Suzuki Şanzıman ya da Arazi Şanzımanı Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taksi84 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,897

taksi84

Kamp II
Yer
istanbul eyüp
merabalar arkadaşlar 2,5 v6 suzikimi satıp 1996 bir 1,6 suziki aldım ufak ,ufak aracımı toparlamaya çalışıyorum son kalan eksiğim şanzımandan gelen ötme aksiyondaki,murat ustaya göre normal şanzıman nesim,ustaya göre arazi şanzımanı ......tabi asıl mesele araç sökülmediği sürece her şey tahminden ibaret benim maddi yönden şu an bu işlemi yapmam zor gözüküyor 1,sorum böyle kullansam ne olur 2,si her hangi bir katkı işe yararmı ne kadar yararar saygılar

Etiketler
Ynt: Suzuki Şanzıman ya da Arazi Şanzımanı Sorunu ?..

arazi veya normal şanzıman her ikisindede her angi bir bilya bozulması varsa ve bu ses yapıyorsa zorlama esnasında bilyayı kırıp şanzımana daha büyük zarar vere bilir öncelkikle teşhisin net koyulmasında fayda var

eski murat 124 lerden ,131 lerden defransıyelden flüt sesi benzeri bir ses gelirdi buna benzer bir sesmi inceden inilti vırıltı gibi,bunu her vites ve her devirde yapmaz 4. viteste bazı devirlerde yapmıyor ise bir sorun yok demektir .
aksiyon murat usta 3-5 aylık bir usta degil 20-30senelik suzukici olmakla beraber özellikle vitara ile en cok ugraşan en tecrübeli isim dir ,+suzuki dışında bı marka ilede ugraşmaz .aracınıza binip test etti normal dedi ise normaldir .daha başka bir isme gitmenin ne size nede araca faydası olur. ;)

bal kıvamındaki katkılardan koyma hatası yaparsanız vitesleri 2 elinizle ancak gecirebilirsiniz ;D,normal arac sanzımanlarından farklıdır gurultulu calışır +yazın cok fazla bir motor gibi ısınırlar
75/90 - 80/90 no yag konur bununda tam sentetik olanı nı (en kaliteli+en pahalı )katıksız sek olarak koyarsanız sorun yaşamazsınız sanzımanda yag konan 2 yer vardır 3-4 lt cıvarı yag alır tam hatırlıyamıyorum mobil olanının lt si 40-45 tl gibiydi tamamı 2 defransiyelle beraber 5,5 lt idi .,arka defransiyele ucuz olan hipoloidli yag dan koyabilirsiniz .ön için 80/90 uygun olur,şanzımanı 40 bin defransiyeli 20binde degiştirirseniz yaglarını bunları acmadan tamır etmeden ömür boyu kullanırsınız.. :smiley:

selam eksperoto serkan arkadaşımıza danışırsan sanırım sana arazi yada ana şanzıman konusunda yardımcı olur telefonu 0555 967 93 75

aracı yeni aldığım için evveliyatını bilmiyorum geçen hafta daha öncedende tanıdığım özdoğan suziki servisine gidip yağlarını değiştirdim komple arazi şanzımanında yağ az normal şanzımanda,ki yağda biraz sulu çıktı

bunun haricinde dün aracı çok az kullandım pek bi ses görünmedi normalde gelen ses şöyle ben de ist taksi şöförüyüm (dursun usta hatta sizinle telefonda samurai hakkındada konuşmuştuk ) normalde ses dinleyip bulmaya alışmısız tabi bu farklı ;D gelen ses bazen ince bir cırlama bazende balata sürtet gibi ama araç 7 ay civarı yatmış yeni ,yeni kullandıkça sanki ses azalıyo,mu bana,mı öyle geliyo

ulusotomotiv' Alıntı:
selam eksperoto serkan arkadaşımıza danışırsan sanırım sana arazi yada ana şanzıman konusunda yardımcı olur telefonu 0555 967 93 75
bu arada serkan abi, bana çıkma şanzıman konusundamı yardımcı olur onu tam anlamış değilim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR