Suzuki Vitara Yedek Parça Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper0077 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,950

alper0077

Ana Kamp
Yer
TEKİRDAĞ
Web
groups.google.com.tr
benim 1.6 var 2001 model 4x4 ta alınca hatırlarsanız ön takımlan takırtı geliyordu bugün çorlu servisi ne götürdüm.
Rot kolu
Saft ıstarvazunun ömrünün tamam ladığını söylediler.oto.kilitlerin sağlam olması beni sevindirdi..
daha uzuza nerden bulabiliriz.
bilgisini baylaşan arkadaşlara şimdiden teşekür ediyorum..

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Yedek Parça Arıyorum

Merhabalar...

Bilgilerinizi Şu tarihde, şu servise gittim,
Rot başı/kolu ............................... =....YTL fiyat
Ön/Arka Şaft / ön veya arka ıstavrozu=....YTL fiyat

Vs gibi bilgileri net verirseniz, forumu okuyan ve fiyatlar hk. bilgisi olanlar bende dahil olmak üzere bilgilerini paylaşacaktır. ;)

Bende bunu söylemek istyordum.:smiley:
Kaç adet rot degişecek / Adet fiyatları?
Kaç adet Istavroz degişecekÖn?/Arka? / Adet fiyatları?
İşçilik fiyatı /KDV dahil Hariç ?
Bu bilgiler olmadan 400YTL az çok demek mantıklı olmaz.

Rot başı için yan sanayi 20 YTL Orjinal olanı 30-35 YLT arasında.
Istavroz için bilgim yok

Bu konuda Bostancı Suzuki Grand Otodan destek alabilirsiniz, parça adedi ve bilgi verirseniz fiyatda alabilirsiniz.
İş bitiminde toplam fatura bedeli üzerinden %10 Gezenbilir indirimindende faydalanabilrsiniz.

Battal veya Ahmet usta ile görüşürseniz yardımcı olacakalrdır, benide söylerseni iyi tanırlar Telefon 0216 464 27 81

Kolay gelsin,

Tek olarak fiyat vermediler Hakan abi
rot bir adet+Saft ıstarvazu bir adet ön+işçilik + kdv de dahil =toplam 400ytl dediler.
ikisinide orjinal dediler.banada fazla geldi
yardım için çok sağol
ben ustalarla konuşayım buraya yazarım..

Hakan abi çok sağolasın battal abiyle konuştum.isminide söyleyince çok yardımçı oldu sağolsun.Parcaları bir usta olmadan alamayacağımı söyledi.Ustadan parca listesi istedi çıkarıp pattal abiye söyledim götürdüğüm usta anlamıyormuş sanırım.
Bu bilgilerle alamayız dedi parçaları
Aklıma geldi sonra rottan en iyi rotçu anlardedim rotcuya götürdüm.Parcaları çok farklı yazdı:
sağ-sol alt salıncakların burçları
virg demir orta askıları lastikleri ve
askı rotları
2 tane Saft ıstarvazu( bunu biliyordum )
İstanbuldan dayım gelmişti onunda galerisi var araba işleri ile uğraşıyor ona ısmarladım 160ytl ye parcaları alıp yolladı.
biyerde sordum 160-170ytl ye takıyorlarmış. Dayımı aradım uygun mu diye burda tanıdıkları varmış sensor yarı fiyata taktırız dedi.ondan haber bekliyorum şimdi.
Hakan Abi rotcu bide dedi ki senin tekerleklerin telleri kırılmış dedi şaşırdım rot-balans tutmaz dedi.sağ sola çekerdedi. hiç çekme yok
ama salantı var arka tekerlerden çokaz çok şişirdim diye düşünüyordum ben 40bar basıyorum çok mu?

ilgilendiğin için teşekkürler Hakan abi

Vitara'nın orjinal lastik ebadı (195/80 R15) için fabrika tavsiyesi hava 23 psi'dir.
Kullanım şartları ve farklı lastik ebatlarına göre 30 civarı bence makul.
40 çok fazla. Ben bir yıl kadar önce orjinal ebattaki lastiklerime Denizli - Bursa arası yolculuğumda "yüksek hava ile daha az yakar" düşüncesi ile 40 psi hava basmıştım. 1000 km civarı yolculuk sonrası lastikleri incelediğimde lastiğin yere basan taban yüzeyi tam merkezinden dairesel olarak tamamen kabaklaşmış ayna gibi dümdüz olmuştu, lastikleri değiştirdim hemen.
Saygılar.

