T-Max Hi-Jack Kriko

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,084

CJ7V8

Aerodynamics are overrated.
Yer
Tarsus
Arkadaşlar merhaba,
T-max hi-jack kriko hakkında bilgi ve tecrubeleriniz nelerdir?
yanılmıyorsam 2 çeşidi var,hangi boy çeşitleri vardır ve hangisi alınmalırıdr?
Kullananlar tecrubelerini paylaşırsa sevinirim.
teşekkürler

Etiketler
Ynt: T-Max Hi-Jack Kriko

sami herşeyden önce şunu belirtmek isterim markasından daha ziyade kullanma tekniği önemli genelde hepsi aynıdır tek fark fiyattır ama nasıl kullanacağını öğrenmek ise çok daha önemlidir çünki boşa alırken istenmeyen kazalar oluyo hi-jack lerde buna dikkat edersen sevinirim

Çoğu durumda 48" olanı yeterli. Eğer vinciniz yoksa ve Hi-Jack'i vinç olarak da kullanacaksanız 60" avantajlı.
T-max ile Defender 110'u kaldırırken bel verdiğini gördüm. Hi-Lift'de bu soruna rastlamadık.

bir düzeltme yapayım hicek kiriko vinc olarak kulanmak dogru degil sebebi kiriko gücünü dayandıgı yerden alıyor ve dikey kaldırma yapıyor yatay olarak kullanmak tehlikeli hem kirikoya hem kendinize zarar vere bilirsiniz denedik gördük.Hicek kirikolar prensip olarak hepsi aynı calışır t max ta iki modeli var güc olarak aynı fakat boy olarak farklılıkları var kalite olarak orta dereceli iş görür bir malzeme Ünal arkadaşımızın deyindigi gibi kirokoyu kulanımı dikkat gerektiriyor

reis28' Alıntı:
bir düzeltme yapayım hicek kiriko vinc olarak kulanmak dogru degil sebebi kiriko gücünü dayandıgı yerden alıyor ve dikey kaldırma yapıyor yatay olarak kullanmak tehlikeli hem kirikoya hem kendinize zarar vere bilirsiniz denedik gördük.Hicek kirikolar prensip olarak hepsi aynı calışır t max ta iki modeli var güc olarak aynı fakat boy olarak farklılıkları var kalite olarak orta dereceli iş görür bir malzeme Ünal arkadaşımızın deyindigi gibi kirokoyu kulanımı dikkat gerektiriyor

Dursun usta yerli üretim iki kiriko aldık. Biri arızalı çıktı diğeri sağlam. Arızalı olanı geri gönderdik. Bu krikoların kullanım kılavuzunda yatay olarak kulanılabileceğini belirtmişti. Ve yatay kullanım için krikonun en üst kısmında hareketli bir destek bile vardı. Krıko markabından kaynaklanan bir farklılık olabilir.

reis28' Alıntı:
bir düzeltme yapayım hicek kiriko vinc olarak kulanmak dogru degil ....

Düzeltme yapılacak bir durum yok sanırım. Krikonun esas fonksiyonu aracı kaldırmaktır, bu malum, ancak vinç yoksa veya bozulduğu durumda (zaruriyet hasıl olmuş ise) Hi-Jack de bu amaçla kullanılabilir. Kullanım şekli ne olursa olsun dikkat edilmelidir. Aşağıdaki konu Hi-Jack'in vinç olarak kullanımını daha detaylı anlatıyır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13026.0

o linkteki bir denemeydi aracı sadece nerdeyse düz bir zeminde ve aşırı direnc olmadıgı durumda hareket ettire bilir ama bir vinc veya yatay gerdirme cektirme yapamaz biz bunu arazide bir cok kez denedik ve deneyimlerimize vedeneyen arkadaşlarımızın yorumlarına istinaden bu düzeltmeyi yapma geregi duydum yanal aşırı zorlamada mekanizma kendini parcalıyor kiriko bir daha kulanılamaz hale geliyor tabiki şanslıysanız gerdirmeden dolayı kırılan parcalar bünyeye isabet etmezse yani bu durumda düzeltme gerekiyor ki insanlar yanlış bir fikre kapılmasınlar hattı zatında bu kirikoların yerden güc alarak kaldırma kapasiteleri 1500kg dır yatayda bu güc nerdeyse 500kg ma kadar düşüyor

60" olanına araçta koyacak yer bulmak zor oluyor.48" olan daha "taşınabilir" boyutlarda..

Ben HI LIFT birçok defa vinç yerine kulladım ve hiç sorun yasamadım.Yalnız kullanıma çok dikkat etmeli çok riskli yaralanmalara sebep verebilir.Çok bilinçli kullanmak lazım

Özellilkle yük boşaltmada kol binen yük çok tehlikelidir.

HI LIFt çok zor şartlarda kullandım ve hala hizmet vermektedit. En iyisi bence HI LIFT

48 inch ideal boy

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,002
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR