Sosyal Sorumluluk Projeleri için Bir Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nejat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,272

Nejat

Kamp III
Yer
izmir
Pek çok kurum vd. kişisel ve/veya çeşitli malzeme talebi gelmekte ve çoğunlukla ihtiyaçlara cevap verilememektedir.

Bunun en önemli gerekçesi ilgili yaş grubuna hitap edebilecek basılı materyalin kütüphanemizde olamaması
ayrıca var olan ürünlerin okulca değerlemeye tabii tutulmasıdır
giysi konusunda ise kullanılmış ürünlerin verilmesindeki çekinceler.

Grup olarak bu tür talepleri yapanların "ne olursa" demelerinin önüne geçerek kesin bir sınıflamaya, ihtiyaç listelerini
oluşturmaları yönünde bilgi vermeleri koşulu getirilmeli.

"ne olursa" nın karşılığı : basılı materyal evimizde bulunmuyor, diyelim ki ikinci el satan bir kitapçıya gidip abi bana şuradan 5 kg çocuk kitabı sararmısın mı diyeceğim ?

diyelim ki talep 7-12 yaş grubuna dair basılı materyal: Pek çok yayınevi var, iletişime geçerek mevcut yayınlarının
ilgili okula gönderilmesini talep edebiliriz, maddi olarak toptan fiyatına vermeleri yönünde rica da bulunabilir
giyecek konusunda da aynı yöntemle ihtiyaçlar çerçevesinde toplu alımlar yapılabilir

bizlerde elimizden gelenler çerçevesinde neye nasıl katkıda bulunacağımız sorusuna açıklık getirmiş oluruz

forum bünyesinde üretici / satıcı üyelerimiz vardır herhalde, yardımcı olabilecekleri kanaatindeyim

katkı'nın dağılımında suistimal olup/olmayacağı sorusu duvar misali önümüzü kesmemeli:
tekrar soruyorum neredeyse herşeyin olumsuzluklar barındırdığı günümüz koşullarında bizlerin farkı nerede ?

değerlendirmeye açık kişisel düşüncem...

saygılarımla

Ynt: Sosyal Sorumluluk Projeleri için Bir Öneri

Nejat ağabey sana katılıyorum.
Kısa bir süre içinde duyurulacak olan bir Sosyal Sorumluluk Projemizde " ne olursa " seçeneği değil kalem kalem ihtiyaç malzemelerinin listelenmiş bir hali yöneticilerimize yardım isteyen okul öğretmen ve müdürleri tarafından iletilecektir.
Bu listelere göre yapılacak olan alımlar her öğrenci için ayrı ayrı kolilenecek ve ilgili okullara ulaştırılacaktır.
Bu projemiz için son planlamalar ve çalışmalar yapılmaktadır.

TezzMertek' Alıntı:
Bu projemiz için son planlamalar ve çalışmalar yapılmaktadır.

kardeşim sağol

"proje veya projelerin temel çerçevesi kalem kalem belirtilmeli" fikrinde olduğunuza sevindim

kolay gelsin.

Bahsettiğim projede öğrencilerin ayakkabı numaraları yanında beden ölçüleri de yöneticilerimize iletilecektir.
Bu bilgilere göre her öğrenci için ayrı ayrı paketler yapılacaktır.
Bunları yazdım diye yönetici arkadaşlar fırça çekmez umarım.
:smiley:

TezzMertek' Alıntı:
Bunları yazdım diye yönetici arkadaşlar fırça çekmez umarım.
:smiley:

aslında forum'ların kurulum ve işleyiş şekilleri üzerine bilgimiz var

yönetim diye adlandırdığın yapı ve dernekleşmenin sonuçları ve tüzük bilgileri ilan edilirse
tüm yapı muhabbet yapılan bir ortamdan yada izlenimden kurtulmuş ve
mevcut üyelerin bir şekilde ellerini taşın altına sokmalarındaki tereddütte ortadan kalkmış olur

ne dersin fazlamı ileri gidiyorum ?

yada sessizce bekleyip fayda umduğum yerlerde mi katkı sağlamalıyız (bunun genelin sorusu olduğunu düşünüyorum) ?

cevabımı aldığıma göre bu başlığın silinmesinde fayda var
kafaları daha fazla karıştırmayalım !

selamlar,
Nejat

Dernek Tüzüğü ile ilgili bilgilere ;

http://www.gezenbilir.org/index.php/dernek/tuzuk.html adresinden ulaşabilirsin ağabey.

Başlığın silinmesine gerek yok.
Bir Öneri getirmişsin ve bu konu da sadece benden yanıt almışsın.
Açmış olduğun başlığı da sadece 43 kişi okumuş.

Kısaca bu sayfanın daha fazla kişinin düşüncelerini olumlu şekilde kanalize etme görevi var.
Ve silinmek ile bu görev yapılamaz.

O nedenle başlığın silinmesine taraftar değilim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.