manyak' Alıntı:Merhaba,
Sizce bu telsiz ile ppolis/112/yangın vb. hizmetleri tarama özelliği ile dinleyebilmek mümkün olabilir mi?
Bu soru çok saçma ve şu anda suç işlemek üzere olduğunuzu ilan ediyorsunuz. Amatör Telsizci' de olsanız, başka bir çeşit telsizcide olsanız hiç bir şekilde
RESMİ KURUM VE KURULUŞ FREKANSLARINI DİNLEYEMEZSİNİZ!
Hatta mesleğiniz gazetecilik olsa bile DİNLEYEMEZSİNİZ.
Bu kadar alenen ben polis falan dinleyecem bu telsiz işime yarar mı diye sorulurmu yahuu, resmen suç duyurusudur bu haberiniz olsun..
Selamlar
Sizce bu telsiz ile ppolis/112/yangın vb. hizmetleri tarama özelliği ile dinleyebilmek mümkün olabilir mi?
Bu soru çok saçma ve şu anda suç işlemek üzere olduğunuzu ilan ediyorsunuz. Amatör Telsizci' de olsanız, başka bir çeşit telsizcide olsanız hiç bir şekilde
RESMİ KURUM VE KURULUŞ FREKANSLARINI DİNLEYEMEZSİNİZ!
Hatta mesleğiniz gazetecilik olsa bile DİNLEYEMEZSİNİZ.
Bu kadar alenen ben polis falan dinleyecem bu telsiz işime yarar mı diye sorulurmu yahuu, resmen suç duyurusudur bu haberiniz olsun..
Selamlar
Mehmet_Can' Alıntı:Ben Gazeteciyim. Hatta bir dönem gece muhabirliği dahi yaptım ve işimiz sürekli Polis, İtfaiye ve Sağlık telsizlerini dinlemekle geçiyordu. Çünkü Poils muhabirliğini yapmak için telsiz takip etmek durumundasınız. Ayrıca polis muhabirliği yapan gazeteciler polis kanallerını dinleyerek haber yapıyor. buna devletin AAsı, TRTsi ve diğer özel kurumlar içinde geçerli.
Bahsini ettiğiniz yoldan ben de geçtim, bir zamanlar ege-akdeniz bölgelerinde haber muhabirliği yaptım. Elbette söylediğiniz doğru bu mesleği icra eden kişiler bu telsizleri kullanıyorlar. Ancak şöylede bir durum var ki, o' nların kullandıkları telsizler sadece tarayıcıdır yani gönderme yapmaz. Günümüzde ise gazeteci kimliği taşıyan kişilere baktığımızda kullandıkları telsizler göndermede yapmakta.
Uzun zaman önce Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınladı Basın Mensuplarının emniyet frekanslarını dinlememesi gerektiği ve yasaklandığı ile ilgili. Ancak hala görüyorum ki pek çok gazeteci bu telsizleri kullanıyor ve Kamu Kurum frekanslarını dinliyor. Hatta bu frekansları dinleyebilmek için Amatör Telsizci olmak isteyen gazeteci arkadaşlar biliyorum. Kendilerine Amatör Telsizci Belgesi alsanız dahi bu frekansları dinlemeniz yasal değil dediğimde şaşırıyorlar. Zannediyorlar ki biz Amatör Telsizcilerin Kamu Kurum Frekanslarını dinleme yetkimiz var, Amatör Telsizci' de olsanız başka bir şey de, Kamu Kurum ve Kuruluş Frekanslarını dinlemeniz KESİNLİKLE YASAKTIR!
Selamlar