Sizce Hangi Defender 110 ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyupses Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,634

eyupses

Ana Kamp
arkadaşlar bu aralar defender 110 almayı düşünüyorum.tdı almaya bütçemiz el vermiyor.15 ila 20 arası benzinli veya düz dizel olacak.benzini hesaba katmassak performans ve arazi kabiliyeti olarak hangisini tercih etmem gerekiyor?yardımcı olursanız sevinirim.saygılar...

Etiketler

Ynt: Sizce Hangi Defender 110 ?

ben bu aracı ağırlıklı olarak arazide kullanacam(2.aracım olacak).nadirde olsa asfalt yol yaptığımda olacak tabi.benim için önemli olan arazi.beni düşündüren tarafı tdı lar dışındakiler motor olarak çok yetersiz gelirmi?

Defender olarak değil de genel olarak konuşmak gerekirse, kısa araç her zaman uzun araçtan, arazide daha başarılıdır. Bu sebeple kimse sana 130 al arazide rahat edersin demez sanırım. O zaman 90 ya da 110. Duyduklarımdan söyleyeyim, fazla uçlarda offroad yapmayacaksan düz dizel olanlar kafi geliyormuş sanırım. Ama ben dizel sevmiyorum, şöyle güzel V8 lerden alıp doyasıya offroad yapmak varken, rampada bayılmak istemem..

eyupses' Alıntı:
cevap için tşk.rampada bayılmayan petrol ofisinde bayılır :D :D

ee parayı veren düdğü çalar. LPG ile çok yüksek rakamlara ulaşmaz ama. Birde benzinli motor daha basittir dizele göre. Pompası yok, enjektörü yok. Daha az basınç altında çalışıp daha geç yıpranır. Tercih meselesi tabiki..

jeep' Alıntı:
Defender olarak değil de genel olarak konuşmak gerekirse, kısa araç her zaman uzun araçtan, arazide daha başarılıdır. Bu sebeple kimse sana 130 al arazide rahat edersin demez sanırım. O zaman 90 ya da 110. Duyduklarımdan söyleyeyim, fazla uçlarda offroad yapmayacaksan düz dizel olanlar kafi geliyormuş sanırım. Ama ben dizel sevmiyorum, şöyle güzel V8 lerden alıp doyasıya offroad yapmak varken, rampada bayılmak istemem..

;D
eyupses' Alıntı:
cevap için tşk.rampada bayılmayan petrol ofisinde bayılır :D :D
;D
jeep' Alıntı:
ee parayı veren düdğü çalar. LPG ile çok yüksek rakamlara ulaşmaz ama. Birde benzinli motor daha basittir dizele göre. Pompası yok, enjektörü yok. Daha az basınç altında çalışıp daha geç yıpranır. Tercih meselesi tabiki..
Dizel motorun benzinliye nazaran bence daha basit olduğunu düşünüyorum. Benzinli olupda en küçük sudan dahi geçip teklemeyen araç görmedim. Pompa enjektöre gelince okadar abartılacak birşey değil birkere yaptırınca insani eskitiyor. Çokda büyük paralar değil bunlar araçta oluşabilecek normal tamir ücreti gibi bir fiyatta yapılabiliniyor. isteyene bir defenderde enjektör fiyatını veririm bir kaç paket sigara fiyatı

jeep' Alıntı:

Göktuğ kısa araç herzaman off roadda başarılı olur diye bi kaide yok uzun aracında avantajı vardır 130 ala rahat et demem ama okadarda değil

http://www.youtube.com/watch?v=gtGAsbNXZfo

düz dizel kafi gelmiyor diyenlere bende hakkını veremiyor diyenlerdenim :smiley:
ben defender 2, araç olarak sadece arazide off road yapanlardanım Uygun lastik seçimiyle , iyi pilotajla , istediğiniz şekilde agır off road yapabilirsiniz

bu videodaki araçlardan 1 tanesi 3,9 v8 digerleri 2,5 düz dizel aralarındaki fark sadece sesi

th_Film_0005.jpg

th_Film_0002.jpg

Ynt: SİZCE HANGİ DEFENDER 110 ?

meriçbager' Alıntı:
;D ;DDizel motorun benzinliye nazaran bence daha basit olduğunu düşünüyorum. Benzinli olupda en küçük sudan dahi geçip teklemeyen araç görmedim. Pompa enjektöre gelince okadar abartılacak birşey değil birkere yaptırınca insani eskitiyor. Çokda büyük paralar değil bunlar araçta oluşabilecek normal tamir ücreti gibi bir fiyatta yapılabiliniyor. isteyene bir defenderde enjektör fiyatını veririm bir kaç paket sigara fiyatı
O zaman defender ucuz. Pompa fiyatı ne kadar acaba normal bir dizel aracın. Turbo dizel sanırım daha pahalıdır. Dizel megane 4 tane enjektör 1200 TL . Pompa için 4-5 binlerden bahsediliyor.
Benzinli olupta sudan geçerken teklemesi yalıtımla ilgili bir olay. Ateşleme sistemi bir yerden su ile temas etmesi sonucu. Kuruduğunda çalışır. Benim araçta öyle bir sorun olmaz. Yalıtım ve snorkel mevcut. Çamurluğun üzerine kadar suya girebilirim. Girdim de..
th_suyalitim.jpg

Çamurluktan akan sular kapudun üst yüzeyinden geliyor. Yani pervane komple motoru yıkıyor. Ama araç çalışıyor.
Dizelde snorkel olması gerek. Hava filtresinden su alırsa iç basınç çok fazla olduğu için, piston kolunu eğiyor. Ya da blok patlatıyor. Denemeyle sabittir.

Göktuğ kısa araç herzaman off roadda başarılı olur diye bi kaide yok uzun aracında avantajı vardır 130 ala rahat et demem ama okadarda değil

Tabi offroad denilince aklınıza ne geliyor o önemli.. Videolardaki gibi defender offroadu ise benim megane bile gider orada ;D Şaka.. Uzunluk, yükseklik ve genişlik için bir uyum olmalı diye düşüyorum. 130 defender ın gittiği her yere 90 gelir. Acaba 90 ın geçtiği her yerden 130 geçer mi? Karın açısı 130 da düze yakın neredeyse. Üretim amacı sert offroad değil sanırım.

düz dizel kafi gelmiyor diyenlere bende hakkını veremiyor diyenlerdenim
ben defender 2, araç olarak sadece arazide off road yapanlardanım Uygun lastik seçimiyle , iyi pilotajla , istediğiniz şekilde agır off road yapabilirsiniz

Güç güçtür. Lütfen 65 hp bir araçla 3.9 V8 bir aracı bir tutmayalım. Bir defa en az 3000 devir fazla yapar V8, dizele göre. İşin hakkını vermek ayrı bir konu..

Soruyu soran cevabı almışsa ne mutlu ona... :smiley:
Buraya bir CJ karışmış yine :smiley:
Defender uzun kısa yada arazide uzun kısa araç tartışmasına girmenin anlamı yok. Bu arazi koşullarıda belirgindir.
Eger Off-Road olacak illaki diyorsanız. Rampa ve egimlerde makasa kalmaması, terazi yapmaması için kısa şaseyi araştırın derim.
Eger bagajın çok olacak yolcunda olacaksa ona göre araştır.
Dizel motor performa degil demek dogru degil. Benzinli araçın çalışma ve güç üretimi ile dizelin çalışma ve güç üretimini niye karıştırıyorsunuz. :smiley: Birindeki büyük motor hacmi, yüksek beygir elde edersiniz. Birindeki büyük motor hacmi ile az beygir elde edersiniz. Torka bakmak gerek Motor Relif torkuna Dizel pompa sanıldıgı gibi sorunlu değildir. (Dizelin nazı yo benzinlinin gazı çok..)
Bir araçta var olan Şanuzman ve torku rahat vede yıgılmadan çeviren bir motor gücü elde ediliyorsa gerisi lastik çevirme olur bence böyle.. )
En ideal kararı verip güzel bir araç sahibi olursun umarım.

Herkesler tatilde biz çalışıyoruz. Jeep bölümde hareket yok. Biraz tatlı sataşmanın kimseye zararı olmaz sanırım. ;D Hem ben defender a sataştıkça o kadar çok şey öğrendim ki. Eski önyargılarım kalmadı diyebilirim.

jeep' Alıntı:
Herkesler tatilde biz çalışıyoruz. Jeep bölümde hareket yok. Biraz tatlı sataşmanın kimseye zararı olmaz sanırım. ;D Hem ben defender a sataştıkça o kadar çok şey öğrendim ki. Eski önyargılarım kalmadı diyebilirim.
Hatta Göktuğ bu gidişle sanada yapacaz bir defender ama sana dizel yakışmaz 4.6 v8 olanından ;D ;D
Senin gibi işten anlayan dostlarda tartışmak güzel oluyor birde aynı gezilerde olsak çok güzel olacaktı :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Hatta Göktuğ bu gidişle sanada yapacaz bir defender ama sana dizel yakışmaz 4.6 v8 olanından ;D ;D
Senin gibi işten anlayan dostlarda tartışmak güzel oluyor birde aynı gezilerde olsak çok güzel olacaktı :smiley:

Karavanlı çekme römork cj li projemi hayata geçirebilirsem gelirim oralara. Paylaşırız o zaman kozlarımızı ;D belki sizi cj almaya ikna edebilirim o zaman ;D Şu sıralar portal aks sistemine takmış durumdayım. İnşallah cj yi yeniden söktürmem..

jeep' Alıntı:
Karavanlı çekme römork cj li projemi hayata geçirebilirsem gelirim oralara. Paylaşırız o zaman kozlarımızı ;D belki sizi cj almaya ikna edebilirim o zaman ;D Şu sıralar portal aks sistemine takmış durumdayım. İnşallah cj yi yeniden söktürmem..

Portal aks a bence kafayı çok takma değmez diye düşünüyorum onun yerine al bir unimog motorunu at yerine 1210 ford yada as 600 motoru koy başkada bişey lazım değil olması gereken herşey var zate

jeep' Alıntı:

Videolarda görünen aynı rampayı aynı şartlarda çok çok güçlüle çıkan cj videosuda var bende ama o arkadaşımızla diyaloklarımızdan dolayı yayınlamak istemem.

Defender enjektörlerinin bir memesi 30 tl ayarlanması 20 tl yani 50 tl bu düz dizellerin. Diğerlerini bilmem zaten şu an banada zaten lazım değil. ;D ;D

Şimdi o çıkar bu çıkar muhabbetine girmeden, çıkabilmek için bence önem sıralaması yaparsak,
1- Lastik
2- Kilit
3- Güç (low olacak)
4- Yükseklik, yaklaşma, uzaklaşma açıları vs.

Yani arazi aracında olmazsa olmazlardan. Marka seçimi bence kişisel ve ekonomik koşullar içeriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,124
Kayıtlı Üye Sayımız
167,022
Kaydolan Son Üyemiz
ciftcik

Çevrimiçi üyeler