Su Geçişleri İçin Tamamen Yalıtımlı Sis Farları: Hella Hydrolux 1000 FF

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,420

flying surfer

Build it! Run it! Break it! Fix it! REPEAT!
Yer
Ankara
Web
www.teklifborsasi.com
Arkadaşlar merhaba,

Sitedeki konulardan birisinde bir arkadaşımız, Hella Rallye 1000 sis farlarından alıp tamponuna monte etmiş, ancak su geçişi sırasında içine su dolduğundan memnun kalmamıştı. Ben de bir Alman markasının, varsa üretim hatasının arkasında duracağını düşünerek bu konuyu kendi adımla müşteri şikayeti olarak Almanya'da Hella'nın teknik servisine bildirdim ve konuyla ilgili bilgi istedim. Konuyla ilgilenebilecek diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından yani bir konu başlığı açmaya karar verdim.

Aldığım cevabı aşağıda aynen (Almanca) yayınlıyorum. Ancak özet olarak şunu söyleyebiliriz:

Rallye 1000'ler su geçişleri için yapılmamış. Bu farlarda da diğer tüm normal farlar ve sis farları gibi havalandırma delikleri var ve oralardan su alabilir. Her ne kadar su sıçramalarına karşı dayanıklı da olsa, basınçlı suyla yıkama testini de geçmiş olsa, su geçişleri için yalıtımlı değil. Eğer su geçişleri için özel su geçirmez sis farları istiyorsanız Hella Hydrolux 1000 ff almanız gerekli. Bu ürün tamamen su geçirmez. Ancak bu farlar Almanya'da artık üretilmiyor ve satışta değil. Bunları alabileceğimiz Yenizelanda firmasının linki: http://www.hella.co.nz/?t=9&pcid=365&sct=1&pid=1083&View=Full

Selamlar

Kerem.

..........................
Vielen Dank für Ihre Anfrage. In der Tat ist der Rallye 1000 Scheinwerfer nicht für Wasserdurchfahrten geeignet. Alle Zubeöhrscheinwerfer sind mit einem Befüftungssystem ausgestattet um der natürlichen Kondenswasserbildung entgegen zuwirken. Das ist übrigens bei jedem Autoscheinwerfer so. Alle Hauftscheinwerfer (Abblend- und Fernlicht etc.) sind in der Regel belüftet. Unsere Zubehörscheinwerfer sind alle Spritzwassergeschützt und erfüllen sogar die Hochdruckreiniger-Prüfung. Für Unterwasserfahrten sind diese Scheinwerfer aber nicht geeignet. Für diese speziellen Ansprüche, gibt es unsere speziellen Scheinwerfer. Mit diesem Scheinwerfer sind absolut dicht und sind für Unterwasserfahrten ausgelegt. Im Anhang finden Sie eine ausführliche Beschreibung des Scheinwerfers. Der Scheinwerfer ist aber leider in Deutschland nicht mehr lieferbar. Aber in Australien, Neuseeland ist der Scheinwerfer ein vielgekaufter Artikel. Anbei noch ein Link zu unserer Neuseeländischen Company, die diesen Scheinwerfer anbieten.

http://www.hella.co.nz/?t=9&pcid=365&sct=1&pid=1083&View=Full

Mit diesem Scheinwerfer sind dann für alle Unterwasserfahren bestens ausgestattet.

Mit freundlichem Gruß

Carsten Aring

Hella KGaA Hueck & Co.
After Sales Center / Technical Centre
VMH-M24
Marketing Data Management & Technical Service
Overhagener Weg 23
D-59597 Erwitte
Germany

Tel: +49 180 - 5 - 250002 (0,14€/min)
Fax: +49 180 - 2 - 250002 (0,06 € /je Verbindung)
technischer.kundendienst@hella.com
www.hella.de

Etiketler
Ynt: Su Geçişleri İçin Tamamen Yalıtımlı Sis Farları: Hella Hydrolux 1000 FF

Kerem Bey Bilgi için teşekkürler, gösterdiğiniz Kararlılık ve sergilediğiniz Tüketici Bilinci için tebrikler.

Sevgi ve Saygılarımla,
Tayfun Sözer

bu konuya forumda raslamışdım tüketıcicinin satıcıya bilgilendirme mes vardı sonuç aldımı bilmiyorum ilgi ve alakanız çok hoş
lakin şu var yakın zamanda bende 1 takım hella aldım banada satıcı kesinlikle su geçirmez diye sattı suya daha sokmadım ama bende suya girsem su alıcak demekki satıcıların bilinçsizligi oysaki ben su alacak deselerdi almazdım
hella bu konuda en güvenilir firma onun sisi su alıyosa
gidip ne üdügü belli olmayan markaları alsak akvaryum olur herhalde
tekrar ilginize teşekkürler aydınlatıcı oldu

tayfunsozer' Alıntı:
Kerem Bey Bilgi için teşekkürler, gösterdiğiniz Kararlılık ve sergilediğiniz Tüketici Bilinci için tebrikler.

Sevgi ve Saygılarımla,
Tayfun Sözer

Rica ederim Tayfun Bey. Bu forumda herkes yapabildiği kadar bilgilendirmeye çalışıyor. Bu da benim elimden gelen birşeydi.

Selamlar...

yener34' Alıntı:
bu konuya forumda raslamışdım tüketıcicinin satıcıya bilgilendirme mes vardı sonuç aldımı bilmiyorum ilgi ve alakanız çok hoş
lakin şu var yakın zamanda bende 1 takım hella aldım banada satıcı kesinlikle su geçirmez diye sattı suya daha sokmadım ama bende suya girsem su alıcak demekki satıcıların bilinçsizligi oysaki ben su alacak deselerdi almazdım
hella bu konuda en güvenilir firma onun sisi su alıyosa
gidip ne üdügü belli olmayan markaları alsak akvaryum olur herhalde
tekrar ilginize teşekkürler aydınlatıcı oldu

Yener Bey merhaba, tabii sizin durumunuzda üreticinin hiçbir suçu yok. Onlar başka amaçlara yönelik ürünleri üretmişler ve neyin ne için olduğunu da açıkça söylüyorlar. Problem size satan satıcıda. Benim de mesleğim satış. İlk öğrendiğim şey şuydu: "bilmiyorsan bilmiyorum, ama sizin için öğrenirim diyip alıcıyı doğru bilgilendireceksin!" Ancak malesef dürüst satıcı bulmak çok zor Türkiye'de!...

Yine de Rallye 1000'ler sıçrayan suya ve basınçlı suya karşı dayanklı. Sadece derin suya girmeyeceksiniz. Bu şekilde kullanıma uygun. Bu firmanın hakkını yememek lazım. Tam su geçirmez farlar da yapmışlar. Hydrolux 1000 ff'ler 1metreye kadar suya dayanıklı! Bunlara suya dayanıklı dedikleri halde bunlarda sorun olursa, o zaman firmaya kızmak lazım. Ama böyle bir firma bu durumda ayıplı ürününü mutlaka geri alır, değiştirir.

Sizin durumunuzda, sizi açıkça kandıran satıcıya kızmak lazım bence!

Hayal kırıklığı yaşadığınız için üzüldüm. Onları tavana monte etme şansınız yok mu?

Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,972
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler