<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 139832" data-quote="sakyuz" data-source="post: 1402851"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1402851"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1402851">sakyuz' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
<i> Frende ani zemin degisimlerinde fren once bir bosa cikiyor, sonra kendine geliyor. Boyle iki uc defa cok ciddi tehlike yasadim diyebilirim.</i><br />
<br />
Bunun nesi tehlikeli anlamadım, bana doğru bir davranış şekli gibi göründü. Ani zemin değişiminde o kadar sert fren yapmak bir şöförlük hatası, fren sistemi de elinden geldiğince telafi etmeye çalışıyor işte.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Nasil yanlis, misal vereyim; Toprak yolda gidiyorsun ama yolda da cukurlar var.(Artvin-Yusufeli yolu gibi) Onune yandan gece karanlikta lambasi yanmayan bir kamyon cikiyor ve son anda farkediyorsun) Ne yaparsin, frenlersin. Ama o fren halinde lastigin biri cukura gelirse hoop fren bosaliyor ayaginin altindan yarim saniye kadar. Sonrasinda daha sert basmak zorunda kaliyorsun. ABS aktif gibi gozukse de devreden cikip on tekerlerin kilitleniyor. Pompalayip, pompalayip yolun sonuna zor atiyorsun kendini. Ve bu 400000+ km yapmis oldugum 1 tane 2 ceker, 2 tane 4 ceker Duster'larin hepsinde ayniydi.<br />
<br />
Yillardir arac kullaniyorum, Memleketin gitmedigim tek bir ili kaldi. Cok degisik araclar kullandim, bineginden, pick-up'ina suvuna kadar. Hicbirinde bu sartlarda bu kadar tedirginlik yasamadim. <br />
<br />
Bununla ilgili ne kadar servise gitsem de herhangi bir sorun bulamadilar ABS blogunda veya fren sisteminde.<br />
<br />
O sebeple dikkatli olunmasinda fayda var.<br />
<br />
Tepetakla gonderildi</div>