Ynt: Sineklik Çözümleri?
Cem bey, tecrübeli karavancı abilerimiz kadar bilgim olmasa da, bu konuda planlama aşamasında olduğum kendi camperime düşündüğüm zihni sinirimi paylaşayım.
orjinal storlu perdelerin mantığıyla yapıcaz "zihni-stor" perdemizi. öncelikle mobilya malzemeleri satan bir yerden storlu kapılar için olan raylardan ediniyoruz, bunu biraz uğraşırsak çıkma olarak da bulabiliriz, ben bizim evdeki eski amerikan servisin stor raylarını söktüm onları kullanmayı planlıyorum
konuyu bu şekilde de çözemezlek ince alüminyumdan şeritleri oluk biçiminde kıvırarak da aynı malzemeye ulaşıyoruz. bunları penceremizin iç kenarlarına monte ediyoruz.
sonrasında bütçemize göre istediğimiz tarz bir kumaşa ulaşıyoruz, muşambacılarda, tentecilerde kumaş toptancılarında perdecilerde binbir çeşit malzeme bulunabilir, bunlardan istediğimiz tarz bir perde malzemesi şeçiyoruz, penceremizin ölçüsüne göre kesiyoruz, levent beyin zihni siniri pencere tentesinde yaptığı gibi, alt ve üst kısımlarını alüminyum şeritler monte ediyoruz, stor perdemiz hazır.
bundan sonra iki pazar arabası tekerleğine ihtiyacımız var
illüzyon malzemelerimde kullanmak için elime geçen hiç bir şeyi atmam ben, evde kırık pazar arabasından ne çıkartabilirim diye düşünürken aklıma bu fikir geldi. şemsiye demiri de olabilir her hangi bir metak çubuk da iç görür. pazar arabası tekerleklerimizin göbeklerini çıkartıyoruz, bu göbekleri pencere ölçümüze uygun bir çubuğun iki ucuna monte ediyoruz. perdemizin üst kısmındaki alüminyum şeriti de çubuğa monte ediyoruz.
sonra penceremizin üstüne bu mekanizmayı takmak için askıları monte ediyoruz, yazıyla nasıl anmatırım bilmiyorum, iki uçtan J biçiminde askı demirleri monte ediyoruz. storlu perdemizin üst parçasını buraya asıyoruz, monte ediyoruz. alt ucunu alüminyum şerit ile önceden yerine taktığımız oluklardan geçiriyoruz. "zihni-stor" sineklik perdemiz kullanıma hazır
istersek mekanizmanın üst kısmını dekorasyonumuza uygun bir biçimde kapakla kapatabiliriz. görsel olarak daha iyi olabilir.
şu anda "zihni-stor" sinekliğimiz manuel, mekanizmanın içine istersek zemberekli bir sistem monte edebiliriz, basitçe benim usül hurda çıkma bir zembereği mekanizmaya monte etmek sıkıntılı bir işlem değil. yazıyla anlatmam mümkün olmaz ama yapması anlatmasından çok daha kolay olur
istersek, küçük bir dinamo tipi elektrikli motor ( oyuncak araba motoru olabilir ) monte ederek "zihni-stor" sinekliğimizi tam otomatik yapabiliriz
nacizane benim fikrim budur. kendi camperimde bu sistemi duvar kaplamasının içine gömmeyi planlıyorum. bu sayede, orjinalden de daha orjinal bir perde sahibi olmayı planlıyorum
tabii ki tecrübeli abilerimizin yorumlarıyla gelişebilecek bir sistem. bana uygulanabilir geliyor ama tecrübem yok. maliyetini sorarsanız benim atölyemin hurdalıktan beter olması sebebiyle sadece sineklik kumaş fiyatına maledebiliyorum ben, gerisi tekerlek göbekleri çubuk ve ölçüsüne göre alüminyum şeritler... hani derler ya, kökü kaç para ki