Suzuki Vitara Acil Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yagiz48 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,029

yagiz48

Yeni Üye
Merhaba sayın off-road tutkunları.Ben aranıza yeni katıldım.Ben 93 model suzuki vitara jlx sahibiyim.Aracı yeni aldım.Daha önce arazi taşıtı kullanmadım.Aracın ilk kalkışı esnasında ve vites değiştirirken debriyajdan ayağımı kaldırdığım sırada "tak" diye bir vurma sesi geliyor.Ustalar istavrozlardan geldiğini söyledi istavrozları değiştirdim ama yine de aynı sorun devam ediyor.Değişik ustalara götürdüm ama hepsi farklı birşey söylüyor.İşin içinden çıkamadım.bana bu sorunun kaynağı ve çözümü hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Acil Yardım

aynı sorun için bugün servis ve bir kaç ustayı dolaştım.hepsi farklı konuştu.sevis 1000tl hesap çıkardı.en son arkadaşım olan özel servise gittim.baktı test etti ve sonuç olarak bu sesin normal olduğunu bu sesi kesebilen olursa bütün masrafı ben karşılarım dedim.yani içiniz rahat olsun sıkıntı yook.

Arızayı bugün usta ile tespit ettik.Gerçi burada bu araçlardan anlayan usta da yok ya.şaft kayıcısı (dişi),diferansiye beşik fişeği koza dişlisi pulu gerekiyormuş.Daha önceki ustada istavrozlardan demişti istavrozlar değişti ama ses kesilmemişti.Bakalım bir de bunları değiştirelim.Bakalım sonuç ne olacak.Bana kolay gelsin.Şimdi bu parçalrı nereden bulacağım.İşin en zor tarafı burası.

Çok teşekkür ederim. vallahi sitedeki araçları ve bu araçlara yapılan işlemleri gördükçe keşke diyorum benim de imkanlarım olsa (şu çevrede bu araçtan anlayan usta olsa) ben de yaptırsam.Büyük şehirde yaşamak gerekmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR