Suzuki Samurai Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nivankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,816

nivankara

Yeni Üye
Sevgili gezenbilir ailesi. Şimdi olayı özet geçmeye çalışacagım uzatırsam veya yanlış yerde yer alıyorsa mazur görün. Ben yaklaşık 1senedir arazi araçları üzerinde yoğunlaşıyorum. Ankarada yaşıyorum ve üniversite öğrencisiyim. Standart denilecek bir aylık gelirim arabaya da harcayacak aylık 3 5 kuruş arttırabiliyorum. Niva,suzuki sj,cj vs. gibi araçlar arasında kaldım ve nedendir bilinmez en sonunda bir lada niva tercihinde bulundum. araç 86 model çürükleri vs vardı yürüründe motorunda bir sıkıntı yoktu zaten kafamdakinin altında alıp 0dan zevkime göre toplama kararı aldıgımdan aldım bu aracı. Fakat arka diferansiyel arızası ve ön traversi kırdım süsüne vereceğim parayı bunlara verdim açıkcası hesapta yokken. Neyse fazla uzatmayım,çok kararsız kaldıgım diğer araç olan SJ413 için yola koyuldum şu an.Nivamı satıp sj almayı düşünüyorum.Size danışmak istediğim kısımda şu, biliyorum niva kadar usta ve parçası yoktur bu araçların varsa da uygun fiyatlı değillerdir ama en azından üst segment bir araç nivaya göre. yakıtı düşük motoru düşük bir araç. sizce doğru bir karar mı? ve de üst fiyatlara temiz alıp zamanla süslemeye çalışmak mı yoksa orta halli bir şey alıp kendi zevkime göre yaptırıp en azından içi olsun dışı olsun içime sinerek binmek mi? Elinde satılık SAMURAI SJ vs. olan varsa burdan birinden almak isterim. Satılık bir sjsi olan varsa yazsın yani buraya şu an araştırma içerisindeyi çünkü. Veya sizin önerebileceğiniz başka bir araba var mı görüntü olarak bu segmentte olan? Son olarak da araçtan beklentim, usta sıkıntısı Ankarada yok zaten e parçayı bir şekilde getittiririz. Attığımın 3katını gitsin (yani 20lira atarsam 60 yapsın fazlasıyla yeterli) araçtan öyle konfor performans vs. beklemiyorum çünkü 70 yapsa yetiyor bana maksimum. Fazlasıyla başınızı ağrıttım sanırım:smiley: ama inanın bu araba konuusnda çok zarar ettim ve bildiğiniz magdurum. Engin bilgilerinizden tavsiyelerinizden faydalanmak istiyorum. Herkese sevgiler

Ynt: Suzuki Samurai Yardım!

bence ne cj ne lada ne sj bunlardan daha uyguna daha az masraf edebilicegin land rover series ler var.ben senin yerinde olsam sj haric hepsini kullanmis biri olarak series daha farkli bir aractir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Niva kötü araba değildir, bence hevesini hemen kırma. Araba değiştirmek de ucuz bir çözüm değil, istediğin arabayı hemen bulabilecekmisin, nelerini elden geçirmek gerekecek. alacağın arabada da böyle sorunlar yaşayabilecek olma ihtimalinde var.
Bu konuda sana en detaylı ve doğru bilgiyi ömer çiftçi isminde biri verebilir. Lada yedek parçacısı. Dürüst biridir, arabanla git adam olurmu suzukimi alıym de birde sohbet et bence :smiley: internette telefonu falan var. Bu arada adamla bir samimiyetim yada reklam yapma gibi bir niyetim yok, honda aracım varken sanayiciden çok bir abi gibi yaklaşıp sorunlarımı çözmesi sebebiyle öneriyorum. Şuan bile hilux için bana parça satamayacak olmasına rağmen yardımcı oluyor dinliyor ve yol gösteriyor.

Arabadan seni soğutmalarına izin verme. Basit mantık en iyi araba senin olandır, insan hep başkasına özenir. Özendiğin arabayı övüp benim arabayı veriym sana derler, oda başka arabaya özeniyordur, yada elden çıkarmaya çalışıyordur.

Birde arabadan nasıl zarar ettin? Neler yaptın? Şu an ne eksikleri kaldı. Japon iyi bir çözümdür ama hilux un sinyal koluna 250 tl istiyolar, olası arızalarda arabayı ucuza ayağa kaldırabilecekmisin? Bunlarıda hesaba katmak gerek. İşletim maliyeti çok uygun araba seçmelisin. En azından şimdilik.

Series Land Rover ın defender dan da önce çıkardığı sadece arazide kullanmak için ürettiği araçtır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=491.0

Series normalde 2 çekerken istediğin zaman dört çekere alarak kullanabiliyorsun karda yağmurda mıcırda bu şekilde kullanabiliyorsun. İstediğin zaman low denilen ağır arazi dört çekerine alıyorsun ki bunda çok düşün hızda her türlü engeli aşarsın sadece uygun lastiğin olsun. Defender a göre artısı normalde dört çeker kullanabilmen ( defender sürekli dörtçeker olduğu için yakıt tüketimi biraz daha fazladır) bir de kısa şase olduğu için arazide engellerde daha başarılı. Önemli olan Series in ne kadar bakımlı olduğu ve uygun alt takıma ve lastiklere sahip olup olmadığı...

8.000 TL ile 60.000 TL arasında ilanları mevcut malum sitede. Önemli olan aldığın araca ne kadar masraf etmen gerektiği. Mesela 8000 tl ye aracı alırsın 4 lastik gerekir 2000 tl verirsin. şanzımanı difreansıiyeli alt takımı o su busu içi dışı derken bir bakmışsın ki 6-7 bin tl para harcamışsın. Diğer taraftan da sahibinden de düzenli bakımları yapılmış sadece keyfekerder masraf isteyen araçlar var. Önemli olan bunlardan birini alıp aracı yürütmek.

Netice itibariyle hangi aracı kaça alırsan al önemli olan aldığın fiyat değil aldığın aracın sana yürür vaziyette ki maliyetidir. Lada niva ile series aşağı yukarı aynı fiyatlara gelir. Üniversite öğrencisiyim diyorsun. Lada ile üniversiteye gitmen var bir de Land Rover ile gitmen var ;)

ImageUploadedByTapatalk1406796779.461767.jpg

Merhaba,
Bende yeni bir suzuki samurai sahibiyim.Sanırım benim yaklaşık 1 ay önceki kafa karmaşam içerisindesiniz.Aldığım samuraim benim 13. aracım oldu.Yaşımız itibariyle aramızda çok fark yok bende 28 yaşındayım.En üst segment olarak bindigim araç 2006 passattı.Son üç sıraya gelecek olursak 2000 model BMW 5.20,2003 model mini cooper sonrasında büyük bir değişimle 5.9 Grand Cherokee.Ve şimdide suzuki samurai.Bu kadar aracı söylememin nedeni beni en mutlu eden araç samurai olduğü içindir..Neden mi çünkü orası kırılacak bozulacak motoru patlayacak çilizelek ezilecek...vs.Gaza basarken acaba bozulursa maliyeti ne olur diye düşünmüyorum.Açıkcası biraz maddi durumlardan ötürü hem bütçeye uygun birşey olsun hem araziye çıkayım hemde gösterişli bir araç olsun istedim.Lada nivamı suzuki mi diye çok gidip geldim. Ama suzukinin kupası görünüşü modifiyeye olan yatkınlığı bence tartışmaya kapalı bir şekilde lada nivadan çok çok öndedir.Lada niva bence kimlik karmaşası yaşayan bir araç; ne araba olduğu belli ne arazi.Defender le kıyasladığımızda elbetteki samurai çok altlarda kalacaktır.
Gelelim samurainin parça sıkıntısına biraz vaktin varsa ve neyi nerede arayacağını bilen birisiysen(ki üniverside çok vakit olur kendimden bilirim) bütün parçaları rahatlıkla bulabilirsin.Ama sana nacizane tavsiyem eğer samurai alırsan bir suzuki yada 4x4 ustasına götürüp ben bu aracı araziye hazırlamak istiyorum deme sakın haa.İşte o zaman bittiğin andır.Aracı çok kısa sürede tanırsın ne yapmak istediğine kendin karar ver ve götür bir sağlam tofaşcıya şunu yapmak istiyorum çok düşük maliyetlere yaptır çık.Birçok parçayı kendin değiştir tabi imkanın varsa.Ben sana söylediğim tavsiyeye uymadığım için aracım hala sanayide ve maliyeti normalinin üzerine çıkardık.

hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum bu arada samurainiz kaç model ve ne kadar yakıt tüketiyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim?

nivankara' Alıntı:
hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum bu arada samurainiz kaç model ve ne kadar yakıt tüketiyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim?
Aracım 86 model.Açıkcası ne kadar yaktığını ölçebilecek kadar kullanamadım ve hala aracım sanayide ama 5.9 motor grand cherokemden baya az yaktığı kesin:smiley:Tahminim bakımsız haliyle yaktıgı yakıt 30 kuruşu geçmez biraz bakımla dahada aşağı çekmek mümkün olabilir ama kullanım şartları ve donanımda önemli.Arazideysen ve büyük ebat lastik kullanıyorsan aracıda biraz zorluyorsan o zaman yakıtın ucu açık ben diyim 40 sen de 50 60 kuruş.

Selam arkadaşlar.benim görüşüm samurai,her arkadaş kendi tercihlerini yaabilir,ama samurai hem başarılı hemde ekonomik.Buarada sanayi ye bulaştınmı iş uzar heleki bütcen sınırlı ise Allah yardım etsin.98 ve 92 model olmak izere 2 samurai aldı ve kullandım.konforu unut,ayrıa( konforda kişiye göre esnetilen bir durumdur) 98 modeli sattım 92 mod.ise kullanıyoruz.yaklaşık 2 sene de sanayii maceramız oldu.Halen Çanakkalede yazlıkta,daha cok oğlum kullanıyor.bana pek fırsat kalmıyor.katır gibi her yere gider.pek te nazlanmaz.Temizini bulursan Af etme al derim.tüp te takınca Allah a emanet olup turlayacaksın.biraz acele ayak üstü bir yazı yazım umarım paylaşımım faydalıolmuştur.Allah kolaylık ve iyi dostluklar versin.

Kardeşim 15000 lik Suzuki ye gene Lastikti şuydu buydu gene sana 20000 e patlar. Haberin olsun. Haa yaparsan olur ve sıkıntı kolay kolay çıkarmayan, yavaş, yazın sıcak, kışın soğuk, güzel görünen katır sahibi olursun. Taki elin ve oturduğun yerler nasır tutana kadar hayırlı olsun...lol

Ne yaptınız? Niva dan vazgeçtinizmi?

Ben yine işletim maliyetini düşünerek niva dan vazgeçmeyin diyorum.

Japona binmek tecrübelerime göre pahalı =)

Merhaba
Bende 98 model samurai aldım. Asfaltta kaplumbağa, arazide dağ keçisi. Hafta sonu donanımsız haliyle ve kabağa yakın lastiklerle Ankara Çubuk'ta neredeyse çıkmadığım tepe girmediğim tarla kalmadı. Banamısın demedi. Bilgilerinize.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR