Suzuki'ye Telsiz Anteni Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,588

balkan

Ana Kamp
Yer
Balıkesir Bigadiç
selam arkadaşlar bende sonunda ozan beyin de gayretleriyle (çok teşekkürlerimi sunarak) ilk cb telsizim midland alan 42 multistandart ve ml 145 antenimi aldım henüz elime ulaşmadı ama bir sorunum olacak gibi ben o kadar düşündümki bu telsiz antenini nereye takacağıma karar veremedim bu şekilde suzuki vitara araçlarında telsiz kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olacağım...

[attachment=1]

SIRIO%20ML145.jpg

Etiketler
Ynt: Suzuki'ye Telsiz Anteni Uygulaması

bu resimdeki antense sıkıntılı bi iş çünkü ya mıknatıslı yada vantuzlu bimodele benziyo
düz zemine yapışan modellerden sanırım tavana bizde anten hep sorun olur engüzeli
uygun zamin varsa sabit olarak sag veya sol arka tampona uyulamakdır dallara saga sola takılmadan kırılmadan kalabilmesi için
ilk gezinizden antensiz dönmemek için dikkate alın derim :smiley:

Sayın balkan,

Resimdeki anten sanırım mıknatıslı evedilaz'ın dediği gibi ilk gezinizde sıkıntı olabılır..
Benim tercihim resimdeki gibi oldu stepnenın baglantı demirine bir aparat yaptırdım bagaz açma kolunun hemen yanında oraya takmayı dusunuyorum tavsıye ederım kaynak yok tamamen vidalı sıstem..

17022010404.jpg

bu işin bazı standartları var ,anten dik olmalı ,dip kısmı bobin ve esneyebilir yay lı olmalı ,5/8 dalga boyu olmalı ,80-100 cm antenler iyi netice vermiyorlar,en 160-200 cm olanlar tercih edilmeli ki mesafe uzasın.dip kısmına - sase verilmeli hariçen ,mümkünse aracın üst kısmında olmalı ,ormanda saga sola carpmasını aza indirmek amacı ilede tam orta olmalı ,anten kablosu kısaltıldıgında yada uzatıldıgında ayarı degişir svr metreayarı şart hale gelir svr si kacık olunca telsiz cıkış yaparken hepsini cıkamaz güçün bir kısmı geri gelir buda zamanla aleti pert eder.
birde ayrıntı ekliyeyim anteni baglı olmayan telsizin mandalına basıp bir kere bile aloooo deseniz ,artık çıkış trantistörleri yanık bir telsiziniz var demektir.alet pert oldu demektir .. ;)

Balkan bey telsiziniz ve anteniniz hayırlı olsun.

Bende Vitaramda aynı anten ve aynı mıknatıslı dipliği kullanıyorum.ML 145 esnek ve çok verimli bir antendir,Ankara grubunda 6 - 7 araçta bu anteni kullanıyoruz ve herkes çok memnun.Şehir içinde,4 watt çıkışla, hava şartlarınada bağlı olarak ortalama 7 KM görüşüyoruz.

Montaj yeri olarak size tavsiyem aracın tavanının ORTASINA ve arka bagaj kapağına doğru uygun bir noktaya dipliği yerleştirmeniz olacaktır.Bu diplik zaten mıkatıslı,istediğiniz zaman yerini değiştirebilir veya söküp bagaja koyabilirsiniz.Mıknatısın tutunma kuvveti ve antenin yaylanma kabiliyeti oldukça yüksek,bırakın gezideki ağaçları, kapalı otoparklardakı kolonlara takılınca bile kolay kolay kırılmaz.(Defalarca unutkanlık sonucu denenmiştir ;D )

Telsizden çıkan anten kablosunu aracın içinden geçirip diplik olan ucunu bagaj kapağından dışarı, tavana çırkartarak kullanabilrsiniz.Yanlız bu montaj şekli için dipliğin kendi kablosu kısa kalacaktır.Ozan beyden 3 - 4 metre daha konnektörleri takılmış vaziyette RG 53 anten kablosu isterseniz sorun hallolur.

Motaj işlemi bittikten sonra Oğuz beyinde belirttiği gibi ilk fırsatta bir SWR ayarı yaptırırsanız alacağınız verim maksimum olur.

cenkcc' Alıntı:
Sayın balkan,

Resimdeki anten sanırım mıknatıslı evedilaz'ın dediği gibi ilk gezinizde sıkıntı olabılır..
Benim tercihim resimdeki gibi oldu stepnenın baglantı demirine bir aparat yaptırdım bagaz açma kolunun hemen yanında oraya takmayı dusunuyorum tavsıye ederım kaynak yok tamamen vidalı sıstem..

