Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum ve Deniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 359
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,739
Ngorangora'ya geldik.Burası giriş kapısı. Muhteşem bir atmosferi var.Bir sürü safari aracı ve genelde haki renk giyinmiş,boyunlarda dürbün ve fotoğraf makinası sallanan ve sürekli gülümseyen her milletten heyecanlı insanla sabahın serinliğinde içeri girmeyi bekliyoruz.Herkesin mutluluğu yüzünden okunuyor. İşlemler yarım saat kadar sürdü.Rehberimiz gelince eşim evraklara baktı. Bizim araç için 400 dolar ödemiş.Araçta dört kişiyiz. Safarinin pahalı olmasının sebeplerinden biri de bu park giriş ücretleri.

DSC 1501 Large


DSC 1502 Large


DSC 1517 Large


IMG 1727 Large
 

Etiketler
Rehberin giriş işlemlerini yapmasını beklerken kendimize bir oyuncak buluyoruz. Başka bir aracın tur rehberinin ufak oğlu tüm bekleyenleri eğlendirmeye yetiyor. Herkes sıra ile fotoğraf çektirme yarışına giriyor. Bizim damadın verdiği çikolataların da etkisi ile minik arkadaşımız tüm sevimliliği ile bizimle oynuyor. Hatta biz bıraktığımızda bile babasının bacaklarının arkasından cilve yapmaya devam ediyor.

DSC 1505 Large


DSC 1543 Large


DSC 1550 Large


DSC 1525 Large


IMG 0559 Large
 

Yemyeşil bir yoldan geçiyoruz. Yol kenarlarında güvenlik görevlisi olduğunu düşündüğümüz üniformalı insanlar gülümseyerek el sallıyor.Sanırım rehberlerle tanışıyorlar.

DSC 2316 Large


DSC 2317 Large


DSC 2296 Large
 

Bu alanda Masai'ler vahşi hayvanlarla beraber yaşıyor.Koruma altına alınan bu bölgelerden çıkartıldıkları için sıkıntı yaşadıklarını okumuştum ama park alanının içinde hayvanlarını otlatan ya da odun toplayan bir sürü insan gördük.

IMG 2302 Large


IMG 2301 Large


IMG 2303 Large


DSC 1606 Large


DSC 1608 Large
 





Artık meraklı gözler hayvan aramaya başlıyor. Bizi ilk karşılayanlar(babunları ve maymunları saymazsak) zebralar oluyor.Biz ilk heves başlıyoruz zebraları sağdan soldan fotoğraflamaya. Rehberimiz daha çok göreceksiniz yeter dese de şu an bilgisayarımda yüzlerce zebra fotoğrafı var. Ama bence en fotojenik olan hayvan da bu zebralardı.

DSC 1846 Large


DSC 1732 Large


DSC 1731 Large


DSC 1725 Large
 


Aslanların ve timsahların menülerinde en başta yer alan, yüzlercesinin oluşturduğu sürüler ile büyük göçün baş kahramanları olan öküz başlı antiloplar yada "gnu"lar gün boyu en çok gördüğümüz hayvanlardan biriydi.

DSC 2255 Large


DSC 2262 Large


IMG 1795 Large
 

Bu antiloplar ile ilgili meraklısına netten kısa bir bilgi.
"Antiloplar için yaşamak sürekli bir besin ve su arayışı demektir; bu nedenle göç ederler. Öküzbaşlı Güney Afrika antilopları doğudaki Ngorongoro Krater Dağları'ndan batıdaki Viktorya gölü sahillerine, Kenya'daki Mara şehrine kadar tüm kuzey boyunca giderler. 30.000 kilometrekarelik bu alan Serengeti-Mara Ekosistemi olarak bilinir. Bu geniş alandaki yıllık göçleri 3.000 kilometre olarak gerçekleşir.Serengeti´de yaşayan Öküzbaşlı Afrika antilobu, günde 4.000 ton gübre depolamaktadır.
Antilopların geçtiği yollar daha önce geçtiklerine benzer yollardır, ama her yıl hareketleri biraz daha değişir. Yağmurların yağma uzunluğu ve yılın hangi döneminde yağdığı, besinin elde edilebilirliğini ve dolayısıyla da hayvanların göçünü etkiler.
Eğer yağmurlar yağmurlu sezonun başları olan Kasım ve Aralık ayında yağarsa antiloplar kuzeydeki akasya ormanlarındaki kurak bölgelerinden ve ekosistemlerin batısından Serengeti'nin ağaçsız otluk ovalarına taşınırlar. Öküzbaşlı antilop sürüleri çok büyük bir kütle oluştururlar ve ilerlerken otlarlar.
Her bir hayvan her zaman hareket halindedir, sürü bir hafta ya da daha fazla süre belirli bir bölgeyi kaplar. Antiloplar bir alanda uzun süre duramazlar, çünkü yaşadıkları bölgede bu kadar fazla sayıda hayvanı beslemek için yeterince ot yoktur.

DSC 1790 Large


DSC 2072 Large


DSC 1754 Large


DSC 2279 Large
 



edebiyatçı' Alıntı:
Teşekkür ederim. Binlerce fotoğraf var.Kafamızı her çevirdiğimiz yeri çekmişiz. Vakit buldukça bilgileri de toparlayıp paylaşmaya çalışacağım. Sanırım biraz uzun sürecek. En azından sayfayı açayım da kendimi sorumlu hissedeyim dedim.

Ehh dört gözle bekliyorduk.Sizden cesaret alıp .seneye gitmek için biletleri alsak mı diye Mustafa ile planlar yapmaktayız .Fotoğraflar muhteşemm.Ne kadar çok o kadar iyi.
 

edebiyatçı' Alıntı:
Dünyayı gezme hayali içime düştüğünden beri (sanırım dünyaya gözlerimi açtığım gün) koyu tenli insanların yaşadığı yerler en merak ettiğim topraklar oldu. Evdeki atlasımda saatlerce onların rengarenk kıyafetlerini incelerdim.Ben civcive bile dokunamazken onların aslanlarla sarmaş dolaş uyuduklarını hayal ederdim. 23 Nisan'larda gelen çocuklar arasından bir zencinin de bizim eve gönderileceğine inanırdım. Onlardan gelen olmayınca bari ben gideyim dedim.Geçen yılki Fas gezimizden sonra Afrika toplaklarına (aslında gerçek Afrika'ya ilk) ikinci seyahatimiz oldu.Ve buraya gitmek her zaman çok iyi yerler bulan ve hayallerimi gerçeğe dönüştüren eşimin fikriydi.
Kendisinin çok sık yurt dışı seyahati yapmasından dolayı oldukça fazla uçuş mili ( ve bizi bırakıp gitmesinden dolayı fazlaca vicdan azabı) birikiyor. Vicdan azabını ve millerini birleştirip ara sıra da bu fakiri bir yerlere götürüyor ki dırdır edip kafasını şişirmeyeyim. (Hatta bir hafta sonra 8 ve 3,5 yaşındaki kızlarımı kendisine bırakıp arkadaşlarımla Prag'a gitmeme izin vermesinin altında da bu vicdan azabı yatıyor.) Neyse pek bakmaz ama eşimin okuma ihtimaline karşı fazla uzatmadan geziye döneyim. Ödül biletler erken tükendiği için ve eşim benim şuraya mı gitsek buraya mı gitsek diye Dünya haritası üzerinde her gün yaptığım farklı planları dinlemekten bıktığı için gezi planımızı erken yapıyor.Sonraki aylarımı gezeceğimiz yeri santim santim ezberleyerek geçiriyorum. Bu sebepten yedi ay önceden uçak biletlerimizi 29 haziran-6 temmuz gidiş ve dönüş Darusselam olmak üzere aldık.Kız kardeşim ve eşi iki kişilik uçak biletine 3100 lira öderken biz millerimizle aldık. THY Tanzanya için Avrupa'ya uyguladığı mil tarifesini uyguluyor. Yedi saat gibi uzun bir uçuş olmasına rağmen 20 bin mile bilet alabiliyorsunuz.Ben araştırma yaptıkça gidiş için Darusselam'ın yanlış bir seçim olduğunu safari bölgesinin Klimenjero hava alanına daha yakın olduğunu ve THY'nın oraya da direk uçuşu olduğunu gördüm. Gidiş biletimizi değiştirmek için çok uğraştık ama ödül biletler tükendiği için olmadı.Artık mecburen bir de iç uçuş yaparız diye kabullenmiştik.Fakat geziye bir ay kadar kala o hafta için eşime iptal edemeyeceği Tacikistan'da bir konferans ayarlamışlar. Eşimin iş yeri seyahat tarihimizi bir hafta öne değiştirmek için THY ile görüşme yaparken biz de gidiş biletimiz Klimenjero olabilir mi diye talepte bulunduk. Böylece bizim ayarlayamadığımı başkaları ayarlayıp bizi iç uçuştan ve daha değerli olan zaman kaybından kurtardı.Üstelik de bilet değiştirdiğimiz için ceza da ödemedik.
Geziyi yeni evlenen kızkardeşim ve eşi ile birlikte dört kişi gerçekleştirdik. Özellikle safari için dört kişi olmamız çok avantajlı oldu. Safari aracında başka yabancı yoktu ve aracı biz yönlendirebildik. Üç ayrı makina ile fotoğraf çektiğimiz için de binlerce fotoğraf ve saatlerce video çektik.
Tur programımız kısaca şöyleydi:
1. gün: Aruşa şehri gezisi-Manyara safari alanı
2.gün: Ngorangora Krater gölünde safari ve Masai köyü ziyareti
3. Gün: Uçakla Zanzibar şehir merkezine ulaşma ve Stone Town'da gezme ve konaklama
4-5.6.Günler Nungwi bölgesinde güneş- kum- deniz
Son gün Darusselam gezisi ve dönüş.

Not: Kesinlikle süre çok kısa geldi. En az iki-üç gün daha eklenip denize doymak gerekiyor. Bizim tadı damağımızda kaldı. Çocukları bırakıp gideceğimiz için daha fazla uzatamadık ama Allah nasip ederse Zanzibar'a bir daha gitmek isterim.
Seneye beraber gidelim :smiley:)
 

Ben de biraz yazayım da sonra haber vereyim diyordum arkadaşım, sen bulmuşsun yazıyı. Bayram araya girince yazamadım. Bu cuma Prag'a gitmeden bitireyim istiyorum.Sonra da orayı yazarım inşallah.
Bu gezinin tadı damağımızda kaldı. Biz bile seneye tekrar mı gitsek diye düşünüyoruz. Bence insanın ömründe bir defa Afrika'da bir ülke görmesi gerekiyor. Hiç değilse sahip olduklarımızın kıymetini bilmek ve bu topraklarda doğduğumuz için şükretmek için. Bizim Avrupa, Amerika,Dubai,Hong Kong gibi teknoloji devi ülkelerden sonra ülkemize her döndüğümüzde hep aksaklıklar gözümüze çarpardı. Bu son iki yıldır Fas ve özellikle Afrika gezilerimizden sonra dünya algımız değişti. Ki daha çok az bir kısmını, üstelik de en turistik olan yerlerinden birini gördük. İç bölgeler Allah bilir nasıldır. Şimdi yavaş yavaş diğer Afrika ülkelerini de araştırıyorum. Güvenlik sıkıntısı olmasa bir ucundan girip diğer ucundan çıkacak uzun soluklu bir geziyi çok isterim.Bunun için beraber gezecek Afrikalı birilerine ihtiyaç olur sanırım.
Bence siz gezi planı için acele etmeyin. Bizden daha iyi araştırın.Kenya da geziye eklenebilirmiş. Önce Kenya'ya inip 2 gün kadar orada safari, sonta Tanzanya'da safari ve sonra en az bir hafta Zanzibar'da tatil yapmak lazım. Uçak fobinizi aşıp o kadar yolu gittiğinize değsin.
 

Prag tarihi dokusunu tamamen koruyabilmiş nadir Avrupa şehirlerinden biri. Ben çok sevmiştim Sizin içinde keyifli güzel bir tatil olur inşallah .Fotoğraflardan yola çıkarak safarinizde gayet tatminkar görünüyor .Kenya için daha çok yol katetmeye değer mi acaba ?Ben sizinle konuştuktan sonra biraz tur şirketlerine baktım .Bir de Zanzibar'daki Türk okulunda bir arkadaşımın tanıdığına soracağım bazı şeyleri mail ile .Ve en büyük klavuzda siz olacaksınız .Ancak Ağustos dönemine millerle bilet alma şansımızı da kaçırmak istemiyorum .Allah nasıl ne zaman nasip edecek bilmem ama cidden çok heveslendim sayenizde
 

Neden olmasın arkadaşım. Ayda 3-4 ülke gördüğü için gezmekten bıkmış eşim bile öyle mutlu döndü ki bu gün gidelim desem gider. Ramazan boyu her misafirimize seneye beraber gidelim teklifinde bulunuyordu. Ben fotoğraflarımıza ezberleyene kadar bakarım da onun yıllar önce ilk gittiğimiz yurt dışından sonra İlk defa döndüğümüz bir yerin fotoğraflarına baktığını görüyorum. Hatta bir sunum hazırlayıp iş yerinde toplantı sonrası arkadaşlarına göstermiş. Sizinle gezmek de eminim büyük bir keyif olurdu. Karavanla Afrika'yı gezen olmuş mudur acaba?
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst