Soğucak Yaylasında Doğa Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dolunay54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,997

dolunay54

yürüyelim arkadaşlar
bugün soğucak yaylasına yaptığmız gezide yaylanın doğu kısmında yayla ile gümüş deresi arasında ki bir vadide değişik enstanteneler yakaladım onları sizinle paylaşıyorum gezimiz esnasında karşımıza bir anda kurt zannettiğim iki tane husky cinsi köpek çıktı.boyunlarında tasma vardı zannedersem hayvanlar kayıp olmuşlar arayanlar varsa burdan bildirelim dönüş yolunda da bir niva kafilesine rastladım bazı araçların üzerinde gezenbilir amblemi vardı[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

foto-090.jpg

foto-114.jpg

foto-121.jpg

foto-125.jpg

foto-127.jpg

Etiketler

Ynt: Soğucak Yaylasında Doğa Yürüyüşü

Biz de 4 kişilik bir eğitimci ordusuyla Soğucak Yaylası'na çıkmaya çalıştık,Normal karayolunu değil,İstanbuldere sonundan sağa sapıp su depolarını tırmanarak epey eğimli traktör yolundan çıkmaya çalıştık.Rota alışılmamış olunca sıkıntı çekildi,ama dönüşü karayolundan yapınca sabahki kararımızı isabetli bulduk,çıkışta su sorunu hiç yoktu,ama dönüşte epey susuzluk yaşadık,o kadar su deposu var yolun kenarında,ama tahliyelerden damla su çıkmıyor.İlk çıkışımız olunca yolun uzunluğunu ancak google earthtan bulduk,kolay gözükse de öyle değilmiş.Yollardaki tabelalar yetersiz ,olan tabela da yanlış sanırsam.Karayolu arabaları sıkıntıya sokar,toros arabaları gördük iniş ve çıkışlarda ama arazi aracı şart.Yorucu bir 19 km oldu bize,fakat kalori hesabımızla epey kardayız:smiley:))

IMG_9138.jpg

IMG_9146.jpg

IMG_9147.jpg

IMG_9165.jpg

IMG_9180.jpg

Murat Bey,sabah köyden çıkarken bir köylü ile birlikte bir noktaya kadar sohbet edip gittik,"bak tam şurdaydı,ayı beni görünce geri kaçtı!"deyince biraz kıllandık.Arkadaşlar da tedirgin oldu,neticede onların yaşam alanı,gittikçe ayı izleri çoğaldı çamurlarda,oralarda elde sopalı arkadaş tedbir aldı:smiley:Hiç düşünmedik çıkar karşımıza diye,biz espirilerle gürültü çıkararak yürüyünce,sürpriz çıkmadı karşımıza.
Teşekkür ederim...

çok nadirde olsa gündüzleri gezerler genellikle gece dolaşırlar ama yavrulu ayı gördüğünüzde gemen oradan uzaklaşın çok tehlikeli olurlar fotoğraflar için tşkkürler

Büyük ihtimal yavru izleri de vardı,demek tehlikeli sularda yüzmüşüz,uyarı için teşekkürler.

dolunay54' Alıntı:
bugün soğucak yaylasına yaptığmız gezide yaylanın doğu kısmında yayla ile gümüş deresi arasında ki bir vadide değişik enstanteneler yakaladım onları sizinle paylaşıyorum gezimiz esnasında karşımıza bir anda kurt zannettiğim iki tane husky cinsi köpek çıktı.boyunlarında tasma vardı zannedersem hayvanlar kayıp olmuşlar arayanlar varsa burdan bildirelim dönüş yolunda da bir niva kafilesine rastladım bazı araçların üzerinde gezenbilir amblemi vardı[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Selam,

belli ki eğlenceli bir yürüyüş olmuş, ne mutlu size.

Bazı sorularım olacak cevap verebilirseniz çok memnun olurum;

1. parkurun gps kooridanatları mevcut mu? tüm parkurun olması gerekmiyor sadece başlangıç olsa bile yeter.
2. parkurun zorluğu nasıl? ilk defa ya da çok yürümüş birisi için zorlu bir parkur mu olur?
3. insan yoğunluğu nasıl? piknikçi, mangalcı yoğunluğu en durumda?

Teşekkürler.

türkiyeden cennet gibi kareler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri