Suzuki'de 2H-4H-4L Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dboran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,524

dboran

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar selam,

2 Gün önce, uzun zamandir aradığım 2004 model 5K otomatik vites grand vitarayı satın aldım.
Fakat aracimin okuyabilecegim bir driver manual'i yok. Bildiginiz gibi aracin 2h-4h ve 4L olarak 3 cesit cekiş modu var. Elektronik/otomatik de olmadığı için bunların ne zaman kullanılacağını bilmem gerekiyor . Acemi biri olarak sorularim var :smiley: Örneğin;

* Harekli iken (Vites D'de) 2H-4H gecisi yapabilir miyim? Ve bunu kaç km hıza kadar yapabiilirim.
* Asfalta 4H kullanmam yakıt tüketimi haricinde bir sorun yaratir mi?
* Kaç km hıza kadar 4H kullanabilirim.
* 4L'e ne zaman geçmeliyim? Kaç km hiza kadar kullanabilirim.
* Bir de otomatik vites'de D'e ek olarak 2 ve L modlari var. Bunlar ne zaman kullanılır?

çok teşekkürler, kazasız belasız sürüşler :smiley:

Etiketler
Ynt: 2H-4H-4L nasil ve ne zaman kullanılmalı?

* Bir de otomatik vites'de D'e ek olarak 2 ve L modlari var. Bunlar ne zaman kullanılı

> 4 ieri şanzıman vardır..aracınızda..L vites..sadece 1. vitestir 2 ye gecmez sadece 1 de gider..
>2 ise 1. vites'le kalkar devrini bulunca 2. vitese gecer ,,3 ve 4 'e gecmez..
bu viteslerleri dik rampa cıkarken kullanmalısınız..bir başka deyişlede siz kullanmasanızda o şekilde kullancaktır sadece..aracını kendi kullanmak istiyen sürüçüye alterntif vitestir..

* 4L'e ne zaman geçmeliyim? Kaç km hiza kadar kullanabilirim.

>asvaltta kullanılmaz+arac durur vaziyette vitese gecirin..2. vites 4000 devir max 'mu gecmeyin .

* Harekli iken (Vites D'de) 2H-4H gecisi yapabilir miyim? Ve bunu kaç km hıza kadar yapabiilirim.
* Asfalta 4H kullanmam yakıt tüketimi haricinde bir sorun yaratir mi?
* Kaç km hıza kadar 4H kullanabilirim.

>> kitabı 80 km hızda vitese takabilirsin der ama siz genede 50 km altında bir süratte takın derim.

hız yapılmaz.. + manevra asvaltta hiç yapılmaz..tam sag +tam sol vs arac kasar sonrası kırar..

kar,kum,camur,yagmur,vs gibi kaygan zeminlerde başınız belada iken kullanılır..

>>>kaygan olmayan asvaltta kesinlikle kullanmayın..arazi vitesinin her türlüsünü..

awd sistem..her zaman 4 cekerlerde orta 3. bir dif. vardır..bunun içinde lsd vardır..ön ve arkanın arasında ki güç dagılımını ayarlar o tip araclarla ucaklar gibi kendi ekseninde 360 derece fırıldak gibi dönebilirsiniz.. ;)

4WD bir suzide arazi vitesi takılı iken ön ve arkaya %100 güç iletilir..asvalt üstünde fırıldak gibi dönmek isterseniz ön den yada ortadan bişiler yere düşer derim.. ;)..+ fena olur asla denemeyin..derim.. :smiley:

Ynt: Suzuki'de 2H-4H-4L Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalı

çok teşekkürler Oğuz bey.

bu araç icin elektronik formatta dokümanı olan bir arkadaş benimle paylaşabilir mi lütfen?
drivers manual / maintenance schedule / owners manual gibisinden..

dboran' Alıntı:
çok teşekkürler Oğuz bey.

bu araç icin elektronik formatta dokümanı olan bir arkadaş benimle paylaşabilir mi lütfen?
drivers manual / maintenance schedule / owners manual gibisinden..

suzuki türkiyeden mail yolu ile talep edin adresinize kargo ediyorlarmış kitabını..

ben 6-7 sene evvel bir talebim olmuştu kitapda gemeedi havayı aldım.. ;D

ben hariç herkese yolladılar o da ayrı.. ;)

bana yaptıklarnı size yapmazlar umarım..aracınızı iyi günlerde kullanın hayırlısı olsun der tekerini de arasıra da olsa camurdan eksik etmeyin derim. :smiley:

Buyrun size az da olsa bir kaynak.
-------------------
img098.png

--------
img099.png

Teşekkürler, internette bir ara pdf olarak bulmuştum ama şuan bulamadim. Bulursam tekrar buradan paylaşırım..

Bir de sizi yakalamışken, kafama takılan diğer bir soruyu sorayim :D. Sizin de anlattıklarınıza istinaden, bu araç sürekli 4 çeker olmadığı için LSD yok, bildiğim kadarıyla da difrensiyel kilidi de yok. Bu durumda araç 4H-L modlarında olsa bile tekerlerden biri boşta kaldığı zaman (patiye düşmesi, askıda kalması vesaire) aracı kaybettik anlamına mı geliyor? Kaybettik derken, kurtaramayız- tek çare itmek veya kas gücüne başvurmak anlamında söylüyorum.

Doğrudur standartlarda kilit yoktur ama %100 bir kilitle yaptıklarına inanamazsınız

peki pahali bir sey midir? Takılması günlük kullanımını etkiler mi?

Standart bir araca takmak gereksiz olur lastik olmadan bir işe yaramaz lastik takmanız için yükseltme şart sonrasında ayna mahruti gerekir vinç tampon vs vs uzar gider fiyat olarak kilit 350 euro işçilik 300 tl civarıdır

Alıştıktan sonra günlük kullanımda sesi haricinde bir sıkıntısı yoktur sadece lastikleriniz içlerden çabuk aşınır ama arazi performansını görünce bunları umursamazsınız bile..Ben yıllardır tüm suzukilerimde kullandım halada kullanıyorum istanbul trafiğinde ve günde 2 kez köprü geçiyorum tarfikte

SAdece arka difransiyele taksak, şehir içinde 2 çeker de gene ses problemi oluyor mu? (Veya var mi boyle bir uygulama- salliyor muyum? :smiley: )

Bu işinde sonu yok glb :smiley: Teşekkürler şimdiden paylaşımlarınız için..

dboran' Alıntı:
SAdece arka difransiyele taksak, şehir içinde 2 çeker de gene ses problemi oluyor mu? (Veya var mi boyle bir uygulama- salliyor muyum? :smiley: )

Bu işinde sonu yok glb :smiley: Teşekkürler şimdiden paylaşımlarınız için..
Zaten genelde sadece arkaya takılır, suzukilerin ön aks yapısı kilide çok uygun olmadığından, öne imkansız değil ama genelde tercih edilmez. Sadece arkaya takılması durumunda da şehir içi 2 çekerde bahsedilen ses veya diğer dezavantajları yine olur.

hayırlı olsun,

ben de 2005 GV AT 5k kullanıyorum.

Suzuki Türkiye'ye eposta ile ulaşıp isterseniz kılavuz gönderiyorlar, en azından bana gönderdiler.

ayrıca nette aratırsanız "servis kılavuzu"na ulaşabilirsiniz, tabi bu adı üstünde servis için yapılmış sök - tak -tamir vb anlatan aşırı detaylı bişey.
ben aracın parçalarını merak ettiğimden arada göz atıyorum. size gerekli olan kullanım kılavuzu.

bende pdf olarak 2001 kılavuzu (ingilizce) mevcut, istiyorsanız msj atın. suzukinin göndereceği kılavuza oldukça yakın.

servis kılavuzu aratacak olursanız bizim araçların model versiyonu bildiğim kadarıyla SQ420 bu kodla aratırsınız.

tekrar hayırlı olsun.

suzukide doğru adres budur..>> http://www.4xfourart.com/

madem mikrobu kaptınız.. ;)

eczanesi + hastanesi 'de denilebilir.. :smiley: ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.