Ynt: Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?
bence siz öncelikle bütçenize karar verin derim. 13-15 bin liraya alacağınız aracın tam bir off-road aracı olması için 10 bin liraya yakın masraf edebileceğinizi unutmayın derim. bu kadar masrafı yaptıktan sonra aracın 1.6 lt lik motoru arazide zayıf kalabilir. ( tabiki sizin şartları ne kadar zorlayacağınıza bağlı olarak, bana öyle olmuştu) v6 motorlar ise torku biraz yüksek çıkardığı sese göre performansı az ve yakıtı çoktur. bence suzukideki en iyi motor 4 silindirli 2.0 lt motordur. torku gayet tatminkar ve içlerinde en güçlüsüdür. asfalttada uzun yoldada sizi kesinlikle diğer araçlardan geride bırakmaz ve yakıtı oldukça cimridir. bende var ve lpg ile km de 25-30 kuruş , benzinde ise 30-40 kuruş yakıyor. tabiki bu değerler şehir içi, şehir dışı, arazide off-road hepsi karışık olarak. bende 2004 model 5 kapılı 2.0 lt motora sahip otomatik vites grand vitara var. gayette memnunum, hiçbir yerde hiçbir araçtan geri kalmadı ve beni hiç yolda bırakmadı. suzukiler yolda bırakmaz zaten... 30 bin liraya almıştım. üzerine 10 bin lira harcadım. en iyisine yakın oldu. hem off-roada uygun hem günlük asfaltta eşim kullanıyor. ağır off-roada hazırlama gereği duymadık, çünkü yapmıyorum. hafif off-road için bile bakın 10 bin ytl gitti. ben şimdi aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. volkswagen touareg alıcağım. benim aracımda full donanımlı olarak satılıktır. ilgilenirseniz 0-533-255 57 58, fatihyazici@geotek.com.tr , Fatih Yazıcı