SU ALMA PROBLEMİ !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adrianotom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,182
Ynt: SU ALMA PROBLEMİ !!!

troyexplorer' Alıntı:
Tabana veya araba içine gelen suyun girdiği yerler bugune kadar tespit edildiği kadarıyla iç kapı döşemelerinin sikaları tavandaki anten , ve barlardı
Yeni bir su alma yeri daha ekliyorum ön cam ,su gelen yeri şayet bulamıyorsanız ön cama bakın ,su alma şekli çok garip ve sinsice
Yeniyken girmiyor bidaha girmez diye düşünmeyin arabamın her tarafına hakimim 2. Senede su almaya başladı öncamdan daha önce yoktu!
Gözle gözüken hiç bir emare yok yani tavandaki sikasından içeri girip başınıza danlamıyor üstte ve yanlarda hiçbir emare yok alt köşelerden arabanın motor izalasyonun arka tarafından taban saçına kadar iniyor , şansa araba söküp takmaya meraklıysanız öndeki taban halısını kaldırıp alttaki köpüğü çıkarınca köpüğün altındaki cam yününün lööök su çekmiş olduğunu görüyorsunuz
Bunun yarı sıra şansınız varsa motor izalasyonunun arka tarafından yürüyor su , üstten gelse şayet direk elektrik tesisatına ecu kutusunu nişan alır vaziyette
Arabanın üstüne denemelerde 5,6 ton su döküp aralara mini kamera yollayıp anca tespit edebildim yarın serviste söktürüp bakıcam nasıl girebildiğini bende çok merak ediyorum
Camı sökmüşken yenisini taktırıcam kaskodan
Ve yine cam sökülünce göğüslüğün ortasından gelen hırt hırt sese müdahele etme şansı olacak
Ayrıntılar ve resimler yarından sonra "Duster Technical Turkey " face grubunda
Önemli not: Gruba katılmadan önce mutlaka grup açıklamasını sonuna kadar okuyun!!!
yaw arkadaş su alsa ne oluur almasa ne olur
Senle mi yaşayacak bu teneke
Ben ki o kadar titizim zerre kadar umursamam oralarda su var mı diye
Ayrıca benim araç seninkine beş basar iç temizliğinde

iPhone

Etiketler
Ynt: Su Alma Problemi !!!

yılmazgüç' Alıntı:
benim aracımda sağ ön kapının içinden yeni orada bulunan hoparlörün altından içeri su alıyordu.servis bu sorunu çok zor çözdü.ben resimlerini çekip gösterdiğim halde sorunu başka yerde aradılar.en sonunda kapı içine izolasyon yaptıklarını söylediler şimdi almıyor ama ileride ne olur bilmem.bu arada kapılardan su alma sebeplerinden biride aracın düz zeminde durmaması imiş.bunu servisteki usta söyledi.
Evet düz durmadığı zaman yan cam fitilinden içeri giren suyun yönü değişiyor yüksek olan taraf kapı iç döşemesine doğru akıyor kapı iç döşemelerinin mastikleri cam macunu tarzında olduğundan yani kuruyup sertleşmiyor sıcak soğuk plastik kapı döşemesi açma yapıyor alt taraftan taliye deliğinden akması gereken su arabanın içine akıyor
Bunun için yapmanız gerekn çok şey var öncelikle yan camların alt silgi fitillerini şayet aracınız 2013 ilk yarısından önce üretildiyse yeni tipleriyle değiştirin eski fitiller oluklu camdan akan ne kadar su varsa hepsini kanal vasıtasıyla kapının içine akıtıyor
İkincisi kapı döşemelerini söküp kapıdaki deliklerin döşeme klipsleri delikleri hariç hepsini izalasyon malzemesiyle kapatmanız gerekiyor
3. Ve en sonda kapı döşeme mastiklerini yenilemeniz gerekiyor sökülen döşemenin mastiği bir daha kullanılmaması lazım
Ben bunların hepsini yaptım şuan araba yatıkta dursa , baş yukarıda dursa arabanın üstüne kamyon su boşaltsa kapılardan su girmez artık ama malesef tek yer kapılar değil hala suyla mücadele ediyoruz, ön camda değişti benim

troyexplorer' Alıntı:
Evet düz durmadığı zaman yan cam fitilinden içeri giren suyun yönü değişiyor yüksek olan taraf kapı iç döşemesine doğru akıyor kapı iç döşemelerinin mastikleri cam macunu tarzında olduğundan yani kuruyup sertleşmiyor sıcak soğuk plastik kapı döşemesi açma yapıyor alt taraftan taliye deliğinden akması gereken su arabanın içine akıyor
Bunun için yapmanız gerekn çok şey var öncelikle yan camların alt silgi fitillerini şayet aracınız 2013 ilk yarısından önce üretildiyse yeni tipleriyle değiştirin eski fitiller oluklu camdan akan ne kadar su varsa hepsini kanal vasıtasıyla kapının içine akıtıyor
İkincisi kapı döşemelerini söküp kapıdaki deliklerin döşeme klipsleri delikleri hariç hepsini izalasyon malzemesiyle kapatmanız gerekiyor
3. Ve en sonda kapı döşeme mastiklerini yenilemeniz gerekiyor sökülen döşemenin mastiği bir daha kullanılmaması lazım
Ben bunların hepsini yaptım şuan araba yatıkta dursa , baş yukarıda dursa arabanın üstüne kamyon su boşaltsa kapılardan su girmez artık ama malesef tek yer kapılar değil hala suyla mücadele ediyoruz, ön camda değişti benim
girin araziye çamura bişeyciğiniz kalmaz
Arabanın hakkını vermeyince
Araba size kıl oluyo

iPhone

JUNİOR' Alıntı:
yaw arkadaş su alsa ne oluur almasa ne olur
Senle mi yaşayacak bu teneke
Ben ki o kadar titizim zerre kadar umursamam oralarda su var mı diye
Ayrıca benim araç seninkine beş basar iç temizliğinde

iPhone
Senin titizliğin yüzeysel arman abi , hani ortalığı pırıl pırıl yapıp çöpü paspasın altına itelemek gibi
Biz yani ben derinlemesine titizim görmediğim yerlerdede sıkıntı veya çer çöp olmayacak fark burda :smiley:

Beni şu romenlerin başına anir gönderseler kafalarına vura vura düzgün araba ürettiririm onlarada işte talep yok

Sanıyorum buradaki söz konusu araçlar 2014 öncesi, benim aracım henüz 1,5 aylık. acaba yeni araçlarda da bu sorunlar varmı arkadaşlar?

duster dışında sıfır araç alınıp bu kadar saçma sapan sorunlarla uğraşılan başka bir marka var mı acaba.yok su alır,yok göğüslük içinden tıkırtı gelir vs vs.burada bu sorunları tespit edip çözümler aramaya çalışan kişiler dacia ar-ge sini geride bıraktılar.dacia yeni üreteceği araçlar için mühendislerinden çok özellikle süleyman kaptan gibi kullanıcılarının fikirlerini dikkate almalıdır.

bars2010' Alıntı:
Sanıyorum buradaki söz konusu araçlar 2014 öncesi, benim aracım henüz 1,5 aylık. acaba yeni araçlarda da bu sorunlar varmı arkadaşlar?
Senin aracında aynı sorunları yaşamaya mehilli dostum çünkü ufak tefek makyaj değişikliği dışında arabanın görmediğiniz yani kapı içleri kapı döşemelerinin montajı plastiği hep aynı
Şimdi değilde 1,2 sene geçsin başlar seninkide önlem almazsan
Yan cam alt silgi fitilleri 2013 ikinci yarıdan sonra değişti eyvallah ama bu kapının içine hiç su girmez demek anlamına gelmiyor zaten sıfır girme olasılığı mersedes te dahi yok ordan su girer ne kadar girdiği ve iç kapı saçının kapalı olmamasıyla ilgili bir durum , malesef renaultun bütün arabalarında iç kapı saçlarında büyüklü küçüklü birçok delik var , yani kapı içinde cam motorlarına vs. müdahele edebilmek için el kol girecek boşluklar bırakmışlar , diğer çoğu markada adam kapı içine müdahale etmek için kapının iç saçında vidalı contalı saç kapak yapmış olay bundan ibaret belki 5, 10 sene sınra düzeltirler
Aşağıya resimlerden daha iyi anlarsınız olayı o delikler kapanmadan ne yaparsanız yapın kapılardan içeri günün birinde su girer

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Fiyatı uygun arabalarda bu durumlar normaldir arkadaşlar , adam aynı kasayı en dolu arabasınada kullanıyor en boş arabasındada kullanıyor büyük delikler bi yana irili ufaklı ufak deliklerin sebebi bunla bağlantılı , mesela araçta cam kaldırmalar manuelse o deliklerden geçiyor miller , her donanıma başka iç saç kullanıcak olsa maliyetler artar o yüzden otomatik camlıyada aynı iç saçlı kapıyı takıyor sonra sen uğraş dur
Halbuki gerizekalılar vidalı iç saç kullansalar arabaya göre iç saç takar maliyet aynı olur ama işte onun içinde kalıplarını değiştirmesi lazım velasıl adamlar bir kerelik bile olsa masraf etmek istemiyor ucuza verip nasıl olsa satıyorum diyor

TROYEXPLORER üstadım yakınlarda olsanız, sizinle tanışmak; bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Buralarda bilgisi olan veya ilgili insan bulmak zor. Sağlıcakla kalın.

Ön camdan içeri su girmesiyle ilgili bilgilendirme;
Göğüslüğü söktürmek istemediğim için camın nerden tam su aldığını cam sökülmeden anlamamıştım, öncamdaki minik çatlağıda halletmek adına kaskodan ön camı yetkili serviste değiştirdiğimi söylemiştim , cam sikasını kesip çıkarttılar sikada normalde en ufak bi hata yoktu yani sika bi yerden açma yapmamış fakat sikayı süren romen ek yerini bi karış kadar biribirini geçirmiş bu birbirini geçen iki sika yolu arasında biraz fazla boşluk bırakmış camı yerine basınca saç zemininde kıl gibi bi kanal kalmış herhalde ilk etapta o ince kanal minik biyerisinden kapalıydı zamanla esnemelerle camdan süzülen su araç sola yatıık olduğundan sola doğru yürümüş( testini yaptım araba ne tarafa yatık sa camın altından su otarafa yürüyor) o kanaldan içeri geçip cam iç kenarından yine sol köşeye gidip ordandan cam yününün arkasından tabana iniyormuş
Şayet böyle birşey başınıza gelirse camı söktürmeden önce camın tam ortasının alt sikasının yaklaşık 30 cm bölümüne parmakla sika çekin olay büyük bir ihtimalle yani başka bi yerden açıklık yoksa çözülür

Cam sika ek yeri ;
Alt ucu yukarıya birleştirmemiş sanki arası kapalı gibi duruyor bu resimde sikayı temizleyince saçta 3mm boşluk oldu diyorum ya romen lerin başına kamçılı bi adam lazım ben gönüllüyüm

image.jpg

bars2010' Alıntı:
TROYEXPLORER üstadım yakınlarda olsanız, sizinle tanışmak; bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Buralarda bilgisi olan veya ilgili insan bulmak zor. Sağlıcakla kalın.
Eyvallah...
Tanışmakta iyi olmuyor bazen ,bazı şeyler uymuyor...

troyexplorer' Alıntı:
Cam sika ek yeri ;
Alt ucu yukarıya birleştirmemiş sanki arası kapalı gibi duruyor bu resimde sikayı temizleyince saçta 3mm boşluk oldu diyorum ya romen lerin başına kamçılı bi adam lazım ben gönüllüyüm
Bu hatayı en uyduruk sanayi ustası bile yapmaz..Gemiş olsun..

troyexplorer' Alıntı:
Cam sika ek yeri ;
valla aştım sen kendini nirvana ya az kaldı
Bişeyi anlamadım ama
Şimdi o sikadaki boşluk var tamam ama camın alt tarafında su ordan nasıl içeri girer ki üstte olsa tamam da
Bide her ihtimale karşı sika yapsak alt ortayı olay çözülüyor demek

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR