Merhaba, ben de Bursa'dayım, 3-4 aydır süredir GC almayı planlıyordum, ilk etapta zj 5.2 ve 5.9'lara merak saldım, Bursa'daki neredeyse tüm ilanları gezdim baktım, böyle böyle ve internet araştırmaları ile GC hakkında bilgi sahibi olmaya başladım.
Tabii bu forumdan misafir olarak da çok konu okudum, zamanla WJ'ye ilgim kaydı, 4.7'lere kenetlendim yine aynı sürece girdim gittim inceledim araştırdım vs.
Sonra hesap kitap işine girdim, çünkü amacım ortalamanın bir tık üstünde arazi kabiliyeti ile günlük kullanıma uygun bir Jeep almaktı. v8 sesi, 4.7 benzinli motor performansı gönlümde yatıyordu fakat mantık ve gönül arasında denge arayınca 2.7 crd'ye yöneldim, yalnız 2.7'ler piyasada 4.7'lere göre ortalama 8-10 bin daha pahalı.
Mevcut ilanlarda araştırmaya girdim, bazı şeyleri değerlendirdim, belli masrafları göze alarak uygun fiyatlı bir GC WJ Overland 2.7 Crd'yi arife günü şehir dışından yarım gün içerisinde plaka değişikliği ile birlikte aldım ve Bursa'ya döndüm. Aracın belli başlı masrafları var, kronik klima sorunu var, yolcu tarafındaki 2 mazgaldan sıcak hava üflüyor, satan kişi bunun motorunu almıştı yaptırmak için, aracın satışı bana yaparken sipariş ettiği motor da geldi bana verdi, artık yaptıracağız onu. Sonra Klima altındaki küllüğün olduğu plastiklerin dişleri kırılmış onlar öne geliyor, tamponlarda ufak tefek boya işleri var, 4 güzel lastik istiyor, sağ aks körüğü patlak, sol aynanın otomatik kapama motoru arızalı. Bunları göze alarak aracı satın aldım, diğer yandan motor, şanzıman ve yürüyen genel olarak gayet güzel çıktı.
Aldığım kişi sırasıyla 5.2, 4.7 ve 2.7 sahibi olmuş biraz da bunun güvencesiyle şehir dışından almaya gittim.
3 gündür kullanıyorum, aldığımda yakıtı sıfırladım, karma ortalama şu an 9.7, bunun içerisinde her türlü kullanım var arazi dışında, eksikleri giderdikten sonra araziye çıkacağım inşallah.
Aracı çok araştırıp belli beklentiler ile aldım, beklentilerimi karşılıyor çok şükür, henüz erken ama 3 günlük deneyimimden memnunum.
En kısa zamanda Birlik Oto'yu ziyaret edip aracın teşhisini yaptırıp eksikleri gidermek için bir yola gireceğim
Sizin konunuzu bulunca ekstra konu açmak istemedim, bu araçlarda esp vs elektronik sitemlerden hangileri vardır?