Cenk bey merhaba

Mıknatıslı dipliğe geçmeden evvel bende antenimi aynen sizin gibi bagaj kapağına, stepne taşıyıcısına ayak yaparak monte etmiştim.Fakat bu montaj şeklinden verim alamadım.Görüşme mesafem ne yaptıysam 1 - 1.5 KM nin üzerine çıkmadı.

Amatör telsizci bir arkadaşım bu şekil montajda, arac kasasının antenin ışımasını engellediğini ve anteni tavana alırsam sorunun ortadan kalkacağını söyledi.Tavanı deldirmemek için mıknatıslı dipik aldım ve anteni tavana taşıdım,sonuç inanılmaz fark etti.Şuan aynı ekipmanla şehir içi 7 KM civarı görüşme yapabiliyorum,sizede tavsiye ederim.

erenatac' Alıntı:
Balkan bey telsiziniz ve anteniniz hayırlı olsun.

Bende Vitaramda aynı anten ve aynı mıknatıslı dipliği kullanıyorum.ML 145 esnek ve çok verimli bir antendir,Ankara grubunda 6 - 7 araçta bu anteni kullanıyoruz ve herkes çok memnun.Şehir içinde,4 watt çıkışla, hava şartlarınada bağlı olarak ortalama 7 KM görüşüyoruz.

Montaj yeri olarak size tavsiyem aracın tavanının ORTASINA ve arka bagaj kapağına doğru uygun bir noktaya dipliği yerleştirmeniz olacaktır.Bu diplik zaten mıkatıslı,istediğiniz zaman yerini değiştirebilir veya söküp bagaja koyabilirsiniz.Mıknatısın tutunma kuvveti ve antenin yaylanma kabiliyeti oldukça yüksek,bırakın gezideki ağaçları, kapalı otoparklardakı kolonlara takılınca bile kolay kolay kırılmaz.(Defalarca unutkanlık sonucu denenmiştir ;D )

Telsizden çıkan anten kablosunu aracın içinden geçirip diplik olan ucunu bagaj kapağından dışarı, tavana çırkartarak kullanabilrsiniz.Yanlız bu montaj şekli için dipliğin kendi kablosu kısa kalacaktır.Ozan beyden 3 - 4 metre daha konnektörleri takılmış vaziyette RG 53 anten kablosu isterseniz sorun hallolur.

Motaj işlemi bittikten sonra Oğuz beyinde belirttiği gibi ilk fırsatta bir SWR ayarı yaptırırsanız alacağınız verim maksimum olur.

selam öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim evet dediğiniz gibi kablosu kısa gelmeseydi ben de dediğiniz gibi düşünmüştüm ama en iyisi ozan beyden 2-3 metre daha kablo istemek... Fakat svr ayarını kime yaptıracağım hiç bilmiyorum bizim burada bu işlerle uğraşan kalmadı ama balıkesir merkezde bu işle uğraşanlar varsa olabilir...

kablo fazlasını rulo şeklinde sarmayın ,bobin gibi, mümkünsede ek yapmazsanız daha verimli olur ,orjinal kablo kullanılırsa svr ayarı gerekmez kablo+anten fabrikasyon ayarlı gelir.

Bugün aldığım vitaraya anten montajladım.Yarın fotolarını çekip buraya koyacağım.Normal anten grondası ile stepneye vidaladım ve süper oldu aynı zamanda 5 dakika sürmedi.Bu yöntemi tavsiye ederim..Anten markası ise president texas 1800 power.Yalnız çok büyük bir sorunum oldu.Telsizi direk çakmaktan beslemeye kalktım ve volt ölçümlerimde voltaj 8 voltu bir türlü geçmedi.Tabi telsiz çalıştı fakat gönderme yapmadı.bunu nasıl çözeceğim.??Bu benim akümden mi kaynaklanıyor.Arabada navigasyon çakmaktan sorunsuzca çalışıyor.araç çalışır durumda bile gönderme yapmadı..sorunu çözebilcek arkadaşlardan yardım isiyorum..ayrı akü mü kullanmalıyım.??

Sorunu çözdüm.Direk aküden kablo çekince telsiz canavar gibi çalışmaya başladı.Göndermesini de denedim.Ev ile temiz görüşme gerçekleştirdim.Yalnız bu sefer cihazı aracın içinde montajlayabileceğim yer bulamadım.Cihaz biraz büyük.President Jackson ın 6 band olanı.Telsizi araç içinde montajlayabilenler foto eklerlerse sevinirim.Şimdiden Teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,947
Kaydolan Son Üyemiz
Homywood Bungalov

Çevrimiçi üyeler

Geri