si daha da düşük. 4x4'ünün yakıtı şehirlerarası 5.5-6 civarı olur.

Selamlar.

TEŞEKKÜR EDERİM ÖNÜMÜZDEKİ AY 4X4 ÜNÜ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM HEM HAZİRAN SONRASI MODELLER 2012 OLUR.2012 JİP BİNİYORUZ DERİZ :smiley:

ttn' Alıntı:

Sayın ttn, sürecin can sıkıcı olduğu konusunda çok haklısınız. Ancak böyle bir hakkımızın olduğunu da tüm arkadaşların bilmesinde büyük fayda görüyorum. Teslim tutanağının hukuki geçerliliğinin ise ayıbın niteliği ile doğrudan alakalı olduğunu düşünüyorum. Aracın motorunda yada kaportasında gözle görülür, duyulur, hissedilir bir hata var ve biz bu hatayı göre göre yada her nasıl olduysa görmeden bu aracı tam ve eksiksiz teslim aldık diye bu tutanağa imza atıyorsak öyleyse hata bizde ve hukukun geç yada aleyhimize tecelli etmesine kızmaya hakkımız yok. Ama B sınıfı ehliyet sahibi herhangi bir normal vatandaşın göremeyeceği, duyamayacağı, hissedemeyeceği bir ayıptan söz ediyorsak tutanağı imzalasakta imzalamasakta er yada geç hak yerini bulacaktır.

cem.321' Alıntı:
Biraz değil çok can sıkıcı oluyor. Benimde General Motors şirketine bağlı Gediizler Otomotivden satın aldığım ayıplı Opel araç için açtığım dava bu şirketlerin yazılı garanti koşullarına uymamaları ve mahkemeye sundukları gerçek dışı deliller nedeniyle ancak beş yıl sonra lehime sonuçlandı. Bu arada mecburen 2. bir araba aldım. Zararın bini bir para...

Sayın Cem.321, o kadar haklısınız ki size William A.Gladstone'un meşhur sözü ile destek vermek istiyorum: Geciken adalet, adalet değildir. Haklı davanız kanıtlanmış olsa da 5 yıl sonra size bu hakkın teslim edilmesi görünen o ki sizi isyan ettiriyor. Ben ise tam tersi bir durumu size anlatmak istiyorum. Müşterinin markaya yada firmaya duyduğu güven yada itibarın kaybedilme korkusu ise kimi zamanda işlerin daha hızlı sonuçlanmasına sebep oluyor. Sıfır bir araba alan arkadaşımın araba teslimi esnasında, arabanın kendisine teslim edilmeden yalnızca 1 gün önce arabaya park sahası içerisinde servis aracı çarpması nedeniyle hasar gördüğünü teslimden 1 hafta sonra tesadüfen öğrenmiştik. Bu hasarı arkadaşıma haber vermeden onarıma girişen bayi arabayı sudan bir sebep göstererek 2 gün geç teslim etmiş, hiçbirşeyden habersiz arkadaşım ise kazalı ve onarım görmüş sıfır arabasına keyifle binmeye başlamıştı. Taa ki, kaza esnasında küçükte olsa yaralanan servis aracı sürücüsünün hastaneye gidip muayene olması, muayenenin trafik kazası diye tutanağa geçmesi, jandarma bölgesi olması nedeniyle jandarmanın da yeni araç sahibini arayıp trafik kazası hakkında görüşüne başvurmasına kadar. Bunu farkeden arkadaşımın Avukat olmasından mıdır, yoksa bu işlemi yapan bayinin çok ama çok meşhur olmasından mıdır bilinmez, araç derhal 15.000£ farklı bir üst versiyonu ile değiştirilmişti.

t

Sayın avekaraman,

Çok güzel anlatmışınız olayı. Arkadaşınızın araç aldığı firma -göreceli olarak- iyi niyetli ve müşteri memnuniyeti odaklı bir firma anladığım kadarıyla ki yaptığı hatayı bir üst versiyon araç vererek bir yerde telafi etmiş.
Arkadaşınızın araç aldığı firma General Motors ve Gedizler Otomotiv benzeri kötü niyetli bir firma olsaydı her ne kadar hukukçu olsa da arkadaşınız da mağdur olabilirdi.
Almayı düşünülen araç çok iyi olsa bile satış ve hizmet işlemlerini yürüten idari yapısının niteliği ve kalitesi araçtan daha önemli.
General Motors Türkiye Saab, Chevrolet ve Opel markalarıyla hizmet veriyor. Dusterıı almadan önce Saab almayı düşünüyordum ama tercihimi sırf Saab markasına GM şirketi hizmet verdiği için değiştirdim. Şikayet sitelerinde birinci sırayı kapmalarıi ve tecrübeyle sabit olduğu üzere bir problem olduğunda General Motors Tütkiye hiç ilgi göstermeyecekti.

Tüm arkadaşlara emniyetli sürüşler...

daha önceki aracımı alırkende resimlemiştim,2-3 hafta sonra bir çizik farkettim ve daha sonra oldunuğunu fotoğrafları büyüterek incelikten sonra anladım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,034
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR