Sportage a Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hekimdağ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,217

hekimdağ

Ana Kamp
96 2000cc otom. sportage im boş vitesten(N)vitese(D)aldığımda ve(R)(D) vitesleri arası küüt sesiyle sarsılarak hareket ediyor.Sebebi nedir?Acaba şaft damı difransiyel demi sorun var.Birde 10 40 yağ kullandığımda zorlayınca müthiş subap şıkırtısı geliyor.20 50 koydum çekiş düştü ama hiç ses kalmadı.Aracıma uygun yağ tavsiyeniz nedir.motorda yağ eksiltme ve bir sıkıntı yok ayrıca lpg li...şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Sportage a Yardım Lütfen

aramızda otomatik vites aracı olan yok herhalde. :-[.kıymeti kendinden menkul biir kaç usta baskı balatayı değiştireyim diyor ama yalnış bir şey yapmak istemiyorum.

Öncelikle aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim hayırlı olsun . :smiley:

Sorunuza gelince sizinkiyle aynı ozeliklere sahip bir araçda bizde bulunuyor 2.0 lt otm vites , sizin ilettiginiz gibi kutleme sesi olmasada hafiften bir vurma hissi oluyor . vites N den D ye atıldıgında roletide olan motorun devri direk olarak şafta aktarılmaya baslıyor buda sabit duran şaftaa az da olsa olan boşlugu direk olarak dolduruyor , muhtemelen kutlemenın sesi şafta taki boşluktan olabilirdiye düşünüyorum .

hekimdağ' Alıntı:
aramızda otomatik vites aracı olan yok herhalde. :-[.kıymeti kendinden menkul biir kaç usta baskı balatayı değiştireyim diyor ama yalnış bir şey yapmak istemiyorum.

aslında jeep biniçilerinde hem manuel hem otomatik araç kullanıcısı cok bu sorun jeeple alakası olsa emin olun cok yardım eden olurdu şansınıza sizin marka ve model kullanıcısı az sayıda bence yetkili servise götürüp gösterin bir en kısa sürede ne olduğunu söyleyeceklerine eminim

Teşekkürler Sayın Ertan. Ben de sizin gibi düşünmüştüm.Zaten debriyaj bskı balatası bitmiş olsa sorun farklı olurdu.Alakanız için teşekkürler...

Size de çok teşekkürler Sayın Ünal.Fakat yetkili dahi olsa servislere pek güvenmiyorum.Burada(Eskişehir) otomotiv tamir bakım sektörü çok kısır ve zayıf anlayacağınız.

ooooo sen desene eskişehir diye ikinci vatanım orası benim :smiley:) dur okuyup inceleyeyim tam olarak sorununu

eskişehirde cok kaldım ondan orda olduğum z amanlar gördüğüm iyilikleri asla unutmam eskişehirli kim olursa olsun yapabileçeğim bişe varsa yaparım orda erkara tiçareti tanırım sektörden

Aynen, ihtiyaç olursa 4x4 arkadaşlığı adına benide listenize ekleyebilirsiniz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler