Ynt: Subaru Forester Hakkında
bir subarucu olarak ve bir forester kullanıcısı olarak ben sizin sorunuzu çok çok daha ayrıntılı yanıtlayabilirim...
öncelikle römork çekecekiseniz manuel ve turbolu foresterlardan uzak durun, çünkü hi lo seçeneği turbosuz manuel foresterlarda bulunur, turbo manueller ise performans olarak sizi hiç bir 4x4 ün tatmin edemiyeceği kadar tatmin edecektir ancak, düz yolda sorun olmaz ama, özellikle bir rampada römorkla durmuşsanız kalkarken devrijaj balatasını bitirirsiniz...
otomatik turbo bir forester sizin işinizi görecektir, çünkü otomatiklerin 1. vites oranı manuellere göre farklıdır ve rampada römork değil tanker bile çekersiniz....
kronik sorunlara gelince, motorla ilgili herhangi bir sıkıntı olmaz çekiş sistemindede sorun olmaz. benim aracım 300binde çekiş sisteminden vida bile değişmedi ama yinede kontrol etmekte fayda var...
özellikle kontrol etmeniz gereken şeyler ise tanesi 1300 lira civarında olan arka süspansiyonlar olacaktır, foresterlarda kullanılan özel havalı süspansiyonlar arkaya nekadar yük yüklerseniz yükleyin aracın yüksekliğini aynı seviyede tutar ve römork için çok kullanışlıdır, bu özelliğinden dolayı pahalıdırlar ve patladığı zaman aracın arkası bariz şekilde çöker, ayrıca bu süspansiyona verecek parası olmayanlar yine forester için olan ancak bahsettiğim özelliğe sahip olmayan yan sanayi amortisör takmış olabilir, bu sizin için sorun olmazsa sorun yok, ama aracın sürüş kalıtesi düşer...
ayrıca düşünürseniz, tek süspansiyona 1300 lira gibi bir fiyat vermektense benim gibi 2100 lira gibi bir maliyete 4 adet coilover alabilirsiniz... bu seti taktıktan sonra araçtan inmek istemeyebilirsiniz
benim aracımın motoru 280 binde bizden kaynaklanan bir hata sonucu kol kırdı blok patlattı, japonyadan yeni short sandık blok geldi ortalama 9 bin tl gibi fiyat tuttu toplamasıyla birlikte...
alacağınız aracı istanbul maslakta subarucu olan doğan ustaya gösterebilirsiniz, yada içeren köyde cadde motora... ankarada ise torg garage işinizi görecektir
çok daha ayrıntılı bilgi için subaruimpreza.org