Suzuki Vitara 1.6 JLX Hakkında Yardımcı Olurmusunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caneroz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,945
Ynt: Suzuki Vitara 1.6 JLX Hakkında Yardımcı Olurmusunuz ?

Yaşar Bey, 2004-2005 GV 5K için ekspertizine güvenebileceğimiz servis, ikinci el satıcısı bildiğiniz yerler var mı? Sahibinden.com'da bir sürü araç var ama güven konusu çok önemli tabii...

caneroz' Alıntı:
Emre bey pahalı derken, hangi araçlara kıyasla bu yorumu yaptığınızı öğrenebilir miyim ?
Bende niva var. değişip suzuki almayı düşünüyordum.

Suat ve Ercan beyler gerekli iletişim bilgilerini özelden attım zaten daha önce sitede yazılı olan yerlerin adresleriydi defalarca yazılmasın diye tekrar buraya yazmadım.

Emre bey ben de niva ile başlamıştım 1.5 sene sonra suzuki aldım iyi ki nivadan başlamışım yoksa bazı şeyleri öğrenemezdim iyi ki suzukiye geçtim sorunsuzca kullanıyorum

suzuki güzel araç almak isterim ama benim oturduğum yerde izmitte fırsatçı çok bana lazım olan parçaya sizin sahip olduğunuz fiyatın iki katından satmaya çalışırlar. burada esnaftaki mantık bu araç japon bunun parçası pahalı olmak zorunda. ben 5 desemde 10 desemde nasıl olsa alacak.

yazılanların hepsine katılıyorum suziki 10 numara bir arazi arcı ve 10 numara karizma aracı suzukin oldunmu başın ağrımaz parça konusunda sen ona bakımlarını yap o sana hep baksın. ;D ;D yaz kış dağ bayır kar çamur yağmur taş kaya daha yazamadığım bir sürü sey tanımaz suzuki. o bir kaplan. ;D

yasarergun' Alıntı:
hocam o kadar esnafın içinde mutlaka bir insaflı vardır ama ona denk gelmek ya da bulmak önemli olan. ben nivada bulana kadar yediğim kazıkları hesaplasam ......
Araç için veya başka işler için olsun 10 yıldır izmit sanayisine giderim bir tane insaflı esnafa rastlamadım. Geçen ay niva ön bilyaları dağıttı servise gittik bilyaların dağılması poryayada zarar vermiş porya aradım bulmasına buldum ama insafsızlar tek poryaya 150 tl istediler. 60 tl verip iki poryayı tornada tamir yaptırdık. bir kaç gün sonra istanbulda bir parçacıyı aradığımda poryanın tekinin 40 tl olduğunu söyledi. yinede bazı küçük parçalar için yine mecburen kazık yiyorum.

Arkadaşlar bende yaklaşık 4 ay önce 1998 model otomatik 3 kapı 1,6 JLX vitara aldım ilk işimde bu siteye üye olmak oldu çunki vitaracıların engin tercübelerinden yararlanmak isterim dogrusu. Arkadaşlar arabayı bursadan aldım. araçta sıralı sistem lpg mevcut ankaraya kadar lpg de geldim ortalama 110 -130 arası sürat yaptım kilometrede 235krş yaktı yolda bişey dikkatimi çekti hararet göstergesi dogru düzgün yükselmedi gelince servise götürdüm çok yakmasının sebebinin motorun sürekli sogmasından dolayı yakıtı yakmadan çig olarak attıgını onun için çok yaktıgını termostadın degişmesi gerektigini söyleyip degiştirdiler bakalım bundan sonra km de nekadar yakacak.
Arkadaşlar sizin vitaralar lpg de kiliometrede nekadar yakıyor ben bunu merak ediyorum ayrıca ankarada bu aracın orjinel parçalarını nerelerde bulabilirim yardımlarınıza şimdiden tşk ederim.

ben dede 1.6 jlx var ve 2.3 -2.5 arası yakıyor normal dir bence

Düz vites benzinli 1.6 JLX'in yakıt tüketimi 90 km hızda şehir dışı 6.5 lt/100 km şehir içinde 9,6 lt/100 km'dir.
Otomatik olduğundan %10, LPG'li olduğundan +%20 fazla yakması normaldir,
110-130 km hızda kullandığınızdan da + %20-30 daha artabilir.

Selamlar cevabınız için Tşk ederim.1998 model 1.6 JLX 3 kapı suzuki kullanan arkadaşlar termostat hakkında herhangi bir bilginiz varmı bu arabalarda termostat sorunu sık sık yaşanıyormu acaba ? Ankarada orjinal vede çıkama parçalarını nereden temin edebilirim bilenlerin yardımlarını rica ediyorom herkeze kazasız günler diliyorum yeni yılda herşey gönlünüzce olsun

Vitaralarda bildiğim kadarıyla kronik bir termostat arızası yok. Fakat yan sanayi termostatların kronik sorunları var,hem benim hem de Oğuz Bey'in başımızdan geçen yan sanayi termostat sıkıntısı oldu. Şöyle ki yan sanayi termostat fiyatı 20 tl civarı, yetkili serviste orjinali Oğuz Abi 50'ye ben 57'ye aldım. Yan sanayi termostatlar zannedersem motor soğukken tam kapatmıyor hafif bir açoklık kalıyor. Sonuçta arızalı bir termostat kadar olmasa da hafif kaçırmadan dolayı araç normale göre biraz geç ısınıyor, gaza basmayı bırakıp kompresyonda yokuş inmeye başlayınca çabucak soğuyuveriyor. Bu nedenle mutlaka orjinal kullanın, hem başınız ağrımaz hem de aradaki farkı uzun vadede yakıttan amorti edrsiniz.

Kıymete bindi sanırım suzuki vitaralar. Hala kafama göre bir vitara bulamadım

caneroz' Alıntı:
Kıymete bindi sanırım suzuki vitaralar. Hala kafama göre bir vitara bulamadım
acele etme canar inan kafana göre bir arç bulursun . ;D

Baran 54' Alıntı:
acele etme canar inan kafana göre bir arç bulursun . ;D

Dostum taktım kafama alıcam bir tane 3 kapı. Kaçırdığım etkinliklere üzülür oldum Aracım var ama dağa bayıra gidecek bi araç değil. Aklında olsun temiz 3 kapı otomatik olmayan vitara görürsen etrafında haber vermeyi unutma bana.

Saygılar

tamam cane4r yazım aklıma vitaranı bulucaz emin ol.