Suzuki Vitara hakkında..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan catcat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,957

catcat

Ana Kamp
Merhabalar..

Uzun,zamandır,siteyi takip ediyorum.Gerçekten güzel ve eğlendirici bi platform..Aracı yeni aldım ancak modifikasyon konusunda sizlerden görüş almak isterim.99 model ve henüz 79000,de..yapılabilecek hususlar konusunda fikirlerinizi dinlemek isterim..tşk..[attachment=1]

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara hakkında..

modifiye konusunda ne istediğinizi , neyi nekadar istediğinizi belirtirseniz size istemediğiniz kadar yardım gelir. Öncelikle off road için yada ne kadar off road için uyarlama yapacaksınız bunu tespit edin < garaj > bölümünde ve bu bölümde bir çok uygulama var göz atın derim. Modifiye temelde 3 aşamada gerçekleşir, aracın yürüyen aksamını yükseltmek, gövdeyi yükseltmek ve lastikleri büyüterek aracı totalde daha yukarı taşımak. Daha sonra ise eğer şartlarınız uygun ise ve amacınız o yönde ise, ayna ve mahruti oranlarını iyileştirmek ve daiferansiyel kilidi gibi ilaveler zaman içinde ihtiyaç haline gelebilir. Aksesuar olarak da gece sürüşleri için ilave aydınlatmalar, vinç, u kilit, kopma direnci yüksek bir strap, kürek, ön tampondan başlayıp arazi şanzımınını geçecek arka şaftı hemen hemen ortalayacak bir alt muhafaza da işin aşamalarındandır. Ama öncelikle ne kadar ne yapmak istiyorsunuz bunu tespit edin

aracın yeni sahibi arkadaşı tanıyorum.onun için bazı araştırmalar da yaptım.aracın lastiğe ihtiyacı var.4x4 grandoto arman bey saolsun kırmadı aracın ufakta olsa expertizi için servise yönlendirdi.araç orjinal servisteki arkadaşların görüşü kazasız.arman beyden lastik için fikir istedim.28 inç bridgestone allterrain önerdi.araç ağırlıklı olarak şehiriçi kullanılacak.cumartesi pazar çok hard değil ama soft road yapacak.28 inç için lastiklerin davlumbazlara sürtmesini önlemek için 2 inç polyester takozla yükseltme tavsiye etti arman bey.araç sahibi arkadaş bridgestone mu goodyearmı ikileminde.yandaki basamaklarda sökülecek plana göre.araç hasbelkader araziye girerse.gaz dönüşümü için arman tartarini önerdi.çevremizde brc veya lavato çok iyi diyenler var.suzuki fan lardan özzellikle bu konuda tecrubelerini paylaşmalarını istiyoruz.karter muhafaza sepet çekidemiri belki vinç hi jack araç sahibi arkadaş yurt dışından döndüğündeki projeler.öncelikli tavsiye isteğimiz üzerindeki jantlara uygun geniş tabanlı gürültü sorunu yaratmayacak tarla bahçede traktör aramak zorunda bırakmıyacak lastik önerileriniz ve gaz dönüşümü için sizlerin memnun kaldığınız marka servis .bide bu araçlar arka difransiyel fabrika çıkışlı sorunlu imiş .sorun ses dedmişti servisteki arkadaşlar ses dışında bi sorun yaşayan varmı aranızda.bilgi ve tecrubeleriniz için önerilerinizi bekliyoruz.

sormasi ayip kac liraya aldiniz aracanizi? KM'si, yasi geregi ve yeni aldiginiz icin fiyatini merak ettim.. hayirli ve kazasiz surusler dilerim..

nekbey' Alıntı:
sormasi ayip kac liraya aldiniz aracanizi? KM'si, yasi geregi ve yeni aldiginiz icin fiyatini merak ettim.. hayirli ve kazasiz surusler dilerim..
aracın eski sahibi uzun süre 17000 17500 fiyat la sahibinden de satmaya çalışmış.yeni alan arkadaş internetten araç sahibi ile kontak kurup sıkı bi pazarlıkla 15000 e ikna etmiş.kısaca 15000 tl ye alındı

veteriner' Alıntı:
Fabrika çıkışlı sorunlu cümlesini biraz daha açar mısınız? Sorun sadece ses mi? Ben 3 yıldır (100 bin km) kullanıyorum. Araç 235 binde ses yok ya da ben duymuyorum.
araçla 150 200 km yaptık. 100 km nin üzerindeki süratlerde filan rahatsız edici olmayan hafif bi ses var uğultu gibi.bu bilgi bostancı sanayide 4x4 grandoto serviste ustalar tarafından verildi.1998 1999 modellerde fabrika üretim olarak bu sorun varmış.şikayet edeip servise götürenlerin diferansiyelleri 2002 ye kadar ücretsiz değiştirilmiş.normal kabul edip farketmiyenler daha sonra 1000 1250 tl ödeyip sorunlu parçayı değiştirtmek zorunda kalmış.biizi rahatsız etmedi şiimdilik.arkadaş e6 da 140 a kadar aslıdı çok rahatsız edici bi ses duymadık.servisin verdiği bilgi bu.bide aracın ön sol hub ı 4l ye alınca tıngırdıyo.oda eski kullanıcı gereği gibi kullanmadığından hub ı zorlamış.araçta başka bi sorun yok gibi.km yaptıkça araç ve yeni sahibi birbirlerini tanıyacaklar.
gaz dönüşümü için bende bu işi en çok yaşayan taksicilerle inip bindikçe soruşturdum.onlar hyundai ve chevrolet hatta fiat gazlı modellerinde brc tercih ediyor dedi.atikeri çok servisi olmasından dolayı tavsiye edenler oldu.fiyatıyla lavato çok cazip.fakat arman tunger kendi arbasında tartarini kullanıyormuş,kendi sattığı araçlarda dönüşümü tartariniyle yapmış sorun yok diyor.arman tunger aracı ciddi zorlayan arazide dibine kadar zorlayan biri.benzinli gidişten farkı yok ayrıca tartarini tüm ekipmanıyla italyan diyor.fiyat biraz fazla 1250 tl proje vs dahil.arkadaşın burda konu başlığı açma sebeplerinden biride sizlerin gaz için marka önerisi.dün bayrampaşa civarında dikkatimi çeken bi pacero dolayısıyla bi gaz dönüşüm servisi gördüm lavato marka satıyo.içerde 10 tane araç vardı.kendi kendime şunu sordum hepsi dönüşüm için orda değildir mutlak yarısı ayar bakım için geldiyse acaba lavato sorunlumu? 700 lira filan gibi bi fiyat vardı dışarda.genel söylem marka önemli değil yapacak servis işçilik önemli diyorlar.
forumdaki arkadaşların önerilerini bekliyoruz

Açıklamanız için teşekkürler. Ben genel olarak bütün vitaraların arka diferansiyelleri sorunludur, dediklerini sanmıştım ve biraz garip gelmişti. Benim araç 2000 model. Sayenizde Vitara ile ilgili yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum.

Murat bey, godyear at ve bf at konusunda tecrübe sahibi olmamakla beraber bu konuda genellikle ibre bf den yana ağır basıyor genel kanı bu. LPG konusunda arman arkadaşımız önerdiği gibi tartarini iyi bir marka olmakla birleikte, tartarini , landi renzo bu konunun A sınıfı markalarından biridir. Tartarini için kadosan oto sanayi de okcan oto tartarinini istanbuldaki "uzman"ıdır. Landi renzo için ise küçükyalıda olgun LPG yine landi renzoyu çok iyi bilen işçiliğini iyi bildiğim bir yerdir.fiyat konusunda da nazımız geçer. Ben kendi aracımda voltran kullanıyorum 1,5 yılda 20000 km ye yakın yol yaptım, tek bir sorunum olmadı, markayı daha önce tecrübe etmiş arkadaşım hakan ırıklının önerisi ile tercih ettim, "amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok" diyerek. Arman ile de bir çok gezide birlikte hareket ediyoruz, başka marka montaj ürünler kullanan arkadaşlar da var ama iyi bir montaj işçiliği ve çok ucuzuna kaçmadan uygulanacak bir sistemde teknik ve performas olarak sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Diferansiyeldeki ses konusunda da benim aracımda da aldığımda 90-100 km civarında bariz duyulan bir uğultu sesi vardı diferansiyelden gelen. Kendim de oto servis işi ile uğraştığımdan değişim veya revizyona gitmeden sökmeden nasıl çözebileceğim konusunda çalıştım. Power up'ı buldum, diferansiyel yağını tamamen boşaltıp ürünün diferansiyel için olan katkısını yeni diferansiyel yağı ile birlikte kullandım. Önceleri 90-100 civarında gelen sesin yarısı dahi şimdi 130-140 km hızlarda bile gelmiyor,işe yaradı,öneririm

araç noterden satış yapıldığından 1 ay gibi bi zaman var üzerine alınması için ve 1 haftası gitti.dolayısıyla öncelik gaz dönüşümü yapılıp ruhsata işletmenin yetişmesi.ibre şu an brc den yanaymış.arkadaştan msn de aldığım bilgi.çeki demiride ruhsata işletmeyi düşünüyoduk ancak ce belge mecburiyetinden maliyet 1000 1250 tl .port bağgaj veya sepetle şimdilik işi halletmeye çalışlacağız.ruhsa işi hallolduğunda araç tüm yağ tiriger vs bakımı için zaten 80 binde bakım periyoduda gelmiş grandotoda bi bakıma girecek.power up önerinizi ileticem servise.bilgilendirme için teşekkür.sonra sırada lastik takozla yükseltme var.önerilerinizi bekliyoruz

kadosan da yusuf usta ...isoff üyesidir, gaz işini çok iyi bildiği gibi suzukileri de çok çok iyi bilir. telefonu: 532 256 95 47 gps kullanıyorsanız koordinatlarını da verebilirim... gönül rahatlığı ile gidin.. başınız ağrımaz... aracınız hayırlı olsun bu arada çok temiz görünüyor...

gps yok.yedpa nın ordaki nihat beyde suzukici galiba .araç sizlerin yaptığı tarzda hard offroad yapmamış.üzerindeki lastikler şehiriçi kullanım için.geçen hafta çatalcada vıcık bi yerden çııkmayı denedik.oralıların deyimiyle lastikler pehlivan ensesi gibi olduğundan az daha madara oluyodk.zorlamadık çıktık.eski sahipleri yüzde doksan dokuz asfaltta kullanmış yüzde bir arazi denemiş ondada sol ön poyra kilidini bozmuşlar.ilk sahibi bayanmış.arkadaşın aldığı ikinci sahibide temiz bakmış.göremediğimiz yerlerde bi sorun yoksa araç temiz.ve hesaplı

valla lastik herşey...en azından çok şey . dün bende yarım santim çamurda halay çektim ...lastiklerin eskimesini bekliyorum dört gözle...

bahsettiğim yusuf usta çağların bahsettiği okcan ile aynı yer... benden önce davranmış...

cheg' Alıntı:
bahsettiğim yusuf usta çağların bahsettiği okcan ile aynı yer... benden önce davranmış...
bu arada lavato servisi sanırım okcan kendi adıyla yarı italyan okcan marka kit üretmiş arman beyden duyumum 1000 tl fiyat verdi.

okcan oto tartarini bayiligini bıraktı.artık kendi markaları olan okcan markasını takıyorlar bu kitte cek yada polonya üretimi olması lazım ,italyan degil .tartarini kitli araca filitre degişimi ayar vs. gibi hizmetleri hala veriyorlar ,yedek parca ve yeni montaj bayiligi sona erdiginden yapmıyorlar. Yusuf Cinal abimiz lpg konusunda en eskilerden ve suzukide oldukca iyidir. off road yarışlarındada senelerden beri hakemlik komiserlik gibi görevler yapmıştır şu anda yarışlarda üst düzey bir görev yapıyor halen tam olarak ne yaptıgının adını bilmiyorum iş için degilse bile yanına sohbet için gidile bilicek hoş bi abi dir.