Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,144
Ynt: Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

Merhaba,

Bu güne kadar kullandığım bütün enduro ve hard enduro olarak tanımlanan motosikletlerde yağlı filtre vardı. Ki bu motosikletler yüksek performanslı makinalardı. Filtrelerinin özel temizleme ve yaglama malzemeleri vardı. Tozu ve özellilke çamuru daha iyi engelleyebileceğini hatta suya karşı daha dayanıklı olabileceğini düşünüyorum.

Saygılarımla

Bu konuda çok uzman değilim ama birkaç kez filitre seminerine katıldım ordan edindiğim bilgilere güvenerek her zaman kuru filitre tercihimdir

bızım gıbı off road sporuyla ugrasan ve ozellıkle derın yanlamalara hatta yattı yatacak seklındekı araclarda yaglı fıltreler uygun degıl cunkı sallantı esnasında o yagı emme ıhtımalı cok yuksek

corvette' Alıntı:
bızım gıbı off road sporuyla ugrasan ve ozellıkle derın yanlamalara hatta yattı yatacak seklındekı araclarda yaglı fıltreler uygun degıl cunkı sallantı esnasında o yagı emme ıhtımalı cok yuksek
Evet ben bunu düşünmemiştim yağlı filitreye bir bahane daha çıktı

bu bir bahaneden daha cok olacak bir teşhiş arkadasım

yani daha da hoş bir tabirle yapanbilir diyelım )

buda benım yapım bı snorkel degerlendırmelerınızı beklerım

buda benım böcügümm

uygulamadan sonra kı halı

Ahmet bey yağlı filtrede sizce hava yağdan geçerken hava nekadar küçük boyutta küçülüyor. Sanırım içini tam olarak görmedim ama birkaç milimetre kalınlığında hava kabarcığı olarak geçiyordur ve havanın yağın içinden geçerken mikron düzeyinde küçüldüğünü kimse bana söyleyemez. Oysa kağıt filtrelerde geçirgenlik 5 ila 10 mikron civarındadır. Yani yağlı filtre kağıt filtre ile mukayese dahi edilemez. Saygılar

bildiğim kadarıyla havanın yağın içinden değil ; havanın yağı yalayarak geçmesi esas yağlı filitrede.

geçtiği kesitin inceliğine göre. tabi bu offroad şartlarında biraz zor iş.

Yağlı filitre kulanılıyor diye her yıl motor yaptırılan iş makınası biliyorum kağıt filitreye geçince sorun ortadan kalktı