Sx4 lift kit...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maresal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,752

maresal

2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost Selective Awd
Yer
İstanbul
Arkadaşlar fiat sedici aracıma 215/70/16 AT lastik takmak için ikizi olan Suzuki sx4 için hazırlanmış liftkit buldum.Fiyat gayet uygun gibi görünüyor malzemeyi almaya karar verdim ama çekincem acaba gümrüğe takılır mı yönünde?bide bu uygulamadan sonra sürüş olarak ne gibi farklılıklar yaşayabilirim?Linki aşağıda veriyorum..
Teşekkür ederim

http://www.rocky-road.com/sx4sus.html

Mehmet ÇATAKLI

Etiketler

Ynt: Sx4 lift kit...

Satın alma işleminde 204$ olan parçaya 192$ daha ekliyor, gümrük masrafını önceden alıyor sanırım.Sayfanın resmini ekliyorum...Bu arada yükseltme 2.154"

Adsız.jpg

O ekranda sadece nakliye yazıyor, bahsedilen sadece nakliye ücretidir. Zaten satıcı gümrükle falan ilgilenmez, gümrük alıcının sorunudur. Hiçbir alışverişte satıcı gümrük vergisi tahsil etmez, adı üstünde bu vergidir, alıcıya aittir, zaten alıcının ülkesine göre değişir. Satıcının her mal sattığı ülkenin gümrük vergi oranlarını takip edecek hali de olmadığına göre...Kısacası takılırsa bu fiyatın üzerine gümrük vergisi de binecektir. Sanırım ürün Amerika'dan gelecek. Uzakdoğu'dan gelenlerde çoğu zaman sıkıntı olmuyor ama Amerika'dan alıyorsanız, ürünün fiyatı da göz önünde bulundurulursa gümrükte takılma olasılığı vardır. Bu durumda vergisini öder alırsınız.

peaceseller' Alıntı:
O ekranda sadece nakliye yazıyor, bahsedilen sadece nakliye ücretidir. Zaten satıcı gümrükle falan ilgilenmez, gümrük alıcının sorunudur. Hiçbir alışverişte satıcı gümrük vergisi tahsil etmez, adı üstünde bu vergidir, alıcıya aittir, zaten alıcının ülkesine göre değişir. Satıcının her mal sattığı ülkenin gümrük vergi oranlarını takip edecek hali de olmadığına göre...Kısacası takılırsa bu fiyatın üzerine gümrük vergisi de binecektir. Sanırım ürün Amerika'dan gelecek. Uzakdoğu'dan gelenlerde çoğu zaman sıkıntı olmuyor ama Amerika'dan alıyorsanız, ürünün fiyatı da göz önünde bulundurulursa gümrükte takılma olasılığı vardır. Bu durumda vergisini öder alırsınız.
teşekkür ederim.biraz sıkıntılı iş yani...

Ekrandaki kargo ücreti.Büyük ihtimalle gümrüğe takılır ve vergisini ödersiniz.

Türkiye'de bulabiliyorsanız bulaşmayın. Çok büyük ihtimalle astarı yüzünden pahalıya gelir. Bulamıyorsanız ve mutlaka almam lazım diyorsanız da vergili fiyatını şimdiden hesaplayıp paranızı ona göre hazırlayın ;)

peaceseller' Alıntı:
Türkiye'de bulabiliyorsanız bulaşmayın. Çok büyük ihtimalle astarı yüzünden pahalıya gelir. Bulamıyorsanız ve mutlaka almam lazım diyorsanız da vergili fiyatını şimdiden hesaplayıp paranızı ona göre hazırlayın ;)
türkiyede yok...illa da almam gerekmiyor tabiiki çok zorunlu bir parça değil...peki 204$ lık bir ürünün vergisi ne kadar olur acaba ortalama olarak tabiiki??

maresal' Alıntı:
türkiyede yok...illa da almam gerekmiyor tabiiki çok zorunlu bir parça değil...peki 204$ lık bir ürünün vergisi ne kadar olur acaba ortalama olarak tabiiki??
1500 € yu ve 30 kg ı aşmadığı sürece %20 idi en son.Aşarsa ticari mala girer,gümrük komisyoncusu tutmanız ve %50 kredi civarında vergi ödemek gerekir diye biliyorum.bu konuda uzman değilim,siz yine bu konuyu araştırın.

peaceseller' Alıntı:
1500 € yu ve 30 kg ı aşmadığı sürece %20 idi en son.Aşarsa ticari mala girer,gümrük komisyoncusu tutmanız ve %50 kredi civarında vergi ödemek gerekir diye biliyorum.bu konuda uzman değilim,siz yine bu konuyu araştırın.
teşekkür ederim araştırmakta fayda var...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR