Sunroof su sızdırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,628

GYRY

Kamp II
Yer
istanbul
Merhaba arkadaşlar, sunroof tan sanırım fitillerden su sızdırıyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşların önerisini bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Sunroof su sızdırma

Sunroof un iç kısmından arkaya doğru giden sağlımsollu tahliye kanallarının tıkanık olmadığını öncelikle kontrol edin, genelde bunlar zamanla tıkandığı için içeri giren su döşemeye sızabiliyor, bu konu ile ilgili başka eski başlıklar vardı, onlara bir göz atarsanız faydası olur, kolay gelsin...

Öncelikle şunu 2 aracımda da yaşadığım tecrübemle söyleyebilirim ki sizin aracınızda da benimkiler de olduğu gibi giderleri tıkalı.Giderlerin esasen tıkalı olduğu yerler ise aracın alt kısımdaki çıkış noktaları.Sunroof un arka kısmında ki gider hortumlarının yeri aracın arka lastiklerinin arka kısmında bulunuyor.(bulmak için tavan yan kaplamalarını sökmüştüm:smiley: ) Alta eğilip bakın arka lastik ile arka tamponun ortalarına denk gelen takribi 3- 3,5 cm çapında gider deliklerini göreceksin.Bu deliklerin içinde tükenmez kalem kalınlığında 1 er delik var.Bu delikleri ince uçlu bir tornavida yardımıyla açın.Sunroofu açıp yan su kanallarına mümkünse sıcak su dökerek iyice açılmasını sağlayın.Sunroof un ön sağ ve sol köşelerinde de arka taraftakilerden daha ince gider delikleri var.Onların çıkışlarıda ön lastiklerin arka kısımlarında.Bu delikler alt kısımdan tıkanmazlar.Üst deliklerin içine 5 cm kadar tel sokup açabilirsiniz.Umarım anlaşılabilir şekilde izah etmişimdir.Bu işlemleri en kısa sürede yapın aksi takdirde tavan döşemeniz sarkacaktır.

Sunroof un önünde 2 adet delik var. Onları actım. Ancak arkadaki delikler gözükmüyor. Elimle de yetişmedi. Buna nasıl müdahale edebilirim. Sanırım arka deliklerde tıkalı benim.
Fitilden sızdırıyormuş.

Birde kompresorle hava tutmayi deneyin,belki ise yarar.
Silecek fiskiyelerinde bayagi faydasi olmustu.

Aracın altına eğilip yada bir kanala çekerek arka çamurluklarının arka tampon ile orta hizasına bakın.(yani arka çamurluğun 1 karış kadar arka kısmına denk geliyor) Bahsettiğim yuvarlak gider deliklerini bulacaksınız.Bu deliklerin içinde biriken çamur kalıntılarını ince uçlu tornavida kazıyın.Esas çıkış giderinin olduğu deliği göreceksiniz.Açtıktan sonra sunroof un kanallarına su dökerek kalan pisliklerinde akmasını sağlayın.

Selam genelde tıkanma değilde çürüme oluyor, bayağı zahmetli bir iş olduğundan ben kışın sunroof un kenarlarına bant çekiyorum tavan döşemesini söktürmeyi göze aldığım zaman yaptırmayı düşünüyorum. Bende ilk başta tıkalı diye çok uğraşmıştım ama tıkalı çıkmadı.Bagajda sol tarafta bir kapak var bu kapağı açtığınızda iki hortum gözüküyor biri boşta diğeri yerdeki bir boruya giriyor bu sunrooftan gelen hortum, hortumu yerinden çıkararak burdan hava vererek yada kalın bir misina sokarak kontrol edebilirsiniz umarım sadece tıkalıdır.

Arkadaşlar sunroofunuzun su sızdırması ciddi bir problem değil ki. herzaman ordan su damlamıyor sadece yağmur yağdığında damlatıyor başka zamanlarda en ufak bir sıkıntı yok ;)

Şaka bir yana, su sızdırma problemlerinin en başında sunroof fitilinin deforme olması veya yıllarca sıcak soğuk değişimine bağlı olarak özellikle güneşin yakması sonucu fitilde oluşan kılcal çatlaklardan su sızdırıyor. Sunroofun su tahliye kanallarının tıkalı olması büyük bir etken ancak kanallar tıkalı dahi olsa fitil deforme olmamış ise içeri su almıyor. mesela tahliye kanalları tıkalı bir aracı yıkmacıda yıkatıyoruz içeri su almıyor ama kanal tıkalı olduğu için orda su birikiyor ve yıkamacıdan çıkıp giderken sunroofu açıyoruz ve içeri su boşalıyor. Tahliye kanalları ile beraber fitillerin durumunuda kontrol etmenizi öneririm.
Saygılarımla...

Teşekkürler arkadaşlar. Fitil deforme olmuş sanırım. Bu fitilleri neden temin ebilim. Herhangi bir sunroof tamiri yapan yer değiştiririmi?

Herhangi bir sunroof tamircisinden temin edebilirsiniz ancak araç kapı ve cam fitili satan veya fitillerle fazlaca işi olan (genelde oto kaportacılar) ile irtibata geçmeniz veya onlara sormanız daha uygun olur. sanayide sizi en uygun yere yönlendirirler. saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR