Suzukimi İlk Defa Karda Kullandım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Konyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,184

Konyalı

Ana Kamp
Yer
konya
Web
gulbahcesikonyamutfagi.com
Merhaba arkadaşlar grand vitaramı ilk defa karlı yolda kullandım inanın çok keyif aldım.

IMG0008A.jpg

IMG0003A.jpg

IMG0005B.jpg

Etiketler

Ynt: Suzukimi İlk Defa Karda Kullandım

hocam nice karlara, çamurlara
ben lastiklerini soracaktım, std 4 mevsim mi, kış mı, mtr mı?
selamlar

Ben lastikten pek anlamam lastikçiye sordum kış lastiği dedi. Çamurdaki performansından pek memnun değildim ama karda çok güzel frene basınca ABS bile devreye girmeden duruyor.

Yanlış anlamayın ama ben buna kar demem.Konyalı beyin gezdiği karın asvalttan farkı yok.4 ocak pazar günü Ankaraya yağan karda Kızılcahamam ormanlarında bulunan Sülüler yaylasına çıktım.Kar kalınlığı 27 cm idi.Aracımı test etme isteğimden dolayı zincir kesinlikle takmadım.Dik çıkışlarda hiç zorlanmadı aracım.İnişlerde tedirgin olmadım desem yalan olur.Ama o kısmıda başarı ile geçti vitara.Tabiki bu bana yeterli gelmedi arazinin en yüksek noktalarında diğer yaratıkların bile ayak basmaya fırsat bulamadığı yerlerde drift (jeep drift) yaptım.İşte o zaman anladım ki arazi aracının kralını almışım.İçimdeki gizli kalmış özgürlük duygularını tatdırdı bana vitaram.Video yükleme nasıl yapılır bilmediğim için yükleyemiyorum bu bölümde.Ama araştıracağım.Bulabilirsem videosunu yükleyip yayınlarım.

Sevgili Nazif buna bende kar demen. Dikkat ederseniz konunun başlığına ilk defa karda kullandım dedim. İkinci defa kullandığımda 40 cm kar vardı. resme bakarsanız ağaçların gövdesi karda kaybolmuş :smiley:

9.jpg

Konyalı kardeşim hotmailini verde sana bir video gönderim izle.Karda kullandım demek için arabanın altının kara oturması lazım.Hem benim arabam senin arabanı döver.:p

bende g vitara 1.6 3k almayı düşünüyorum acaba 2004 2005 modelleri nasıldır arazide birde yakıtı hakkında fikriniz nedir.

Üretim Yeri :Japonya

Karoser :Arazi Aracı

Kapı Adedi :2

Uzunluk :3885 mm.

Genişlik :1780 mm.

Yükseklik :1685 mm.

Ağırlık :1320 kg.

Dingil Açıklığı :2200 mm.

Bagaj Hacmi :137 lt.

Motor Yeri :Önde Uzunlamasına

Motor Tipi OHC (üssten çift eksantrik)

Motor Hacmi :1590 cc

Silindir Sayısı :4 adet

Valf :16

Besleme :Çok Noktadan Enjeksiyonlu

Yakıt Türü :Süper Benzin

Yakıt Deposu :56 lt.

Max Güç :94/5200 HP

Max Tork :138/4000

Maximum Hız :160 km/s

0-100 km Hızlanma :- saniye

Çekiş :4x4

Şanzıman Türü üz / Elektronik Otomatik

Vites Adedi :5

Lastikler :215/65 R 16

Fren Ön :Hava kanallı disk

Fren Arka :Kampana

Yakıt Tüketimi :9,3 lt (Ortalama)

- lt (Şehir İçi)

ABS :Standart

Yolcu Hava Yastığı :Standart

Sürücü Hava Yastığı :Standart

Klima :Standart

Suzukinin arazideki performansını söylemeye gerek yok zaten. Off road yarışlarına bakarsanız araçların çoğunluğu Vitara 3 kapı.

Sn konyalı tampon kar'ı küremeye başlayıp aracın sesi değiştiğinde daha fazla keyif alacaksınız slmlar.

JEEP 020.jpg

Konyalı kardeşim 2500 cc yi duyunca korktum.Benimki acizane 1600 cc.sorması ayıp km de ne yakıyor.az yakarsa bende 2500 lük alacam.Ben fazla yüklü geziyorum.Her şehir dışı çıkışlarımda 700-800 kg yüküm oluyor.Tabi buda biraz zorlanıyor.2500 lük hakkında da yukardaki gibi detaylı bilgi verebilirsen sevinirim.Özellikle yakıtı lütfen.Ayrıca bu gün 70 cm su geçişleri yaptım birde çamura batmış bir bmw çamuru yırta yırta çektim.Seninki bunu yaparmı ? Şaka Şaka. ;D

İşte olay bu adnan kardeşim. Helal sana.Bak nasılda yol açıyor diğerlerine.Yalnız kar yumuşak olduğunda yapıyor bu olayı.Karın üstü donduğu zaman önüne taş koymuş gibi yapıyor çok zorlanıyor.Geçen hafta ağır arazide bile çıkamadım. Karın üstü buz tutmuş insan ayagı batmıyordu ama kar kalınlığı 30 cm kadardı çok zorladım .Zirveye çok az kaldı artık dayanamadım bıraktım döndüm geri.Ama yumuşak karda kar kürüyücü gibi maşallah vitara.

Benzinde denemedim ama LPG ile şehir dışı 25 kr şehir içi 40 kr. civarında yakıyor. 700-800 kg yükü nereye atıyorsunuz merak ettim. Dün bi tane remork yaptırdım daha kullanmaya fırsatım olmadı bağa bahçeye giderken kullanmak için iyi olur diye düşündüm..

IMG0031A.jpg

Ben remorkumu kendim yaptım ama devasa bir şey.Birde kapalı en 180 cm boy 250 cm yükseklik 150 cm fotoğrafını bi ara çeker eklerim.Kendim yaptığım için 1350 liraya malettim.Remorkçuya yaptırayım dedim 4500 lira istedi.Canım sıkıldı bende üşenmedim kendim yaptım.hemde ithal malzeme kullandım.Övünmek gibi olmasın ama fabrika çıkışı gibi oldu.Maşallah sen hep fotoğraflandırmışsın.Bende öyle bir çalışma yapacağım bundan sonra.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

SON KONULAR

Geri