Suzuki Vitarada Motor Sıcaklığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musa69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,574

musa69

Kamp I
Yer
İkitelli - Başakşehir / İSTANBUL
( Merhabalar, Sizin araçta sorun farklı, hararet göstergesi tam ortada durmalıdır, bu durumda motor suyu sıcaklıgı yaklaşık 90 derecedir. Termostatlar 2 tiptir yazlık ve kışlık, kimi 72-82 kışlık olanlarda 82-88 arasında üretici firmaya göre değişecektir.
Bendede aynı sorun vardı, termostat açık kalıyor hararet "C/Cold/Soguk" bölümü civarında kalıyor, kaloriferde iyi ısı vermiyordu, Kendi aracıma 88 Derece orjinal termostatını taktım )

sevgili Hakan IRIKLI bu yazıyı daha önce senin başlatmış olduğun ve şu an kilitlenmiş olan suzuki tenik soru / cevap platformundan kopyaladım

kafama takıldı benim araba ortalama trafik surati 65 km iken ve araba 35 km yaptıktan sonra aşağıda eklediğim resmi çektim

bu yazıdan anladığım benim arabada termostad " yok "

olup olmadığını nasıl anlarız

Resim-0030.jpg

Ynt: Suzuki Vitarada Motor Sıcaklığı

Musa bey o sorun bende de vardı termostat buji buji kabloları yağ yağ filitresi vede hava filitresini değiştirdim sorun hala devem ediyor.Sizin arabada termostat var mutlaka ama piyasada usta yok sanırım.Bende bunu anladım.Hararet 90 dereceye çıkamadığı için de jikle sürekli faal durumda oluyor.1500-2000 devir civarında çalışıyor sürekli.Adam gibi bir usta bulursak bu sorun ortadan kalkacak sanırım ikimizinde.Vede eminimki ikimizde değil bu sorun pek çoğunda var gibi.Bundan dolayı biz sitedeki arkadaşlardan bu araç hakkında her işin üstesinden gelecek usta bulmaları konusunda yardım isteyelim.Benim için Ankarada olur ise iyi olur.Sipariş verelim bakalım ne çıkacak.(Kanguru demeyin çünkü ben o testten geçtim sonuç 0 )

musa69' Alıntı:
( Merhabalar, Sizin araçta sorun farklı, hararet göstergesi tam ortada durmalıdır, bu durumda motor suyu sıcaklıgı yaklaşık 90 derecedir. Termostatlar 2 tiptir yazlık ve kışlık, kimi 72-82 kışlık olanlarda 82-88 arasında üretici firmaya göre değişecektir.
Bendede aynı sorun vardı, termostat açık kalıyor hararet "C/Cold/Soguk" bölümü civarında kalıyor, kaloriferde iyi ısı vermiyordu, Kendi aracıma 88 Derece orjinal termostatını taktım )

sevgili Hakan IRIKLI bu yazıyı daha önce senin başlatmış olduğun ve şu an kilitlenmiş olan suzuki tenik soru / cevap platformundan kopyaladım

kafama takıldı benim araba ortalama trafik surati 65 km iken ve araba 35 km yaptıktan sonra aşağıda eklediğim resmi çektim

bu yazıdan anladığım benim arabada termostad " yok "

olup olmadığını nasıl anlarız

Benim araçta da aynı görüntü var,arabanda termostat yok dediler açtım termostat var ve bu ısı seviyesinde kalorifer aracı kaplıca gibi ısıtıyor.Göstergenin nerde durduğuna takılmayın bence ama kalorifer ısıtmıyorsa başka bir problem olabilir.Selamlar...

Aracın göstergesi bu durumdayken infrared/lazer termometre ile su sıcaklığı ölçülür. Eğer su sıcak, gösterge yanlışsa; aracın su seviyesi yeterli olmayabilir, hararet müşiri arızalı olabilir, aracın göstergesi arızalı olabilir. Su soğuksa termostadı değiştirmek yerinde olur.

Ben bu konuyu araştırdım.Hararetin c seviyesinde durmasının sebebi radyötörün orjinal olmayıp büyük olmasından kaynaklanıyor.Orjinal radyötör küçük.Bunun da bir sakıncası yok.Yazın faydası var.

yazın rahat edersiniz ama aracın içi ısın mıyorsa kalorider musluğuna bakmanızı tavsiye ederim

88 derecelik termostat taktıktan sonra ibre biraz daha ortaya yaklastı ama hala tam 90 ı göstermiyor.

Ortaya yakın olması ve sabit durması gereklidir. Birde imkan var ise radyatör suyu sıcaklıgını ölçtürün.

Hararetin normal konuma gelmemesi % 90 bozuk termostat veya tam kapamayan termostattır. Aracı kulanırken kısa bir süre radyatör hava girişini ( panjuru ) gazete ile kapatın. Eğer hararet yükseliyorsa termostat sorunu hararet yükselmiyorsa kilometreciye gidin. Sorun müşürden veya göstergedendir. Düşük hararet yüksek tüketime sebeb olur. Sizin kaleriferde ısıtmıyorsa bence sorun termostattan kaynaklanıyordur. eğer aracta antifiriz yoksa termostatın bastığı alan kireçlenmiş olabilir. Buda su devirdaiminin devam etmesine motorun sürekli soğumasına sebeb olur.

bendeki suzuki vitaranın radyatör hortumu delinmiş ve yolda giderken 90 dereceye çıktı kendim şaşırdım eve geldim arabayı garaja çekerken arabada gri duman çıkmaya başladı hararet 120 dereceye geldi ama contası falan yanmamış çok şükür eğer hararet 90 yukarı çıkarsa bir anormallik vardır bence çünkü benimki 30 dereceyi geçmiyor

termostat acık kamıştır bu araçlar genelde 88 92 arasında açar havaya göre farklı olabilir

benim araba alçak viteste çok tıkanıyor acaba neden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR