Ynt: Survival Bıçağı Seçimim
Bu tarz inatlaşmaya girmeyi hiç düşünmemiştim açıkçası.
Konuları geziyordum,bilgim olan bir konuda yorum yapmak istedim ama birden bire kendimi imaen küçümsenir pozisyonda buluverdim.
Konuyu 3 kere özetlememe rağmen halen hiçte niyetim olmayan pozisyonlara sokulmaya çalışılmam ise pekte şık değil.
Son bir tekrar daha yapma ihtiyacı hissediyorum, Bahsi edilen birimlerden birisi özel kuvvetlerin en önemli birimlerinden birisidir,diğeri ise arama kurtarma faaliyetleri yürütür.
Bu askerler ilk etapta 72 hafta süren temel nitelik kursu ve sonrasında ihtisas alanlarına göre 52 haftaya varan yurtiçi ve yurtdışı eğitimler görürler. Bu sebeple eğitim sürecini yanlış yazmadığımı düşünüyorum. Basit bir örnek vermek gerekirse Basında adı geçen tanınmış özel kuvvetler, mensuplarının tamamının MİT te görev aldığını ve hatta şu anda bile MİT in tepe yönetiminde birkaç Bordo bereli bulunduğunu hatırlatmak isterim. Yani sırf adlarının açılımı aynı diye birbirinden farklı ihtisas eğitimi almış 2 birimi illaki çatıştırmak lüzumsuzdur. Israrla MAK diye isimlendirilen ama daha sonra benim hatırlatmam üzerine parantez açılarak (CSAR) diye hitap edilen ekibi küçümseme gibi bir durum yoktur.CSAR Hitabı TSK literatürlerinde geçmektedir,tarafımdan uydurulmuş bir isim değildir ve Bordo bereli ekibe SAR diye hitap edilmemektedir!
Israrla ve konu ile alakası bulunmamasına rağmen bu birimlerden birisinin yaptığı arama kurtarma faaliyetinin ısrarla buraya taşınmasının, konu içeriği olan kamp bıçağı ile alakasını ise halen anlayamadım,son 3 mesaj sürekli kurtarma faaliyyeti ve TSK literatürü üzerine dönüyor!
Görevini yapan askerleri küçümseme gibi bir duygu taşımıyorum sadece alakasız bir konuya, bu insanların dahil edilmesinin de bu insanları yücelttiğini düşünmüyorum. Görevleri için canını vermeye hazır bu insanları "alakaya maydanoz" dedirtecek konulara dahil etmek ne derece doğru?
Bu sebeple bu konuda yazılacak Bıçak harici mesajları görmezden geleceğim. Tekrar konu sahibi arkadaştan özür diliyorum.
Saygılar.