Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaneruslu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,666

kaneruslu

Kamp II
Mesajlar
487
Tepkime Puanı
37
Web
www.kanerotomotiv.net
STANDART

eski1.jpg

STANDART

eski2.jpg

TEFLON GET

10-18.jpg

TEFLON GET

8-19.jpg

TEFLON GET

9-19.jpg

11-26.jpg

12-24.jpg

13-21.jpg

YÜKSELMİŞ HALİ

1-34.jpg

YÜKSELMİŞ HALİ

2-35.jpg

YÜKSELMİŞ HALİ

3-34.jpg

eski-1.jpg

yeni.jpg
 

Etiketler

Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

Merhaba, ben de çok kısa bir süre önce 2005 model bir Jimny satın aldım ve ufak ufak modifikasyon yapmak istiyorum. Ciddi off-road yapmayacağım için M/T lastik takmak yerine standart olan aracın lastiklerini Bridgestone Dueler AT/694 lastikle değiştirerek işe başladım ve hafta sonunda yeni lastiklerle deneme yaptım. Çok ağır olmayan şartlarda lastikler gayet iyi performans verdi. Şimdi de sıra aracı biraz yükseltmeye geldi ancak yükseltme kiti takmak istemiyorum ve sizin yaptığınız gibi 3-4 cm bir get ile bu işi halletmek istiyorum. Çünkü hafta arası binek arabamı kullandığım için (dizel olması sebebi ile tasarruflu :smiley:, Jimny eşim tarafından şehir içinde kullanılıyor. Ben ise ancak hafta sonunda kullanabiliyorum. Dolayısı ile güvenlik, yol tutuş savrulma gibi sorun yaşayıp yaşamadığınız öğrenmek istiyorum. Bir de bu geti nereden temin edebilirim, yaklaşık olarak da ne kadara mal olur. Teşekkürler.
 

Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

3 cm yükseltme ile güvenlik yol tutuş savrulma gibi kayıplar yaşamazsınız.Bu yüzden bu ölçülerde yükseltme işlemi uygulandı.Get ve montaj işlemi 300 tl maliyeti vardır. Sadece get isterseniz yarı fiyatına maliyeti çıkıyor.
 

Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

Yaptığınız 3 cm lik get yükseltmesi ile amortisörlerin boyu yeterli oluyor mu?kısa gelmez mi acaba?
 







Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

Araştırmam sonucu ben bulamadım ,yurt dışındada jimny için çok zor bulunuyor. Yükseltme kit olarak tr de ve yurtdışında amortisör yay vs takım halinde satılıyor buda aracı 3 inc ve üzeri yükseltiyor.Yapılan getler tornada aracın üzerindeki ölçülere göre yapılıyor ve herhangi bir aşınma yerinden çıkma gibi problemler teflon malzemede olmuyor.
 



Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

İngilterede buldum ordan da alınabilir.1.5 inç lik.Güney kıbrıstada 2 inçlik var.Buralardan halledecem heralde.Çünkü 215 -75 -15 bf atr lastik aldım daha elime gelmedi ama .Benimde amacım %50şehir ,%50 offroad.
 



Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

Serhat Alışkan' Alıntı:
İngilterede buldum ordan da alınabilir.1.5 inç lik.Güney kıbrıstada 2 inçlik var.Buralardan halledecem heralde.Çünkü 215 -75 -15 bf atr lastik aldım daha elime gelmedi ama .Benimde amacım %50şehir ,%50 offroad.

Bulduysanız sorun yok kargo ücreti de makul ise alınır.Fren hortumları kendilerini kullanabilirsiniz.3 ve üzeri hortum gereklidir.
 

Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

Aracı yükseltmeden kilitli defransiyel ve vinç montajı nasıl olur?
 



Ynt: Suzuki Jimny 3 cm Yükseltme

Yükseltmezseniz vince çok iş düşer :smiley:
Şaka bir yana, bugün arazideydik. Yükseltmenin neleri başardığını gördük.
2" yükseltilmiş jimny'ler bizi hiç üzmedi.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Mesajlar
1,531,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst