Sevgili gezenbilir ailesi. Şimdi olayı özet geçmeye çalışacagım uzatırsam veya yanlış yerde yer alıyorsa mazur görün. Ben yaklaşık 1senedir arazi araçları üzerinde yoğunlaşıyorum. Ankarada yaşıyorum ve üniversite öğrencisiyim. Standart denilecek bir aylık gelirim arabaya da harcayacak aylık 3 5 kuruş arttırabiliyorum. Niva,suzuki sj,cj vs. gibi araçlar arasında kaldım ve nedendir bilinmez en sonunda bir lada niva tercihinde bulundum. araç 86 model çürükleri vs vardı yürüründe motorunda bir sıkıntı yoktu zaten kafamdakinin altında alıp 0dan zevkime göre toplama kararı aldıgımdan aldım bu aracı. Fakat arka diferansiyel arızası ve ön traversi kırdım süsüne vereceğim parayı bunlara verdim açıkcası hesapta yokken. Neyse fazla uzatmayım,çok kararsız kaldıgım diğer araç olan SJ413 için yola koyuldum şu an.Nivamı satıp sj almayı düşünüyorum.Size danışmak istediğim kısımda şu, biliyorum niva kadar usta ve parçası yoktur bu araçların varsa da uygun fiyatlı değillerdir ama en azından üst segment bir araç nivaya göre. yakıtı düşük motoru düşük bir araç. sizce doğru bir karar mı? ve de üst fiyatlara temiz alıp zamanla süslemeye çalışmak mı yoksa orta halli bir şey alıp kendi zevkime göre yaptırıp en azından içi olsun dışı olsun içime sinerek binmek mi? Elinde satılık SAMURAI SJ vs. olan varsa burdan birinden almak isterim. Satılık bir sjsi olan varsa yazsın yani buraya şu an araştırma içerisindeyi çünkü. Veya sizin önerebileceğiniz başka bir araba var mı görüntü olarak bu segmentte olan? Son olarak da araçtan beklentim, usta sıkıntısı Ankarada yok zaten e parçayı bir şekilde getittiririz. Attığımın 3katını gitsin (yani 20lira atarsam 60 yapsın fazlasıyla yeterli) araçtan öyle konfor performans vs. beklemiyorum çünkü 70 yapsa yetiyor bana maksimum. Fazlasıyla başınızı ağrıttım sanırım
ama inanın bu araba konuusnda çok zarar ettim ve bildiğiniz magdurum. Engin bilgilerinizden tavsiyelerinizden faydalanmak istiyorum. Herkese sevgiler