KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Bugün vaktimizi Fatih YILMAZ(Ayrıntı) ait Jimny e,Huma otodan aldığımız T-Max 9500 vinci Mehmet TELGEREN(adventure) in çalışmaları sonucunda orjinal tamponu içerisine adaptasyonunu yaptık.
Vinç platformu taşıyacağı yük itibari ile sağlam olması açısından ve aracın önüne ekstra yük bindirmemesi için 6 mm dkp sacdan bükülerek imalatı yapıldı.Şaseye bağlı tampon bağlantıları taşıyıcı görevi gördükleri için 5 mm dkp den U bükülmüş saclar ile kaynak işlemi uygulanmadan yükü dağıtmak ve istenildiğinde sökülebilmesi için m12 civatalar ile çok noktadan şaseye montajı yapıldı.Fotolarda olmayan vinç platformu boyanmıştır
Tampon , yapılan vinç platformuna uygun bir şekilde kesildikten sonra role ve elektrik tesisatı tamamlanıp yerine montajı yapılmıştır.Vincin orjinal kablo tesisatı aynen uygulanmıştır.
Vinç işimiz bitti , ne yapalım diye düşündük ve aklımıza gerektiğinde su,gerektiğinde yakıt taşıma amaçlı 20 lt kapasiteli jerrycan yakıt bidonunu bauhaus dan alıp taşıyıcı aparatını yaptık, aracın kendi rengine boyadık ve arka bagaj kapağına montajını gerçekleştirdik.Stepneyi portbagaj üzerine gerekli güvenlik önlemini alıp yerleştirdik.
tamponun önünde yer alan boşluktan el girip kolu çevirebilmektedir.Ayrıca üstten kolun denk geldiği noktaya 60mm çapında punch ile delik açılmak suretiyle kola ulaşılır.
Güle güle kullanın, ama 9000lb jimny için biraz fazla değil mi, ne bileyim sanki 6500 de yeter gibi, aslında çok da bilemiyorum, mutlaka araştırmışsınızdır bu seçimde neye göre karar verdiniz açıklarsanız bize de referans olur , tekrar hayırlı olsun
sadece vinç montajı değil pek çok resimde radyatör önünde aydınlatma ekipmanlarıda var. bence ciddi sorun.arazide araçlarımızı max güçte kullanıyoruz ve hararet yapmaya yakın sıcaklıkta kullanıyoruz.bence risk yüksek yapılmamalı.
sadece vinç montajı değil pek çok resimde radyatör önünde aydınlatma ekipmanlarıda var. bence ciddi sorun.arazide araçlarımızı max güçte kullanıyoruz ve hararet yapmaya yakın sıcaklıkta kullanıyoruz.bence risk yüksek yapılmamalı.
vinç değil araçlarda yapılan standart dışı her modifikasyonun bir dezavantajı oluyor fakat bu yapılamaz anlamına asla gelemez ve bu araç şehir içinde günlük 100 km yol alıyor arazide her zorlu şartda kullanılmasına rağmen hararet görülmemiştir.Öyle bir durumla zaten karşılaşsaydık uygun görmeyip sökerdik.
Harika olmuş. Nefis gorünüyor. Açık soyleyeyim...kıskandım. Ben de yaptırmak istiyorum
Sorması ayıptır T-max vinç ne kadara aldınız?
Hararet konusunda ben de şimdiye kadar Hatayın sıcaklığını da hesaba katarsak hiç bu tarz sorun yaşamadım. Jimny bu konuda çok başarılı bırakın hararet-kırmızı alan filan düz yoldaki sıcaklıktan bile sapmıyor desem yalan olmaz.
Bir de 9500 çok filan demişler Elbet Jimny için çok ama zaten bu vinç daha çok ekiptekilerin işine yarayacağı için ( henüz kalanbilir.com luk olmadık çok şükürağır iş gormesinde fayda var )