<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Sizce Hangi Land Rover?</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
ancak 1.8 motordan uzak durmanızı tavsiye ederim pek servislerden çıkamıyorlar
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>öncelikle herkese slm.buraya yeni üye oldum.benim de 99 model land rover freelander var.5 yıldır aracı kullanıyorum.Söylenenlerin çoğuna katılamıyorum.çünkü araç motoru kesinlikle sorunlu değil aksine düzenli bakımları yetkili servislerde yapıldığı takdirde hiçbir sorun çıkartmaz.yetkili servis diyorum çünkü bazı freelander sahipleri mecburiyetten veyada ucuz olsun diye yan sanayi malı parçaları ustalara taktırıyor.sonrada araçları sık arıza yapıyor.tavsiyem bakımları yetkili servislerde yaptırın.araç parçaları bahsedildiği gibi çokta pahalı değil.ben 120.000 km bakımını daha 1500 km varken yaptırdım,borusan otoda,1617 TL para ödedim,bu fiyatın içinde bakım faaliyetlerinin içinde benim istediğim bazı ilave parçaların fiyatıda dahildi.üstelik bunun en ağır bakımlardan birini olduğunu bundan sonra ki bakımların daha ucuz olacağı söylendi.5 yıldan beri sadece elektrik sisteminde arıza gördüm,kumanda oksitlenme yaptı,buji kabloları arıza yaptı çünkü aracı aldığımda 1,5 sene yetkili servis yüzü görmemiş bakımları sanayideki ustalar tarafından yapılmış.land roverdan anlamayıpta o kadar çok iş yapan usta varki piyasada sormayın,dediğim arızaları yaptığı zaman birkaç ustaya götürdüm mecburen yetkili servis o zaman benim oturduğum yerde açılmamıştı,geldiler orasına burasına baktılar sonrada biz yapamıyoruz dediler gittiler.araç bi otomobilden çok daha konforlu,yalnız bakımsız motorlar çok yakıyor,bakımlı olursa en az 2 litre daha az yakıyor ben bunu gördüm,tanıdığım diğer frelander araç sahiplerinde meydana gelen arızalar ise arka diferansiyel mili dişlisi,kalorifer borusu,katalizör arızası, o araçlar 2001 ve üstü idi.sonuç olarak bu arabaya binmeyenler lütfen olumsuz yorum yapıp milletin kafasını karıştırmasın.çünkü bizim halkımız böyle söylentilere çok inanır,bugüne kadar olumsuz bahsedilen arabalardan birçoğuna bindiğimde bunun olumsuz olduğunu bizzat yaşadım.</div>