Tekne Adabı Yaşadığınız Anılar ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan navaraextreme Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,863
Ynt: Tekne Adabı Yaşadığınız Anılar ?

Tekne adabı için an başta yazılanların tamamına katılıyorum.Yalnız daha sonra yazılanlar göreceli.Denize ne için çıkıldığı ile alakalı bence birazda...Erkek erkeğe çıkılan seyirlerde de sorun çıkabiliyor.En iyisi uzun seyirlere çıkılmadan önce kısa seyirlerle biraz tekneyi ve mürettebatı tanımak iyi olur.

İlave olarak tekneler açıkta,limanda durduğu gibi durmaz.Herkesi deniz tutabilir.Cansıkıntısına sebep vermemek için (Herkesin morali bozulur çünkü) metpamid ya da kusmayı önleyen bilezikler alınırsa faydalı olur.:smiley:

Etiketler

Selamlar ,
Güzel bir konu ... Baştakiler katılıyorum ama kadın erkek ilişkiler çooook bilinmezli denklem olduğundan ilişmiyorum :D

Birkaç ek yapayım kendimce :

-Teknede denize şişe , izmarit vs atmayın ! Ben gibi birine rastlarsanız iş uzar gezi zehir olur ...
-Denizde karşılaşıldığında gülümseyin ve selam verin , selam parayla değil .
-Demirlemiş , kıçtan kara olmuş yada herşekilde teknenin dibinden voooumm diye basıp geçmeyin ayıptır .
-Demirlediğiniz alanda , özellikle başka insanlar varken insanları aşırı müzik ve mangal dumanıyla taciz etmeyin .
-Ege'de iseniz Yunan karasuları konusunda dikkatli olun bilhassa gece , birden yanınızda beliren Hellenic CG tırsma yaratabilir .

Herkese bol denizli günler , iyi seyirler ...
Barış

cok guze bir paylaşım olmuş bende basımdan gecen bi olay anlatmak ısterım.

denızde yardım kadar ınsanı huzra iten bır duygu yasamadım lakin denizde kalan bir tür çaresizlik içindedir.

büyükçemkece mimamrsinan limanından 36 metre gırgırla tuzlaya karaya gitmek üzere limandan cıkıp 4 denız mili açıkta suruklenen 6,5 metre kamaralı bır tekne gordum suruklendıgını havanın azcık estıgınden dolayı anlamam zor olmadı yanına gıdıp mımarsinan limanına kadar arkamda düşük süratte cektım sag sağlim limana yanasmasını sagladım (limandaki arkadaslar sagolsun ) sonra tekrar yola koyuldum tuzlaya 1,5 mil kala yakıtım biitti ve bende denızde kadım (acenta motoru ) tabırı ettıgmız bır tekne gelıp hıc bır ucret almadan benı bır bucuk mıl cektı :smiley:

yani dostlar denizde yardım etmek kadar ınsana huzur veren kendını gururlndıran bıse yasamadım

saygılarımla:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR