<div class="bbWrapper">Bu gün başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.<br />
<br />
Önceden yatırım amaçlı bir daire almıştım(4 sene önce)Bu daire bizim için çok sıkıntılı oldu ve haliyle soğuduk daireden.Tapusunu dahi alalı 8-10 ay gibi oldu.<br />
<br />
Daireyi aldığım zaman aramızda senet yapmıştık(borçlu karşı taraf)neyse bize 2 sene sonra teslim edileceği söylenmiş olmasına rağmen 4 senede teslim edilince ben senetleri icraya verdim ve faizleriyle astronomik rakamlara çıktı.Tapu tesliminde ilgili memura tapu temiz değilmi diye kaç kez sormuş her defasında temiz cevabı almış,hatta temiz kağıdınıda çıkartmıştım.Bende hacizleri kaldırdım dolayısı ile.<br />
<br />
Hem kızımızı evlendireceğimiz,hemde bu araçları almak istediğim için satılığa çıkarttık daireyi.<br />
Daireye talip olanlar yabancı sayılmazdı o nedenle değerinin biraz da altında bir fiyata anlaşmış,kaporamızı almıştık.Bu gün satış işlemleri için tapuya gittik,belediyeden raiş fiyatını çıkarttıktan sonra normal prodüsör başladı.Tapuda ilgili memur bize demezmi dairenin üzerince icra var diye,ben nasıl olur böyle bir şey siz bana tapu temiz dediniz bende haczimi kaldırdım dedim.<br />
<br />
Tapudakiler bir ince tutuştu,müdüre yönlendirdiler bizi.Tapu müdürü pişkin pişkin demezmi "o işlemi yapan memurun sorunu bizi ilgilendirmez"Ölürmüsün,öldürürmüsün?Ben sakin olmaya çalışarak,bakın beyefendi bu temiz kağıdında tapu müdürü olarak sizin müğürünüz ve imzanız var,bu ne iştir?...<br />
<br />
Tekirdağ 1. icra müdürlüğünden hacizli görünüyor,ne yaparız,nasıl yaparız derken bize Tekirdağ yolu gözüktü...<br />
Geldik Tekirdağ'a,1. icraya başvurduk,icra müdürü bayan "bu dosya arşivde,arşivde hükümet konağında(3km arası)zaten görevli arkadaşta izinli,sizin işiniz ancak salı gününe kalır dedi.<br />
<br />
Ben en sempatik,en acınası halimi takınarak,bakın hanfendi bu arkadaşlar İstanbul'dan geldi,bende bu akşam Ankara'ya gidiyorum bize bir yardımcı olun gerekirse arabayla alıp götürelim ve ne masrafı varsa görelim dedim.Kadın ters ters bakarak,masraf falan yok dedi.Sanırım sonra bir şekilde yardım edesi geldi ve birine telefondan "şu şu nolu dosyayı ne zaman arşivden çıkarabilirsin?Karşı taraf "bu akşam çıkarırım yarın gelsinler"demiş.<br />
<br />
Ben müdüre hanımdan rica ederek görüştüğü arkadaşın tel nosunu istedim,bana dik dik bakarak "adamı şıkıştırmayın onunda işi başından aşkın" dedi .Ben,hiç merak etmeyin,sadece bir görüşeyim dedim.Telefonda en kibar,naif bir ses tonu takınarak,beyefendi bu konuda bize yardımcı olursanız bizde size minnetdar oluruz dedim.Konuşurken arada es vermelerimden ne demek istediğimi anlamış olmalıki adliyeye geldiğimizde kapıda elinde koca dosya bizi karşıladı.Bende gereken minnetdarlığımı kendine çaktırmadan takdim ettim.Devamı ekte geliyor.</div>