Telsiz Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak8480 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,888

burak8480

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar iş yerim için el telsizi almak istiyorum.3 adet 100 ila 200 km arası görüşmemiz için.Arıza falan bildirmek için. Yabancı 1 sitede uygun fiyata buldum 3-5 tane almak istiyorum. Telsizi aldıktan sonra ne yapmamız lazım. Amatör telsiz lisansı almakla iş bitiyormu.cep telefonu gibi aylık yıllık 1 vergisi yada faturası oluyormu bize telsiz kullanım ücreti varmı hangî sınıf belge almam lazım.beni bilgîlendirîriseniz sevinirim.26 mayısta sınav varmış o tarihe kadar detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinîrim.
Almak istediğim telsizin özellikleri şunlar:

- Model: BF-UV5R
- Color: Black
- Material: Plastic housing
- 1.5" LCD display professional walkie talkie
- With white LED Flashlight
- Frequency Range: VHF 136~174MHz / UHF 400~480MHz
- Storage Channel: 128
- Channel Spacing: 2.5/5/6.25/10/12.5/20/25KHz
- Frequency Stability: ±2.5ppm
- Antenna Impedance: 50ohm
- Output Power: 5W
- Modulation: F3E
- Sensitivity: -122dBm (128dB SINAD)
- Powered by 1 x 7.4V 1800mAh battery (included)
- Package includes:
- 1 x Walkie Talkie
- 1 x 1800mAh rechargeable battery
- 1 x Battery charger
- 1 x Antenna
- 1 x Bracket
- 1 x 100~240V power adapter (2-flat-pin plug / 106cm)
- 1 x Earphone (104cm-cable)
- 1 x Hand strap
- 1 x Chinese manual

image.jpg

Etiketler
Ynt: Telsiz Almak İstiyorum

Burak Bey ;
İyi akşamlar , öncelik ile alacağınız telsiz

UV-5R

The UV-5R is a 4W/1W VHF/UHF radio covering 136-174 and 400-480 MHz with a 7.4V battery and drop-in charger, 128 memory channels, 50 CTCSS, 104 CDCSS and 1750 Hz tone burst, dual watch, channel steps of 2.5/5/6.25/10/12.5/25 KHz, wide/narrow, tri-colour background illumination, voice announcement, Vox, PC programming, PTT and ANI ID, DTMF, SMA female antenna connection, 40 option menu and 65-108 MHz FM radio, plus it can use Kenwood/Wouxun accessories, etc, etc. Build quality is variable.

Bu mudur ?
eğer bu ise

1 - Bu cihaz Radyo Amatörü Lisansı ile kullanılır
2 - Bu cihaz ile SİMPLEX 100 - 200 Km görüşme yapmanız için ( pear to pear ) karşılıklı birbirinizi görmeniz gerekir
3 - Bu cihaz ile röle ( AMATÖR ) üzerinden ticari maksatlı görüşme yapamazsınız ( arkadaşlar kızarlar )
4 - Bu cihaz açık arazide ( seviye farkı olmadan ) 100 km eğer bulursanız görüşebilir
5 - Bu cihaz ile Tepeden yere ( 500 metre yükseklik ) şemsiye modeli bir görüşme ile 100 - 150 km yarıçaplı bir daire de görüşebilirsiniz
6 - Bu cihaz ve karşı cihazı kullananların RADYO AMATÖRÜ belgesi olması gerekir
7 - Bu cihaz ile karşı taraftaki CB , PMR , VHF , UHF MARINE gibi cihazlar ile görüşmek isterseniz ( CB hariç ) siz gönderebilirsiniz ama
8 - Karşı taraf eğer PMR ise size gönderemeyebilir , Marine ise KMT belgesi gerekir , VHF ve UHF için amatör belgesi gerekir.
9 - Bu cihazların vergisi veya frekans tahsis ücreti yoktur
10 - Kullandığınız frekanslar 27292 sayılı yönetmelikte belirtilmiştir.
11 - Bu cihazları A , B , C belgesi ile kulanabilirsiniz
12 - Kullanacağınız mesafede sabit istasyon kurma durumunuz olur ise CB telsizi ruhsatsız kullanabilirsiniz

Mayıs ayındaki sınava girerseniz biraz daha esnek çalışma imkanınız olur.

Görüşmek üzere
A.T.A

Merhaba arkadaşlar iş yerim için el telsizi almak istiyorum.3 adet 100 ila 200 km arası görüşmemiz için.Arıza falan bildirmek için. Yabancı 1 sitede uygun fiyata buldum 3-5 tane almak istiyorum. Telsizi aldıktan sonra ne yapmamız lazım. Amatör telsiz lisansı almakla iş bitiyormu.cep telefonu gibi aylık yıllık 1 vergisi yada faturası oluyormu bize telsiz kullanım ücreti varmı hangî sınıf belge almam lazım.beni bilgîlendirîriseniz sevinirim.26 mayısta sınav varmış o tarihe kadar detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinîrim.
Almak istediğim telsizin özellikleri şunlar:

- Model: BF-UV5R
- Color: Black
- Material: Plastic housing
- 1.5" LCD display professional walkie talkie
- With white LED Flashlight
- Frequency Range: VHF 136~174MHz / UHF 400~480MHz
- Storage Channel: 128
- Channel Spacing: 2.5/5/6.25/10/12.5/20/25KHz
- Frequency Stability: ±2.5ppm
- Antenna Impedance: 50ohm
- Output Power: 5W