Taze Ceviz Tatlısı ve Diğer İlginç Tatlılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behicefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,801

behicefe

Zirve
Yer
aydın-koçarlı
hafta sonunda bahçe kapı yönünde idi güzergahım. Hafız Mustafa Şekerlemecisi var. orada değişilk tatlılar keşfettim.

Tekirdağda yediğimiz peynir helvası buradada var.

101_2505.jpg

taze cevizin tatlısımı olur demeyin? oluyormuş.

101_2503.jpg

serde egelilik varya incir tatlısını birdee bizim oralarda yemeniz tavsiye olur. ama burada da var

101_2501.jpg

biz küçükken annem portakalın kabuğunu rendelerdi kurabiye hamurunun içine. ama burası sadece kabuğun olduğu tatlı yapmış

101_2500.jpg

ben sizin adınıza tattım. tabiki hepsinide mecburen denemek zorundaydım.

101_2502.jpg

Etiketler
Öğlen öğlen açtırdın bana kavanozları Bülent abi :D

İşte kilerde kışın gelmesini bekleyen kavanozdan çıkardığım reçeller, üstelik hepsi Antakya'dan ;)

Ceviz reçeli :smiley:

[attachment=1]

Bu da turunç reçeli ;)

[attachment=2]

Şimdi farkettim, patlıcan reçelim bitmiş :D Ayrıca babam da çok güzel reçel yapar, onları da eklerim...

23062008209.jpg

23062008208.jpg

sedat bey merakla bekliyorum valla patlıcan reçeli nasıl oluyor bilmeyi bırak görmedim :-\ tarifte verecek misiniz yoksa :D

Portakal Tatlisi na EK...

60li 70li yıllarda Ankara'da "Ali Uzun" sekercisi, Portakal ve Turunc Sekerlemesi yapardi... tatmamis olanlar kaybettiler; artık ticari glikozun bu tur uretimlerde kullanilmasi "tatlilarin tadini kacirdi"...

(meraklisina: turuncun acisini kirec kaymagi ile cikariyorlarmis, detayını bilemiyorum; belki bir bilen cikar)

esenlikle, afiyetle...

Engin

Engin haklısın eskiden bir çok meyvenin reçeli yapılırken meyvenin acısı çıksın yumuşasın diye kirece yatırılırdı. bu yöntem halen bizim egede kullanılır. özellikle incir reçeli yapılırken. incir reçeli aslında tutumlu Türk kadınının bir icadıdır. çünkü aslında incir reçeli erkek diye tabir edilen büyümeyen incirden yapılır. böylelikle oda değerlendirilmiş olur. keza tahmin ettiğim kadarıyla turunçta ekşi olduğu için böyle bir yöntem kullanılıyor olabilir. bizim Aydın'da pidecilerde eskiden sadece turunç ekşisi kullanılırdı. ve küçük amişi de denilen yuvarlar pidelere bu elşiden sıkılarak yenilirdi. damak zevki ne diyelim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR