Tayland Turu (Şubat - Mart 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkersev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,346
Ynt: Tayland Turu (Şubat - Mart 2011)

;Dmerhaba ilker bey ben ilk kez yurt dışına çokacağım o yüzden tek başına değil grup turuyla avrupaya çıkmayı düşünmüştüm ancak bütün avrupa ülkelerine gezmek istedim ancak tarihlerini kaçırmışım vede 6-7 milyar geneldede tek tek italya fransa prag var buda beni cezbetmedi açıkca
üstelik avrupa turlarına bakarken hep içimde uzakdoğu beğenisi olduğu için tayland seyahatine takıldım özelliklede phuket adası beni cezbetti sanki cennettesiniz inanılmaz güzel ancak turlar 8 gün falan 3000TL çok pahalı bayan olduğum ve ingilizcem iyi olmadığı için tek başına yurt dışına çıkmam mümkün değil bana ne önerirsiniz avrupamı taylandmı hangi turlar iyi prontoda istediğim turlar yok

Etiketler

sevnur8682' Alıntı:
;Dmerhaba ilker bey ben ilk kez yurt dışına çokacağım o yüzden tek başına değil grup turuyla avrupaya çıkmayı düşünmüştüm ancak bütün avrupa ülkelerine gezmek istedim ancak tarihlerini kaçırmışım vede 6-7 milyar geneldede tek tek italya fransa prag var buda beni cezbetmedi açıkca
üstelik avrupa turlarına bakarken hep içimde uzakdoğu beğenisi olduğu için tayland seyahatine takıldım özelliklede phuket adası beni cezbetti sanki cennettesiniz inanılmaz güzel ancak turlar 8 gün falan 3000TL çok pahalı bayan olduğum ve ingilizcem iyi olmadığı için tek başına yurt dışına çıkmam mümkün değil bana ne önerirsiniz avrupamı taylandmı hangi turlar iyi prontoda istediğim turlar yok

SELAMLAR

İlk önce ben tur taraftarı biri değilim robot gibi bir programa uymak işime gelmiyor ama illa tur derseniz şöyle bir alternatif olabilir en ucuzunu seçip tur rehberine takılmadan belirtilen tarihlerde kafanıza göre gezersiniz.
Avrupa mı tayland mı diye sormuşuz bu da göreceli bir kavram zevkler renkler hobiler gibi...Ama benim fikrim bir kere olsun uzakdoğu görülmeli fırsat var ve vize yokken...avrupaya yakın olduğu için uçuşlar her zaman gidebilirsiniz.
Başka sorularınız olursa sorabilirsiniz..

gezi konusunda ilk defa gidecek bütün arkadaşlara nacizane tavsiyem, kendinizi sıkmayın rahat olun gideceğiniz yeri biraz araştırıp az çok bir harita bilgisini kafanıza yazın forumlarda sizden önce giden arkadaşların yazılarını okuyun az bi yabancı diliniz var diye cekingen olmayın, bir kere şeytanın bacağını kırabilirseniz herşeyin çok kolay ve güzel olduğunu anlayacaksınız, gezmek görmek içinize bir kere işlerse panzehiri olmayan bir zehir gibi devamlı sizi rahatsız eder ancak yeni yerler görerek rahatlar hayatdan tat alırsınız veya benim gibi bir yerlere gidemediğiniz zamanlarda olduğu gibi bol bol araştırma resim ve yazılar okuyarak, yazı kabiliyetim biraz sınırlı ancak aklıma bunlar geldi...

Merhaba İlker Bey,
Bayram için Bangkok' a gidip oradan araba kiralayıp Phuket' e geçmek istiyoruz.
Araba kiralayıp geze geze gitme fikri çok cazip geliyor bana.
Fakat sizin yazınızı okuyunca hiç araba kullanmadığınızı görüyorum.
Toplu taşıma araçlarını kullanmak daha mı doğru olur sizce ?

SEVAL' Alıntı:
Merhaba İlker Bey,
Bayram için Bangkok' a gidip oradan araba kiralayıp Phuket' e geçmek istiyoruz.
Araba kiralayıp geze geze gitme fikri çok cazip geliyor bana.
Fakat sizin yazınızı okuyunca hiç araba kullanmadığınızı görüyorum.
Toplu taşıma araçlarını kullanmak daha mı doğru olur sizce ?

Seval hanm selamlar...
Toplu taşıma araçları çok rahat özellikle şehirlerarası otobüsleri çok rahattır.Ayrıca iç hat uçak seferleri her yere var hemen hemen.Ben hep şehiriçi motorsiklet kiraladım, tek sorun trafik ters den işliyor.Araba kiralama konusunda bilgim yok ama bangkok-phuket gidip arabayı tekrar bangkok a getirmek var değer mi bilmem.
Benim size tavsiyem turistik olan yerlerden uzak durun hem pahalı hem de sevimsiz bir halde.Benim gezilerimde iki yer beğendim açıkçası
biri phuket diğeri koh lanta özellikle denizi ve sakinliği muhteşem.Herkesin gittiği Koh phi phi bir daha gitmem denizi kötü ve aşırı kalabalık tek avantajı dalış fırastı muhteşem bir yer.

Eğer araba kiralamakdan vazgeçerseniz planı yaparken şöyle yapın:her yerden her yere ulaşım bu uçak olsun otobüs olsun dikkat ediniz,deniz otobüsleride adalar arası çok yaygın bir durumda aynı yolu tekrar dönmeden güzel tur yapabilirsiniz
iSorularınız olursa yardımcı olurum.
iyi tatilller

Çok teşekkür ederim İlker Bey.
Elde bavullarla bir yerden bir yere gitmek zor olur diye araba kiralamak daha makul gelmişti bana.
Araba olunca istediğimiz yere gidip istediğimiz kadar vakit geçirebiliriz diye düşünüyorum.

SEVAL' Alıntı:
Çok teşekkür ederim İlker Bey.
Elde bavullarla bir yerden bir yere gitmek zor olur diye araba kiralamak daha makul gelmişti bana.
Araba olunca istediğimiz yere gidip istediğimiz kadar vakit geçirebiliriz diye düşünüyorum.

o zaman tek tavsiyem yollarda satılan benzinden almayın şişeyle satıyorlar.Ben 2 kere mecburen aldım.2 sinde de yolda kaldım sulu çıktı.Sadece benzinliklerden alın.
Bir tavsiyem daha olacak ben ceza yedim biliyorum.Eğer ceza yerseniz pasaportunuzu alıyorlar ödeyip sonra gelip alın diyorlar.Dağ başında yediniz polis ödeme yeri bulacaksınız geri adamı bulacaksınız ödeme için saatte de önemli tabi. Bu aşamada tatilimiz bitiyor geri dönüyoruz vakit yok falan sızlanırsanız parayı kendisi alıp size makbuz ve pasapotu geri veriyor.En azından yazdığı rakamı aldı benden aklınızda olsun.Nasıl olsa ceza ödenecekse kime ödediğinizin önemi yok tayland gibi yerde ...
iyi tatiller

üstat kusura bakma ama biz iki arkadaş kafaya koyduk taylanta gitmek için herşey dahil toplam size kaç paraya mal oldu bu gezi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR