Sizce Grand Cherokee'nin Hangi Modeli Daha Güzel?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan islam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,292

Etiketler

Ynt: Sizce Grand Cherokee'nin Hangi Modeli Daha Güzel?

xj açık ara güzel bir araç, tam bir klasik tasarım

En güzeli sahip olduğundur ;)

Şaka bir yana hani arazi performansı vs diye zorlayacak olsam bile ZJ tercihim olurdu ilk çıktıklarından beri ZJ favorim olmuştur, XJ kötü bir araçmı elbette değil kendisine göre bir çok artısı var özellikle şasisi araca inanılmaz bir mukavemet sağlıyor ama benim gibi kaya tırmanmayı sert offroad yapmayı istemeyenler için ZJ nin yapısı da yeterli gibi ve tabiki konforuda. Pek çok arkadaşımız arazi taşıtının konforlu olmasını istemiyor eskilerin deyimiyle ne kadar teşkilat o kadar müşkülat diyorlar ama konfor her zaman konfordur bu durumda benim tercihim de ZJ den yana olacaktır.

İslam bu arada sende artık inceden çıkarsan senin şu makineyi İzmir grubuyla da şöyle bir endamını görsek makinenin ;)

Bence off road dayanıklılıkları bir kenara, hem dış hemde iç dizaynı ile WJ ler , ZJ den de XJ dende güzel.

tabiki necmi abi 1 -2 sorunu var arabanın onları haleltmem lazım cok yakıt tuketıyo map sensör bozuk oksıjen sensörlerınıde degıstırcem nasıp olursa cıkartıcam onuda:smiley::smiley:

ayrıca butun grand cherokee ler guzeldır abi ,tek zj ıcın konusmadım ..

daha önce çok tartışılmış bi konu..

bence:

1- wj

2- zj

3- wk

islam' Alıntı:
tabiki necmi abi 1 -2 sorunu var arabanın onları haleltmem lazım cok yakıt tuketıyo map sensör bozuk oksıjen sensörlerınıde degıstırcem nasıp olursa cıkartıcam onuda:smiley::smiley:

bir tavsiye olarak oksijen sensörlerini değiştirmeden önce akü kutup başlarını çıkarıp yarım saat kadar beklemeni öneririm.. sensörü neden değiştiriyorsun?? nasıl bir sıkıntı verdiki araç? akü kutup başlarını sökmek beyni sıfırlamak demek olduğundan önce bunu denemelisin. deneyimli bir zj kullanıcısının bana önerisiydi bu sayede boşu boşuna sensör değiştirmekten kurtulmuştum, aklında bulunsun

sımdı benım araba motor sogukken ve ısındıgı zmanda rolantede durmuyo ben bırını sorudm form da map sensöü bozuk dedi map sensörü bozuk oksıjen sensörününde calısmasını engellıyo olabılır ben degıstırmek ıstıyorum cunku zj lerde oksıjen sensörü degısmesı sartmış hemen bozluyomuş ogle duydum

bi sey daha ben form da gordum kontagı 5 kere acık kapamakla aırza ları gorebıllıyomus arıza kodlarım şöyle.....12-51-21-12-13-41-55 bu kadar.

bu başlık altında biraz alakasız olacak ama madem sordun yardımcı olayım

arıza kodları:

12-- bu beyine (pcm) giden voltajın kesilmesi veya yetersiz olması demek. eğer akü falan sökülüp takıldıysa, yenisiyle değiştirildiyse vs bu arıza kodunu verir. fazla önemsemeye gerek yok. bunun üzerine akü sökülmeden 50 defa kontak açılıp kapatıldığı zaman beyin arızayı siler bi daha vermez zaten. (akü tekrar sökülene kadar)

21 -- oksijen sensörü arızası. burada algılanan sinyallerin belirli bir aralıkta kalması, değişmemesi durumu var. sanırım sinyaller sürekli 4.3 - 4.5V aralığında kalıyor. baktırmak lazım.

41 -- alternatör arızası. alternatörün yeterince randımanlı çalışamaması nedeniyle sistemin istenilen ölçüde şarj edilememesi. alternatör kayışına, kömürlere vs baktırmak lazım.

13 -- manifold absolute pressure sensor arızası. (map sensörü). bu arıza klasik sistem lpg li araçlarda ortaya çıkabilir. daha doğrusu beyin bunu arıza olarak algılayıp hata kodu verir. nedeni emme manifoldundaki basıncın, klasik sistem lpg lerde lpg-hava karışımının sistemin verimli olabilmesi adına lpg yoğun-hava az şeklinde ayarlanması dolayısıyla basıncın düşük algılanması.. bu yüzden ortaya çıkar. zaten bu sensörün işlevi basıncı algılamak olduğundan klasik sistem lpg kitlerinde hava filtresi borusunun yarısının bantlanması vs gibi durumlarda sensör bunu hata zanneder, normal. sıralıya çevirmediğin sürece bu hata kodunu hep verir, çözümü yok, boşu boşuna map sensörünü değiştirirsin sonra yine verir. harcadığın parayla kalırsın. dikkat!!! eğer aracında lpg yok veya sıralı sistemse o zaman map sensörü bozuktur. değiştirilmesi gerekir.

51 -- yine oksijen sensörüyle ilgili bir hata kodu ama net bilgim yok

55 -- bu bir hata kodu değil. sen kontak aç kapa yapıp bu tarama işlemini başlatınca 55 vermesi, tarama işlemini bitirmesi demektir. dikkat ettiysen hep en sonda verir zaten 55'i.. işlem tamamlandı demektir.

aslında bunları sormadan önce forumu araştırsaydın ulaşabilirdin bu bilgilere. alfonse isimli kullanıcı detaylı olarak açıkladı daha önce bunları diye hatırlıyorum.. önce forumu dikkatle araştırıp daha sonra soru sormakta kirlilik olmaması açısından fayda var.

saygılar
bertan

evet abi sıralı atıker ver sagol yardımcı oldugun ıcın ben arastırdım ama baska kısılerdende duymak ısatedım alfonse alp abi yani ben onun la mesaj'laşcaktım ama mesaj kutusu doluydu yapıcak bısey yok

saglıcakla tesekkur tekrardan abi...

Benim araç 98 zj ,5.2 üzerinde creysler in orjinal teybi var bütün fm kanallarını çekiyor. sormak istediğim soru şu akü kutup başını beyni sıfırlamak amacıyla söksem bu modellerde teyp kodu varmıdır aracın önceki sahibi teyp kodu olmadığını söyledi ama emin değilim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR