Suzuki Aşkına Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bünyamin_01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,782

Bünyamin_01

((((lada niva 2000 1.7.i))))
Yer
ADANA
slm arkadaşlar son günlerde zuzukiye inanılmaz ilgim var sanırım aracımı satıp bir suzuki alcam yalnız suzuki hakkında bilgim çok zayıf sizden yardım istiyorum ben hem şehir içi hem arazide kullanıcam sizden isteğim parça fiyatları ,vergisi,yakıt bunlar ve bilmediklerim olumlu olumsuz yardımlarınızı bekliyorum birde üç kapımı ,beş kapımı teşekür eder saygılarımı sunarım.

Etiketler
Ynt: Suzuki Aşkına Yardım

suzuki ana başlığı altnda bulunan 14 sayfanın tamamnda < suzuki yardım > benzeri başlıklar var . İnanıyorumki aradğınız şeylerin daha fazlasına bu her sayfada bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz

bu işi en az lada kadar iyi yapacağından ve parçalarının da lada dan pahalı olmadığını kısaca söyleyebilirim. herşeyden önce lada kadar parça kırmayacaktır aynı kullanımlarda.

Kişisel olarak 3-kapılı modelleri kullanışlı bulmuyorum. AMA yanınızda en fazla 1 kişi ile off-road kullanımı için daha kullanışlı oldukları da ayrı bir gerçek.

997799' Alıntı:
bu işi en az lada kadar iyi yapacağından ve parçalarının da lada dan pahalı olmadığını kısaca söyleyebilirim. herşeyden önce lada kadar parça kırmayacaktır aynı kullanımlarda.

ben size katılmıyorum ben ladayıda suzikiyede kulanan biri olarak niva kadar parcasının ucuz ve bol olması söz konusu degil kırılma olayına gelince her ikik aractada yan sanayi ve kalitesiz malzeme piyasada cok kulandıgın yedek parcayla alakalı sorunların hariçinde ben nivanın orjınal parcalarının cok dayanıklı oldugunu biz zat denedim ve gördüm burda aracları kıyaslamak degil arkadaşa ala bilecegi şartlarına en uyguyn suzukiyi tafsiye etmektir nivadan suzikiye gecmek madiyatla alakalıdır modelibir suziki fiyatına sıfır niva ala bilirsin ama düşük model kulanım miyadını doldurmuş bir suzikiyi hayata gecirmek nerdeyse imkansızdır ama en eski model nivayı bile toparlayıp gene hayata cevirirsin şu anda bende bir suziki kulanıyorum saygılar

nivayı ilk aldığımda toplarken yan sanayi bilyalar kullanmışlardı sanırım toplamda 20 tek kadar bilya değiştikten sonra işi bilen bir usta orijinal bilya taktı 2 senedir tık demedi benim sattığım arkadaş işi icabı benden de sert kullanıyor araziye gittiğinde ama hala o bilyalar üzerinde. baştan nivanın motoru rektefiye edilirken hatalı parça kullanımından ekzantrik kayışı iki kez kızak yedi ve sonra bir daha motor indi ama iskenderundaki serviste orijinal parçalarla yapıldıktan sonra tık demedi. nivada kötü usta, idare eder parça ve kötü montajla kırmanın sınırı yoktur. ama orijinal niva rot kollarını 12 tl ye alıyorsun hayvan gibi kulanıyorsun eziyet ediyorsun zaten niva kırılsa da ucuz diyorsun ve kolay kolay kırılmıyor en azından ben kıramadım. hem lada hem suzuki vitara grubu iki ayrı işin iki ayrı ekolün arabasıdır kullanımları da kullanıcıları da farklıdır. ayrıca niva kullanan adam mecburen arazi araçlarının profesörü olur bir süre sonra kendi tamirci kıvamına gelir ve yolda sorun yaşasa da yolda kalması çok zordur düşünsenize vitaranız var ve 10 000 km de bir yağ değişimine gidiyorsunuz. öğreneceğiniz tek şey servisin yoludur :D :D :D ya da Hakan Irıklı gibi merakınız vardır ama araç bozulmuyordur o zaman da modifiyede ve araçta tadilatta aracın bakımında servise alternatif olursunuz :smiley:

yaşar bey ben maraşta oturuyorum sizde anteptesiniz heralde.burda niva parçası yok malesef antepte nedir durum?

Ben Antepliyim ama Antakyada oturuyorum. Benim niva şu an Maraşta ismet ceyhun yıldırımda. Kendisi ksu orman fakültesinde araştırma görevlisi. Parça için iskenderun nurlada servisinden serkan usta var (yetkili servisin sahibi ve ustasıdır) telefonu 0 535 339 43 21 istediğin parçayı getirtir. Maraşta bir lada servisi varmış ama durumunu ve benim yorumumu ismet beye sorun (nicki minimalistgöçebe kendisi de site üyesi). ayrıca ladayı sakın ola akrabalık derecesinde yakın olmadığınız çok çok iyi usta olmadıkça ve lada tamirinden anlamadıkça göstermeyin sonra 20 liraya yapılacak tamir 2 000 liraya bile tamir edilemiyor. tecrübelerle sabittir.

başıma geldi bu sıkıntı işte ön difransiyeli değiştirdimişçilikle beraber 1020 tl ist da dursun beye danıştım 400 tl dedi.ayrıca bende hataylıyım.bu sizin araca toyota fanı takmışsıız o hangi modelinin fanı.ayrıca ben sizin aracınızıda gormek isterim aracın plakası kaç ne renk belkide gormusumdur cunku yolda falan hemen radar gibi hissediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler