Suzuki Jimny'de Lastik Değişikliği?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dr.Berke Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,815

Dr.Berke

Yeni Üye
Selam herkese,

Forumu birkaç aydır takip ediyorum.Gerçekten bilmediğim bazı şeyleri sizin sayenizde öğrendim.Öncelikle bu ortamı ve böyle zengin bilgi birikimini oluşturduğunuz için emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Doğa sporlarıyla ailece ilgelendiğimiz için çocukluktan beri doğanın içindeyim ve hep bir arazi aracımız olmuştur.Benimde son bir seneye kadar bir Lada Nivam vardı.Haftasonlarını kara avcılığı,doğa gezileri,serbest ve aletli dalış yaparak geçirdiğimiz için gerçek anlamda hakkını vererek kullandım.Yaklaşık 5 sene kullandım,sıfır almıştım.Problem çıkarmadı fakat şehir içi kullanımı yorucu ve yakıt tüketimiı fazla olduğu için sattım. Jımny almayı düşünüyorum.Üzerindeki lastik yerine arazi lastiği takmayı düşünüyorum.Kafama takılan birkaç soru var .
Bunlardan birincisi; çamurluğu kesmeden arazi lastiği takabilirmiyim sığarmı?
İkinicisi sadece lastik değişikliği yaparak arabayı yükseltebilirmiyim?Yükseltirsem ne kadar yükseltebilirim ve bu işlemide çamurluğu kesmeden yapabilirmiyim ?Daha önceki nivamda olduğu gibi sadece lastik değişikliği yaparak bana yetecek performansı elde etmiştim.Şimdide buna yakın bir performans elde etmek istiyorum.
Şimdiden teşekkkürler.

Etiketler
Ynt: Suzuki Jimny'de Lastik Değişikliği?

Berke Bey,

Amortisör ve helezonları yükselten kit ile Jimny'de 2,5 - 3 inch'e kadar yükseltme yapılabiliyor.
30 inch civarında lastik takıldığında da diferansiyel açıklığı 20 cm'den yaklaşık 30 cm'e çıkıyor.
Daha vahşi (off road'a yönelik) yükseltmede ise kupa da yükseltiliyor ve 5 inch yükseltme yapılabiliyor bu durumda 33 inch lastik kullanımı mümkün.

3 inch yükseltme, 30 inch lastik ve kilit ile hem asfalt hem de arazi kullanımında tatminkar sonuçlar veriyor. Arka diferansiyele kilit tavsiye ediliyor.
Ön çamurlukta ve tamponda traşlama gerekiyor. Yaklaşma açısını iyilerştirmek için ön tamponun yarısı kesiliyor zaten farklı renkte ve iki bölüm olarak yapılmış muhtemel kesilmesi de düşünülmüş.
Bu tadilat ile elde edeceğiniz performans ladanın kat kat üzerinde olacaktır.

Güvenli sürüşler,

Alper Zümrüt

Verdiğiniz açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkürler Alper Bey.Daha iyi aydınlanmış oldum.Yükseltme kitini kullanmadan lastik çapını arttırma şansım var mı acaba?Bunun dışında İzmirde jımny modifiyesi için yardım alacağım biri var mı acaba?Teşekkürler.

Kit kullanmadan lastik büyütülebileceğini tahmin etmiyorum.
İzmir'de Jimny modifiyesi yapan var mı bilmiyorum ancak www.4xfourart.com adresinden bilgi edinebilir ve Mehmet Becce ile temas kurarsanız gönderilecek kit ile montaj herhangi bir suzuki servisinde (özel veya bayi) yapılabilir. Montaj son derece basit. Kilit de aynı şekilde kolay monte ediliyor.

Selamlar,

Alper Zümrüt,

Jimny i standart lastiklerle yoğun karda ve buzda kullanan varmı aceba performas nasıl?

ben varım jimny i normal standart olarak kullanan ancak artık tahammül edemiyorum ve bu hafta benimde yükseltme ve lastik operasyonum başlıyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
PatBora

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR