Suzuki Samurai Kahvesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freegraf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,372

Etiketler
samurai
Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Hayrlı sabahlar ve işler ...Sn.Ergün bey Samurailer, 95 e kadar ki.. üretilenler Anadan doğma makaslıdırlar.Daha sonra üretilenler ise helezonlu arkadaşlardırlar.Bunları ,kimi arkadaşlar ,helezonu söküp tekrar makasa cevirirler .fakat bu işlem pahalı ve zaman alır.Bu Konuyu Tarık kardeşimiz cevaplasa daha yerinde bir cevap olur.Benim bilgiler az ve yetersiz kalır.iyi paylaşımlar.
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Mehmet bey tabiki bildiklerimi sizlerle paylasayim ancak fikirlererimizi goruslerimizi paylasa bilirsek bu seklide aeaclarimiza mudahale edebiliriz .mehmet beyin dedigi gibi samuariler makasli ve helezyon model olarak uretildi ancak normalde 95 model kadar makasli uretilde sonra 96-98 model arasi helezyon uretildi yanliz 2002 modelde bile makasli sisteme dondu artik uretimde buda bir celiski olusturmuyor degil insan da ama makaslidan helezyona donmek cok ugras ve maliyet ister olmazli olur ama hazirini almak en mantiklisi olur bizler icin cunku malzeme bulmak uydura bilmek hele isi bilmeyen ustalarla ugrasmak zor ustaya parasini veriyorsun istedigin sekilde isini yaptiramiyorsun o yuzden makasli ise makasli helezyonlu ise helezyonlu islem ve yukselnej lazim ancak maliyet bu sekilde azaltiriz illa yapalim diyecekseniz gereken malzemeleri temin ederiz
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Selam arkadaşlar bizim serseri Samu nun ,farları acarken,fanı açarken,vs gibi düğmelere dokunurken, abi hırlamaya başladı ,sanki cikle çekikmiş gibi oluyor.Elektirikci bi vatandaş baktı o kadar.karrburatörin yanında bir ufak hortum far onu cekince normale geliyor .Ha bu konuda birşey bilen varsa desin, babasının hayrına .iyi paylaşımlar ahali.
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Selam arkadaşlar gelen giden yok.Bu arada bende makasala kavis vererek 5cm.kadar yüksettim.janları ters cevirdim boyattım.
 



Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Arkadaşlar samurai nin direksiyonunda 60 km dolayında rahatsız edici titreme var sebebi ne olabilir.Bir bilen varsa faydalı bir paylaşım yaparsa iyi olur.Balans ayarlarını yaptım,ama gecmadi.daha neler olabilir.iyi paylaşımlar.
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Abi o janti ters cevirdikten sonra titreme olayi bitmez eger.birde o jantla birlikte.mt lastik kullaniyorsan daha cok artar tek kurtukusun ya o janti degistirexeksin yada yuksek hizda kullancaksin baska yolu yok balans tutturamazsin bir suru kursun takmak zorunda kalacaksin :smiley:
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Selamlar sn.Tarık kardeş umarım iyisiniz,ne desem bilemiyorum.neyseki MT lastik takılı değil.normal 205-75-15 at var.Bilseydim yapmazım buda Bir ders olsun.Yapacak olan arkadaşlarda buna dikat etsin o zaman.iyi çalışmalar sağol.
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Sayin mehmet bey lastik at ise bir sikinti olmaz dedigim gibi janttan dokayi titreme okuyor ancak bu janti ikinci jant olarak. Kullancaksiniz tornada yapilan jantlarin hepsinde bu var olmayan yok diyen dahaca duymadim bsta ben :mad: ;D
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

freegraf' Alıntı:
Selam arkadaşlar gelen giden yok.Bu arada bende makasala kavis vererek 5cm.kadar yüksettim.janları ters cevirdim boyattım.
Mehmet Bey makaslara kavis verdiğinizde süspansiyonda sertleşme arttımı acaba? ben de kavis vermeyi düşünüyorum ama sertleşmesinden korkuyorum.
 



Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Selamlar sn.Ahali epey bir zamandır.buralara uğramaz oldum.Gelen giden arkadaşlar selam sabah olmamasından dolayı varsa kusurumuz afola.gelelim makaslara kavis vermeye arac ekonomik olarak yükselip kendisini havaya sokuyor.ben sürüşte pek öyle bir sertlik hissetmedim.Sanki biraz dengesi daha hassalaştı.birde direksiyon bağlantısında yağlanma başladı,bende olan değişiklkler bu halde.pek öyle hızlı ve meşakatlı bir zorlamada yapmadım.görüntü olarak iyi duruyor diyebilirim.şimdilik bu kadar herkese iyi paylaşımlar.
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

mehmet bey kaç cm lik açı kavis verdiniz veya maksimum samurainin makaslarına nekadar kavis verile bilir bilgi verirseniz sevinirim ..birde fotoğraf paylaşırmısınız eski hali yeni hali diye farkı yakalamış oluruz..
 

Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi

Selamlar Sn. Tarık bey kusura bakmayın bu aralar pek net e giremedim.şimdilikfotoğrafları ulaşamam ama en yakın zamanda inşaallah yüklerim.Kavis verdiğimiz zaman ölctüm yaklaşık 5cm civarındaydı.zamanla düzleşir dediler şimdilik pek bir fark daha belirmedi.iyi paylaşımlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Mesajlar
1,527,459
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst