Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben lastikten pek anlamam lastikçiye sordum kış lastiği dedi. Çamurdaki performansından pek memnun değildim ama karda çok güzel frene basınca ABS bile devreye girmeden duruyor.
Yanlış anlamayın ama ben buna kar demem.Konyalı beyin gezdiği karın asvalttan farkı yok.4 ocak pazar günü Ankaraya yağan karda Kızılcahamam ormanlarında bulunan Sülüler yaylasına çıktım.Kar kalınlığı 27 cm idi.Aracımı test etme isteğimden dolayı zincir kesinlikle takmadım.Dik çıkışlarda hiç zorlanmadı aracım.İnişlerde tedirgin olmadım desem yalan olur.Ama o kısmıda başarı ile geçti vitara.Tabiki bu bana yeterli gelmedi arazinin en yüksek noktalarında diğer yaratıkların bile ayak basmaya fırsat bulamadığı yerlerde drift (jeep drift) yaptım.İşte o zaman anladım ki arazi aracının kralını almışım.İçimdeki gizli kalmış özgürlük duygularını tatdırdı bana vitaram.Video yükleme nasıl yapılır bilmediğim için yükleyemiyorum bu bölümde.Ama araştıracağım.Bulabilirsem videosunu yükleyip yayınlarım.
Sevgili Nazif buna bende kar demen. Dikkat ederseniz konunun başlığına ilk defa karda kullandım dedim. İkinci defa kullandığımda 40 cm kar vardı. resme bakarsanız ağaçların gövdesi karda kaybolmuş
Konyalı kardeşim hotmailini verde sana bir video gönderim izle.Karda kullandım demek için arabanın altının kara oturması lazım.Hem benim arabam senin arabanı döver.
Konyalı kardeşim 2500 cc yi duyunca korktum.Benimki acizane 1600 cc.sorması ayıp km de ne yakıyor.az yakarsa bende 2500 lük alacam.Ben fazla yüklü geziyorum.Her şehir dışı çıkışlarımda 700-800 kg yüküm oluyor.Tabi buda biraz zorlanıyor.2500 lük hakkında da yukardaki gibi detaylı bilgi verebilirsen sevinirim.Özellikle yakıtı lütfen.Ayrıca bu gün 70 cm su geçişleri yaptım birde çamura batmış bir bmw çamuru yırta yırta çektim.Seninki bunu yaparmı ? Şaka Şaka. ;D
İşte olay bu adnan kardeşim. Helal sana.Bak nasılda yol açıyor diğerlerine.Yalnız kar yumuşak olduğunda yapıyor bu olayı.Karın üstü donduğu zaman önüne taş koymuş gibi yapıyor çok zorlanıyor.Geçen hafta ağır arazide bile çıkamadım. Karın üstü buz tutmuş insan ayagı batmıyordu ama kar kalınlığı 30 cm kadardı çok zorladım .Zirveye çok az kaldı artık dayanamadım bıraktım döndüm geri.Ama yumuşak karda kar kürüyücü gibi maşallah vitara.
Benzinde denemedim ama LPG ile şehir dışı 25 kr şehir içi 40 kr. civarında yakıyor. 700-800 kg yükü nereye atıyorsunuz merak ettim. Dün bi tane remork yaptırdım daha kullanmaya fırsatım olmadı bağa bahçeye giderken kullanmak için iyi olur diye düşündüm..
Ben remorkumu kendim yaptım ama devasa bir şey.Birde kapalı en 180 cm boy 250 cm yükseklik 150 cm fotoğrafını bi ara çeker eklerim.Kendim yaptığım için 1350 liraya malettim.Remorkçuya yaptırayım dedim 4500 lira istedi.Canım sıkıldı bende üşenmedim kendim yaptım.hemde ithal malzeme kullandım.Övünmek gibi olmasın ama fabrika çıkışı gibi oldu.Maşallah sen hep fotoğraflandırmışsın.Bende öyle bir çalışma yapacağım bundan sonra.