Sizce ne kadar vermeliyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aaydin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,276

Etiketler
Ynt: Sizce ne kadar vermeliyim?

Merhaba,

Sizce bu telsiz ile ppolis/112/yangın vb. hizmetleri tarama özelliği ile dinleyebilmek mümkün olabilir mi?

Bu soru çok saçma ve şu anda suç işlemek üzere olduğunuzu ilan ediyorsunuz. Amatör Telsizci' de olsanız, başka bir çeşit telsizcide olsanız hiç bir şekilde

RESMİ KURUM VE KURULUŞ FREKANSLARINI DİNLEYEMEZSİNİZ!

Hatta mesleğiniz gazetecilik olsa bile DİNLEYEMEZSİNİZ.

Bu kadar alenen ben polis falan dinleyecem bu telsiz işime yarar mı diye sorulurmu yahuu, resmen suç duyurusudur bu haberiniz olsun..

Selamlar

Selam,
Bahsettiğiniz cihazı satın almanız için radyo amatörü belgesine sahip olmalısınız.Satan arkadaşınız ve sizin zaten belgeniz yoksa bu cihazın alım satımı suçtur.Belgeniz olsa dahi sözüne ettiğiniz cihazın bazı frekansları izin verilen bandların dışındadır...
Kamu kurum ve kuruluşlarının frekanslarını dinlemeniz yasaktır.Ancak ve ancak acil durumlarda bu kurumların frekanslarından yararlanabilirsiniz.Oda zaten acil durum göz önüne alındığından size bir yaptırım uygulamazlar.Bunun içinde radyo amatörü belgesine sahip olmanız gerekmektedir.
Bence siz önce Telsiz yönetmeliğini ve ilgili kanunları bir inceleyin ondan sonra aynı soruyu kendinize sorun.

manyak' Alıntı:
Merhaba,

Sizce bu telsiz ile ppolis/112/yangın vb. hizmetleri tarama özelliği ile dinleyebilmek mümkün olabilir mi?

Bu soru çok saçma ve şu anda suç işlemek üzere olduğunuzu ilan ediyorsunuz. Amatör Telsizci' de olsanız, başka bir çeşit telsizcide olsanız hiç bir şekilde

Bu kadar alenen ben polis falan dinleyecem bu telsiz işime yarar mı diye sorulurmu yahuu, resmen suç duyurusudur bu haberiniz olsun..

Selamlar

Arkadaşlar, ben bu meraka yeni adım atan birisiyim. Benim amatör telsizcilik belgem yok ve basın görevlesi de değilim. SUÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNEMEDİM ÇÜNKÜ YURTDIŞINDA SUÇ DEĞİL DİYE BİLİYORDUM. ÜLKEMİZDE SUÇ OLDUĞUNU SİZLERDEN ÖĞRENDİM. Henüz bu forum dışında da herhangi bir kaynaktan araştırmışta değilim kanunları vs. Konu hakkında suç olduğunu belirttiğiniz için teşekkür ederim. Kanun dışı bir cihaz olduğunu bilsem neden aptal gibi buraya yazıp bilgi isteyeyim :smiley: Yasa dışı ise almayız olur biter. Başka söze de gerek yok

Merhaba,

Sayın aaydın anlayışınız içinde teşekkür ederim, sizi en kısa zamanda Amatör Telsizci olarak bu hobiyi yaparken görmek isteriz.
İyi çalışmalar dilerim.

Selamlar

Az envel yani 24 Ekim 2011 tarihinde saat 20:00 civarlarında İZ TV de bir programda bir gazeteci (Ekranda adını yazarken altında polis muhabiri yazıyordu) elinde bir telsizle araç içinde polis telsizini dinliyordu, hatta bütün günümüz polis, itfaiye ve cankurtaran telsizlerimiz dinlemekle geçiyor haber yapabilmek için diyordu bir TV programında çıkacağını bile bile. Sürekli polisiye haber yapan bir kişinin elindeki telsizle suç işlediğini bilmemesi garip geldi.

Saygılarımla

Ersan

manyak' Alıntı:
Merhaba,

Selamlar

Ben Gazeteciyim. Hatta bir dönem gece muhabirliği dahi yaptım ve işimiz sürekli Polis, İtfaiye ve Sağlık telsizlerini dinlemekle geçiyordu. Çünkü Poils muhabirliğini yapmak için telsiz takip etmek durumundasınız. Ayrıca polis muhabirliği yapan gazeteciler polis kanallerını dinleyerek haber yapıyor. buna devletin AAsı, TRTsi ve diğer özel kurumlar içinde geçerli.

Mehmet_Can' Alıntı:
Ben Gazeteciyim. Hatta bir dönem gece muhabirliği dahi yaptım ve işimiz sürekli Polis, İtfaiye ve Sağlık telsizlerini dinlemekle geçiyordu. Çünkü Poils muhabirliğini yapmak için telsiz takip etmek durumundasınız. Ayrıca polis muhabirliği yapan gazeteciler polis kanallerını dinleyerek haber yapıyor. buna devletin AAsı, TRTsi ve diğer özel kurumlar içinde geçerli.

Merhaba,

Bahsini ettiğiniz yoldan ben de geçtim, bir zamanlar ege-akdeniz bölgelerinde haber muhabirliği yaptım. Elbette söylediğiniz doğru bu mesleği icra eden kişiler bu telsizleri kullanıyorlar. Ancak şöylede bir durum var ki, o' nların kullandıkları telsizler sadece tarayıcıdır yani gönderme yapmaz. Günümüzde ise gazeteci kimliği taşıyan kişilere baktığımızda kullandıkları telsizler göndermede yapmakta.
Uzun zaman önce Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınladı Basın Mensuplarının emniyet frekanslarını dinlememesi gerektiği ve yasaklandığı ile ilgili. Ancak hala görüyorum ki pek çok gazeteci bu telsizleri kullanıyor ve Kamu Kurum frekanslarını dinliyor. Hatta bu frekansları dinleyebilmek için Amatör Telsizci olmak isteyen gazeteci arkadaşlar biliyorum. Kendilerine Amatör Telsizci Belgesi alsanız dahi bu frekansları dinlemeniz yasal değil dediğimde şaşırıyorlar. Zannediyorlar ki biz Amatör Telsizcilerin Kamu Kurum Frekanslarını dinleme yetkimiz var, Amatör Telsizci' de olsanız başka bir şey de, Kamu Kurum ve Kuruluş Frekanslarını dinlemeniz KESİNLİKLE YASAKTIR!

Selamlar

Selamlar,

Benim babamda emekli gazetecidir.Yıllar önce çalıştığı gazeteye gittiğimde bir masanın üzerinde bir alıcı dururdu.Bu cihaz ile dediğiniz gibi sadece dinleme yapılırdı.(bahsettiğim 80-90'lı yıllar)Birde belirtmden geçemeyeceğim o yıllar gazetecilik mesleği gerçekten çok ciddi bir meslekti.Çünkü insanların gazeteler haricinde olaylara ve bilgiye ulaşma şansları yoktu.Polislerin bile gazetecilere haber konularında yardım ettiğini çok yerde duymuştum.Şimdilerde durum pek böyle değil neyse...
Özel ve tüzel kişilerin kamu kurum kuruluşların frekanslarını dinlemesi ve yayın yapması yasaktır.Kamu kurumlarınında izin verilen haller dışında başka kamu kurumlarının frekanslarını dinleyemezler ve gönderme yapamazlar.Bu işlem kanunda suç olarak görülüyor.Duruma göre ağır para çezası ve hapis cezası var.
Belirtilen kanunda hiç bir meslek grubuna imtiyaz tanınmamış.Sizinde gazeteci olarak bir sorunla karşılaşmamış olmanız serbest olduğu anlamına gelmiyor.Belki de hiç bir kurum yetkilisi bu konuda bir şeyler yapmak istememiş.
Ruhsatsız silah taşımakta böyle değil mi?Yakalanmadığınız takdirde bir sorun yoktur.Ancak o silahla yakalanmayı pek istemezsiniz.
Ancak acil durumlarda bu frekanslarla iletişime geçebilirsiniz.Acil durum ortadan kalktığında sorgulanırsınız.Kötü bir niyetiniz yoksa bir şey olmaz zaten.Aksi takdirde terörle mücadele kanunu dahilinde yargılanma olasılığı var bilginize...

manyak' Alıntı:
Merhaba,

Bahsini ettiğiniz yoldan ben de geçtim, bir zamanlar ege-akdeniz bölgelerinde haber muhabirliği yaptım. Elbette söylediğiniz doğru bu mesleği icra eden kişiler bu telsizleri kullanıyorlar. Ancak şöylede bir durum var ki, o' nların kullandıkları telsizler sadece tarayıcıdır yani gönderme yapmaz. Günümüzde ise gazeteci kimliği taşıyan kişilere baktığımızda kullandıkları telsizler göndermede yapmakta.
Uzun zaman önce Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınladı Basın Mensuplarının emniyet frekanslarını dinlememesi gerektiği ve yasaklandığı ile ilgili. Ancak hala görüyorum ki pek çok gazeteci bu telsizleri kullanıyor ve Kamu Kurum frekanslarını dinliyor. Hatta bu frekansları dinleyebilmek için Amatör Telsizci olmak isteyen gazeteci arkadaşlar biliyorum. Kendilerine Amatör Telsizci Belgesi alsanız dahi bu frekansları dinlemeniz yasal değil dediğimde şaşırıyorlar. Zannediyorlar ki biz Amatör Telsizcilerin Kamu Kurum Frekanslarını dinleme yetkimiz var, Amatör Telsizci' de olsanız başka bir şey de, Kamu Kurum ve Kuruluş Frekanslarını dinlemeniz KESİNLİKLE YASAKTIR!

Selamlar

Ege Akdenizde haber muhabirliği ile İStanbulda Polis muhabirliği yapmak çok farklı kavramlar ve ben telsizimle karakolada giriyordum, adliyeyede ayrıca hiç kimsede bana yasak demedi !

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR