Hararet Suzuki Vitaraların hepsinde olan bi sorundur. .Bende V6-2000 var, daha cok 1.6 4cl motorlar da arıza gösteriyor, başlıca sebebi orjinal kendi göstergesine güveneni yolda bırakıyor hararet insede cıksada motor da yansa her sey normal gösteriyor ısıyı algılayan müşür denmi gösterge tablosundan mı bilmem bu iş vitaralarda kronik bir sorun dur.
sizlere yaptıklarımı tek tek anlatayım ilk iş eski model cıvalı bir gösterge aldım nereye takıcagımı bulamadım önceleri aynanın üstüne tavana düşündüm önce başladım yapmaya 2 metre uzunluk olanı almıştım gittim degiştirdim 4m olanı aldım bu sefer tavana yapışma olmaz vida ile delme işime gelmedi en son sol direk önüne koydum ..bu cıvalı göstergenin elektirikle bir alakası yok bilmiyen arkadaşlara acayım kontak acık kapalı fark etmez aracı stop ettikten sonrada hep göstermeye devam eder ,
.[attachment=1]
aküyü ve sarz durumu da göreyim diye birde voltmetre koydum calışmaz iken 12volt göstermeli calıştımmıda 14 olmalı aşırı boş ise akü 15 e kadar cıkabiliyor
montaj yapılıcak kutuyuda ikili buldum diger sebebi bu sarz göstergeside zaten günümüzde hiç bi aracta kalmadı antikaya girdi .kutu tam oturmadı ucunu kavisli olarak hafiften tesfiye edip otturdum.
.[attachment=2]
bir fazladan müsürüm vardı o ve ısı göstergesini algılayıcı cıva ucunu takabilmek için kutudan cıkan parcayı ve müşüre uygun somunu 2 delik deldirip tornacıda kaynak yaptırdım ,aracın orjinal cıvalı fan sistemine kanım ıasınmadıdın dan ilerideelektirikli fan koyarım onu atabilirim snorkel de takarsam iyi olur falan gibi fazladan hesaplar yapıp birde bu müşürü ilave ettim .
.[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]
fotolar cep telefonun dan 5 pıksel ama oldukca kalıtesiz o konuda özür.bu gösterge cok eski sitem ama cok da hassas iniyor cıkyor rampada cok sıkıştırınca yaz günü 90-100 -110 derecelere alıp başını gidiyor kendi göstergesi gayet sakin herşey normal gösteriyor sanki başka arabanın göstergesi iki ayrı iki ayrı ısı degeri cıkıyor karsınıza gözünüzün bi ucu bu ilave göstergede olunca kaza bela gelmeden fark edebiliyorsunuz ,son olarakta bayramdan sonra uzun bi tur attım sakarya bursa kazdagları tekırdag üstünden ıstanbula geldim uludaga cıktım rakım yüksek ve hava soguk ilk iş motor rampalarda hararet yükseltti o yetmiyormuş gibi suda eksıltti dahasıda var zirvede motor üşüdü hararet yeni calışmış gibi düştü kafam iyice karıştı su koya koya dolaştım bir göz hararette tabi . ilk iş 15 yaşındaki aracın radyatörünü sökmek oldu radyatörcünün dedigi % 70 tıkalıymış actı 40 tl işçilik aldı 82 lik japon termostat koydum ve kaloriferden lpg regülatörüne giden yerede lpg ci lerin taktıgı t ler var plastik onların demir olanları ile degiştirdim eskiden 90 gösteren gösterge şimdilerde hep 80 de cok da verimli oldu ..8-10 yaşını gecen her aracın radyatörünü temizletmeli derim..
vitaranın motor calışma sıcaklıgı 80 dereceye ayarlanmış diger araçlardan 10 derece eksik bana göre .,göstergeyide takmadan önce pek gözüm tutmadı test ettim kaynayan suda 100 oldu bence cok kaliteli degil fakat dogru gösterip iş yapıyor. aracım 180 binde bu işi yapmak için gec bile kalmışım.