Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,058

ümiterkan

Zirve
Mesajlar
2,690
Tepkime Puanı
48
Yer
Rize
Arkadaşlar dün 2 tane jimny Rize Yaylalarında offroad yaptık. Bende ki model 2006 diğeri ise 2005 model Mavi Renkli 2 vites kolu olandan, 1800mt yükseklikte karlarda gezinirken 2005 model arkadaşımın Jimny'sinin ön çekerleri çalışmamaya başladı.
4H ve 4L takıldığında arka tekerlerde bir devir değişikliği oluyor (veya bize öyle geliyo) ama ön çekerler çalışmıyor. Neyse uzun lafın kısası Yayladan inip 100km uzaklıktaki Trabzon yetkili servisine gittik.
Servis baktı ve ön sol teker Hub'ını değiştirdi, ve sorun düzeldi(700TL maliyet). Bugün ise Rize ayder yaylasının yukarısı olan Kavron Yaylasına çıkalım dedik. Kavrona yakın yerlerde baktık ki arkadaşın problemi devam ediyor yani ön çekerler çalışmıyordu.
Sonra aracı bir kaç kez test ettik bazen önler çalıştı bazen ise çalışmadı nitekim şu an hiç çalışmıyor. Ayrıca Ayder'den gelirken Motor arıza uyarısı verdi.

Bu tür problemle karşılaşan var mı varsa çözümü nedir acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Etiketler

Ynt: Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

Mehmet_Can' Alıntı:
jimny nizin arazi motorunda bir problem var...

Jimny benim değil de arkadaşımındır. Arazi motorundan kasttetiğiniz düğme ile 4 çekere geçme motoru ise, 2005 modellerde düğme ile değil de vites kolu ile olduğundan böyle bir sorun yine de olabilir mi.
 

Ynt: Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

Daihatsu'da otomatik hub lar arazide biraz zorlanınca sorun yaratıyor. Çok basit ve narin bir mekanizması var. Bu nedenle manuel hub larla değiştirmek gerekiyor; yani araçtan inip elle 4 çekere almayı gerektiren hublarla. Jimny de de aynı durum söz konusu olabilir.

Eğer durum buysa otomatik hub e ne kadar değiştirseniz de arazide aynı durumla karşılaşırsınız. değiştirilen hub ı açıp mekanizmasını incelerseniz, sanayide uygun yay bulup tamir edebileceğinizi görebilirsiniz. Daihatsu da böyle oluyordu.
 

Ynt: Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

umiterkan' Alıntı:
Jimny benim değil de arkadaşımındır. Arazi motorundan kasttetiğiniz düğme ile 4 çekere geçme motoru ise, 2005 modellerde düğme ile değil de vites kolu ile olduğundan böyle bir sorun yine de olabilir mi.

ben 2006 modelli zannetmiştim kusura bakmayın. ama ya hubslarda yada aks kafasında problem olabilir.
 



Ynt: Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

sadece sol ön hub değişmesi yanlış bence.. öbürü de arızalanmış olabilir akabinde... tek hub 700 tl. :eek: servisler iyi kazanıyor walla..
Manuel hub alsın bence, aldığını da iade etsin mümkünse... manuel hublar 200 usd civarı
 

Ynt: Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

Bu sabah arkadaş yine Trabzon Yetkili servise gitti. Umarım büyük bir sorunu yoktur. Eğer diğer Hub da arızalıysa çok tuzlu olacak gibi. Piyasadan bu türlü bir otomatik HUB'ı daha ucuza bulma olasılığı yok mu yoksa servis fiyatı normal mi arkadaşlar ?
 

Ynt: Suzuki Jimny 4 Çeker Çalışmama ve Motor Arıza Uyarısı Problemi

Arkadaşlar sorun halloldu, Problem diğer Hub'da imiş, maliyet 700 TL. Motor arıza sorunu ise bilgisayara bağlanıp tespit edildi. Kirli yakıt alımından dolayı katalizatör mü ne kirlenmiş onu hallettiler. Daha henüz arkadaş Rize'ye gelmedi, gelince ayrıntıları anlatırım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Mesajlar
1,531,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst