Solar Şarj Kontrol Cihazları Hakkında Genel Bilgiler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,623
Yerli malı ürünler kullanmayı destekler ve isteriz.
Ancak devletin öncelikle bunu yapması gerektiğini düşünüyorum.


Sistem kurulumunda kullanılan ürünlerin markalarına baktığınızda teknik risklere girmeyi göze almamışlar.
 

Etiketler
Bu projenin ihalesi için bilgimiz oldu fakat üründe istenen IP sınıfı olarak ürün veremeyeceğimizi belirttik. Victron uluslararası piyasada kendini kanıtlamış seçim aslında oldukça doğru.

Devlet elinden gelen desteği bize sağlıyor hakkını yememek lazım. Kuruluş hikayemiz
 


Aselsan Roketsan, Havelsan vb hep 1974 Amerikan ambargosu sayesinde kurulan devlet şirketleri. Siha yapanlar da Israil'in Heron larda bize sorun çıkartması sonucu destek gördüler devletten çok. Havensiz benzeri firmalar kendini kanıtlayınca ya da önemli bir projede artık olmuş denen kurumlarla işbirliği yaptıklarında her yere davet edilirler. 1974 yılından beri o anlayış var. Eğer iyi ürün yoksa devlet kurumları durumun önemine göre yabancı ürünleri isteyebiliyor. Örneğin Karayolları; Kışın yolu açık tutmak istiyorsa yerli üründen çok işine yarayacak ürün almak iser.
 

Merhabalar,
Bu durumda invertör, dc buzdolabı gibi yükleri direkt aküye bağlamaktan başka çare kalmıyor. Peki bu yüklerde herhangi bir arıza meydana gelip aküye zarar verirse nasıl farkedeceğiz ve önleyeceğiz. Öte yandan bu yüklerin çektiği akımı, harcadığı gücü, aküden yaptıkları sarfiyat miktarını nasıl göreceğiz. Diğer husus ise yazıldığı gibi “...bağlanabilir ama önermiyoruz...” söylemi pratikte gerçekleşmiyor. Zira yeni kurduğum Havensis 40 A mppt sistemimde buzdolabı ve invertörü kesinlikle DC yük çıkışından çalıştıramadım. Hidrofor, DC Tv, aydınlatma gibi yükler DC yük çıkışından çalışıyor ama buzdolabı ve invertör asla. Bundan önceki düzeneğimde PWM vardı. Bütün yüklerim yük çıkışına bağlıydı. Şoktayım
Yorum ve önerileriniz için peşinen tşk. ederim.