Lastiklerine hava basıncını 26-28 arasında kullan. 23 Az kalıyor 30 ve üstü ise çok sertleştiriyor. Dediğimi yap araba pamuk gibi olacaktır. Parçaları takdıktan sonra farkı hissedeceksin ,araban düzgün ve sessiz hale gelecek.

Lastiklerin 3 yaş ve üstü ise, diş derinligi azalmış ise birde tel kırma vs. sorunu varsa kesinlikle değiştir derim. Tel kırık bolon yapmış lastiklerin balansda tutmaz, 100-110-120 km hızlarda direkksiyonda titremede hissedersin..
Kolay gelsin..

İlk beyzinlikte indireceğim Hakan abi simdiden eminim arabanın rahatlayacağına.Lastikleri değiştirmeyi bende düşünüyorum kısmet ne zaman olur suan bilmiyorum.
Hakan abi senin önere bileceğin bir lastik markası,modeli,ebatı varmı?

veteriner' Alıntı:
Vitara'nın orjinal lastik ebadı (195/80 R15) için fabrika tavsiyesi hava 23 psi'dir.
Kullanım şartları ve farklı lastik ebatlarına göre 30 civarı bence makul.
40 çok fazla. Ben bir yıl kadar önce orjinal ebattaki lastiklerime Denizli - Bursa arası yolculuğumda "yüksek hava ile daha az yakar" düşüncesi ile 40 psi hava basmıştım. 1000 km civarı yolculuk sonrası lastikleri incelediğimde lastiğin yere basan taban yüzeyi tam merkezinden dairesel olarak tamamen kabaklaşmış ayna gibi dümdüz olmuştu, lastikleri değiştirdim hemen.
Saygılar.
3000km yaptım bende öyle bir sorun yok tabi bide rotların ayarsızlığı telleri kırmış olabileceğinden lastık tam dik duramıyor olabilir.
ondanda yapmamış olabilir.Benim lastikler lassa Competus geçi evde 4 tane 0 lastiğim var ikisi kar lastiği 195/80 R15 ebatında aynı ebatta 2tane mersedes lastiği var.Karlastiklerini arkaya mersedesleri öne takmayı düşündüm ama uyumsuz olur diye düşünmüyorum artık. :D
Hakan abinin önerisine göre bir lastık bakacağım yavaş yavaş,nasıl olsa bir kere alınıp baya gidecek iyi bişi almak lazım.
Bu aralar kanpanyaları var sınırım 3+1 üç lastik alana biri bedava!!
Saygılarımla;ayrıca yorumlarınız için sağ olun.

slm suzikidaşlarım;bende suziki vitara 1,6 jlx var.il sorum aracım hararet yapmadan conta yaktı neden olabilir.ve yedek parçalarını uygun ve güvenilir nerden alabilirim..RADYATÖR-BASKIBALATA-SİLİNDİRCONTA-DİSBİRÜTÖR
,bilgilendirirseniz sevinirim...

yukcell67' Alıntı:
slm suzikidaşlarım;bende suziki vitara 1,6 jlx var.il sorum aracım hararet yapmadan conta yaktı neden olabilir.ve yedek parçalarını uygun ve güvenilir nerden alabilirim..RADYATÖR-BASKIBALATA-SİLİNDİRCONTA-DİSBİRÜTÖR
,bilgilendirirseniz sevinirim...
Göstergeye göre hararet yapmadığını düşünüyorsanız yanılabilirsiniz çünkü vitaraların hararet göstergeleri çok uyuşuktur kımıldamaz ortada kalır ben aracımı aldıktan forumda okudukarımdan ders alıp önlemimi önceden aldım ve hemen ekstra çift sıra zigzag bakır petek prinç kazanlı radyatör yaptırdım ve çokta rahatım bu sıcaklarda bile çok dik yerlere tırmanıyorum sorun yok.orjinal radyatörde sıcak havalarda fan sıkça devreye giriyordu aslında bakımlı bir vitaranın orjinal radyatörüde gayet yeterlidir ama bakır radyatörün ısı transferi mükemmel fanın sesini sadece sabah ilk çalışmada duyuyorum sonra nadir devreye giriyor aradığınız parçalara gelince silindir contasını servisten orjinal alın (sgp marka)termostatınızı ve fan termiğinizi mutlaka yenileyin diğer parçaları ise genç tokel diye bir firma var istanbulda nette iletişim bilgileri var oradan alabilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR