KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Merhaba arkadaşlar. Yeni konu mu açsam mevcut konulara kaynakmı yapsam karar veremedim.
2003 td5 arka cam ısıtması çalışmıyor. Sigortayı kontrol etmek istiyorum. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Motor kaputunu açınca akülü yanında sigortalar var bunlatma yoksa başka yerde de varmı
Benim binek aracımda da böyle bir sorun vardı.Sigorta sağlam çıktı sonra cama lehimli olan kısmın lehimin temas etmediğini farkettim ve kendim soketi lehimledim. Şimdi gayet güzel çalışıyor.
direksiyonun altındaki sigorta bölümünü açtım bir sürü sigorta var hangisi arka camı destekiyor. yada sorun sigortadamı başka bir yerdemi nasıl tespit edebilirim. ustaların dikkatini bu başlığa nasıl çekerim bilmiyorum ki
Oto elektrikçilerde bulunan lambalı kontrol kalemleri var onlardan bir tane temin edebilirseniz kontrol edebilirsiniz Kontağı açın rezistans düğmesine basarak çaılştırın lambalı kontrol kaleminin kıskaçlı ucunu arabanın şasesine tutturun.Kontrol kaleminin ucunu da arka cam rezistansının enerji giren ucuna deydirin.Eğer lamba yanarsa sigorta ve düğme arızalı değildir ve sorun rezistanstadır.
Bu şekilde kontrol yapabilirsiniz.