Son Samurai'nin Yeniden Doğuş Hikayesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,214

serkanmehmet

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce uzun yol önerileriniz diye bir mesaj yayınlamış ve tavsiyelerinizi istemiştim.Mesajı yayınladığımda, almaya karar verdiğim aracı görmemiştim.Gördüğüm zaman anladımki ne samurai uzun yola çıkmak istiyor nede ben onla.Sonrasında birgünlük bodrum seyahatinden sonra aracım çekici üzerinde geldi ve hikayemiz başladı.
Aracım 86 model olup kupası tamamen çürümüş durumda aslında kupa da yok. En son boya yapan kaportacı degilde yaptığı işçilige bakılırsa sanki yağlı boya ustası.Ayrıca yürüyeninde de sıkıntılarımız vardı arazisi üzerinde takılı degildi.Kısa şaftlar iptal edilip tek şafta bağlanmıştı vesaire.Forum üzerinden Mehmet Emir abiyle tanıştık.Onun aracından çıkan 413 arazisini benim araca takmaya karar verdik.Sonrasında ön differansiyel kovanının içinin tamamen boş olduğunu anladık.Ya temiz bir ayna mahrutiye ihtiyacım vardı.Yada ön differansiyelin tamamına.Sonrasında yine forum üzerinden Tarık kardeşimle tanıştık ondaki ön differansiyeli aldım.Sonrasında anladık ki benim aracımın arkadaki ayna mahruti oranıyla yeni aldığımın oranları aynı değil.Tarık kardeşimden arkadaki differansiyelide aldık.Ama onuda ustaya beğendiremedik.Kovanda kaçaklar olduğunu söledi ıstavroz dişlisinin birisi kırıktı vesaire gerçi Tarık göndermeden arkadakinin ön dif. gibi temiz olmadığını sölemmişti.Sonuç olarak hala çözüme kavuşamamıştım.Elimde 1 si boş olmak üzere 4 dif. var ama işe yarar iki dif. çıkaramıyorduk.Kaldıki çıkarsak bile bi o kadarda şaftalara para harcayacaktım.Sonrasında hurdaya ayrılmış benim arabaya göre çok temiz bir tin top kasa buldum.Üzerinde içleri dolu iki dif.orj şaft seti makasları kısacası motor hariç herşeyi vardı ve aldım böylelikle bütün sıkıntılarımı çözmüş oldum ama elimde neredeyse bir dükkan açacak kadar yedek parça oluştu buda ayrıca bilgilerinize.Bayram sonrasında kaldığımız yerden devam edicez toplamaya.Aracın içini tamamen kendim toplamayı düşünüyorum.Hayal gücünün sınırları yok yeterki yeterli vakit bulalım.Ayrıca aldığım kupanın rengi gri ama benim aracımın ruhsat rengi beyaz yine kendim tamamiyle full beyaz karbon fiberle kaplamayı düşünüyorum.Şimdilik torpidoyu yenilemekle meşkulum.Bütün göstergeleri orijinal şekillerine sadık kalarak yenilemeye çalışacağım.Göstergeler için birkaç çizim yaptım.Sizlerinde beğenisine sunuyorum isteyen olursa onada yapabilirim.[attachimg=1]

samu gauges.jpg

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler