Ynt: kasıntı sesleri
Merhabalar, Konu başlıkları ve yazım kurallarına tüm arkadaşların dikkat etmesini birkez daha rica ediyorum. Başlangıç harfleri büyük ve söz konusu aracı ve sorunumuzu açıklayıcı olmasına dikkat edelim. Örnek" Suzuki Vitara Aracımdan, Tümsek Geçişlerinde Kasıntı Sesi Geliyor" " Suzuki Jimnyden Defransiyel Sesi Geliyor Yorumlarınız" ...gibi olmalıdırlar. Yeri gelmişken burada, tüm arkadaşlara örnek teşkil etmesi için yazıyorum.
Sorunuza cevabım, tümsek geçişlerinde araç artikülasyonu yani, ön salıncakların ve arka defransiyelin yukarı ve aşağı hareketi söz konusudur. Bu hareketler sırasında sistemi araç şasisine bağlayan kolların burçları ve helezon yay sistemi (4 Adet) normalden daha fazla çalışma durumundadır. Kontrol edilmesi gerekir.
Araç şasisinde çatlak, kırılma, kaza deformasyonu varmı buna bakılmasıdır. Kasılmanın veya gelen seslerin (Şasi,Kupa,Süspansiyon) gibi sistemlerden hangisinden geldiği tespit edilmeli, daha sonrada giderilmelidir. Kendi aracımda bu tip bir sese daha önce rastlamadım. Genel mantık ve yaklaşım bu mayanda olmalıdır diye düşünüyorum.
Saygılarımla
Hakan Irıklı